Kovi02 írta:Nem mert "behullámzott"LuciFerko írta:https://www.youtube.com/watch?v=5UM_FZ2bC78Azt nem tudom,de nem az volt nálad az M1nél,hogy Nagykanizsát és Bp.-t egyszerre vetted?
Ennek mi a lényege? Régen az M1 az R1 csatornán csinált olyat, hogy pár másodpercre saját magával interferált, de alig láthatóan.
LuciFerko írta:https://www.youtube.com/watch?v=5UM_FZ2bC78Azt nem tudom,de nem az volt nálad az M1nél,hogy Nagykanizsát és Bp.-t egyszerre vetted?
Ennek mi a lényege? Régen az M1 az R1 csatornán csinált olyat, hogy pár másodpercre saját magával interferált, de alig láthatóan.
donder írta:A terjedés irányától függően,az adott adóállomáson működő legalacsonyabb TV frekvenciát kellene figyelni,szóval elég lenne 1 készülék is.(vagy SDR) A DVB-T hálózat miért nem megy a volt VHF 1 es frekvenciákon?Kovi02 írta:Most,hogy a VHF 1 sávban pár éven belül véget ér a sugárzás,arra gondoltam,milyen lenne ES-sel DX-elni VHF 3 sávú adókat,mivel,ha jól tudom talán Törökország,Algéria,Egyiptom is használja még analóg TV-re a VHF 3 sávot. Pld.: ha az FM adók óriási jelszinttel jönnek egy adóállomásról,akkor pár másodpercre gyengén feltűnhetnek onnan adók VHF 3 sávban,nemNos igen, akkor hadrendbe kell(ene) állítani annyi TV készüléket ahány csatorna van a VHF-3-on![]()
Jelenleg hány ország megy VHF 1 sávban(mondjuk mehetne VHF 1-en DVB-T is) ?
1 TV-vel ES-t fogni, szerencse kérdése, ráadásul a VHF3-on.
Gregory: DVB-T keresés valóban van VHF3 sávban is, ámbár ott aligha van digitális adás, max analóg. (legalábbis széphazánkban..)
Kovi02 írta:Most,hogy a VHF 1 sávban pár éven belül véget ér a sugárzás,arra gondoltam,milyen lenne ES-sel DX-elni VHF 3 sávú adókat,mivel,ha jól tudom talán Törökország,Algéria,Egyiptom is használja még analóg TV-re a VHF 3 sávot. Pld.: ha az FM adók óriási jelszinttel jönnek egy adóállomásról,akkor pár másodpercre gyengén feltűnhetnek onnan adók VHF 3 sávban,nemNos igen, akkor hadrendbe kell(ene) állítani annyi TV készüléket ahány csatorna van a VHF-3-on![]()
Jelenleg hány ország megy VHF 1 sávban(mondjuk mehetne VHF 1-en DVB-T is) ?