RADIOSITE Fórum

• Politika

#151805  Szerző: asr27

Ezzel nem értek egyet.
Már te is kezded a ballibezést? Ez a csőlátású fideszesek dumája. :)
A "szarabbak", elég enyhe kifejezés. Lehet, sőt biztos, hogy Budapesten kicsivel jobb a helyzet, könnyebb kicsit jobban fizető állást találni, mint vidéken, de pl Somogyban ez már nem egyszerű. A saját szememmel látom, hogy csoportosan menekülnek ki a fiatalok a megyéből, az országból. Nem egy esetet tudok, hogy otthagyták a sulit (szakképző, vagy gimnázium), azért, hogy kimenjenek dolgozni Ausztriába, vagy Németországba, mert látták, hogy hiába végzik el a szakmát, vagy hiába érettségiznek le, kitörölhetik vele a valagukat, itthon, miközben nyugaton, segédmunkásként is keresnek annyit, hogy lazán meg tudnak élni.

Persze én ezt az irányt nem támogatom, de ha nem lesz változás, akkor tényleg nem sok fiatal marad itthon.
 #151802  Szerző: markfelt

asr27 írta:Mostanában nekem is megfordult már a fejemben, mert igencsak kezd tele lenni a hócipőm ezzel a kormánnyal és a gagyi fizetéssel.

http://hvg.hu/gazdasag/20160127_Csalad_ ... rmany?s=hk
Én ezt inkább kifogáskeresésnek és egy arra felhúzott ballib-jobbradikál, populista propagandának tartom. Tény, hogy itt szarabbak a fizetések, de itt is és külföldön is egyaránt lehet jól és szarul élni.

Rengeteg tényező függvénye, és talán a legelhanyagtolhatóbb szempont az, hogy épp ki van hatalmon.
 #151776  Szerző: markfelt

Itt szerintem még nem volt, minden benne van, ez a fotó maga Magyarország!

Kép
 #151754  Szerző: asr27

"akarunk-e mi valaha tudással, innovációval és nagy hozzáadott értékkel versenyző gazdaságot teremteni" Kormányzatilag semmi képen. A jelenlegi hatalom abban érdekelt, hogy a társadalmat stresszelje. Hogy elhitesse az emberekkel azt, hogy veszélyben vannak, mind gazdaságilag, mint menekült kérdésben stb. A kormány közmunka alapú társadalma egy nagyon jól megkonstruált (asztalról) leesett morzsapolitika. A kormány jól kelt illúziókat, közmunka, rezsicsökkentés, stb. Ezek az intézkedések látványosak hangzatosak, tűzoltásnak jók, de sehová sem vezetnek. A kormány nagyon jól tudja leplezni a gazdasági impotenciáját, amihez még az álbaloldali katyvasz is asszisztál. Az ő alternatívák nélküli, régi bukott arcoktól terhelt jelenléte kiváló alkalmat kínál a kormányzatnak, arra, hogy pusztán jó kommunikációval el tudja adni a zsákutcába vezető gazdaságpolitikáját. Csak annyit kell mondaniuk, nézzetek rájuk, ők még a közmunkát és a rezsicsökkentést is elvennék tőletek, miközben semmit nem tudnak felmutatni. Magyarország nagyon súlyos helyzetben van, de az emberek többsége ezt nem akarja észre venni.
 #151735  Szerző: RatFM

Kép
 #151733  Szerző: RatFM

Nevetségesek vagyok ahogy marjátok egymást !
És fog ettől változni valami ?
Semmi !
Ott dögölhetünk meg az út szélén mert lassan már kórházak se lesznek ! :wailing:
Viszont annál több a stadion, még a névtelen kis eldugott falukban is lesz kettő, kisvasúttal ! :D
Igaz a magyar foci viccnek is katasztrófa.
Az Aranycsapat óta nem beszélhetünk magyar fociról, viszont stadion az kell rogyásig !
De jobban élünk mint mint azelőtt !
A középosztály eltűnt helyette van förtelmesen gazdag meg mély szegénység.
Munkahelyeken pont annyi fizetést adnak, hogy holnap is be tudjon menni a droid húzni az igát és ne dögöljön éhen !
Ez igen, ez a 21. század magyaroszágon !

Ha a kormány bakancsa a nyakadon tapos akkor teljesen mindegy, hogy jobbos vagy balos !
Egyik kutya másik eb csak más a neve, de ugyanúgy letépi a gatyát is az emberről !

Ezen az idézeten ami állítólag kacsa, kicsit érdemes rágódni !

Kép
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 517