RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#152261  Szerző: szabogabor10

joe írta:
szabogabor10 írta:93,1-en valami szláv népzenés rádiót fogtam közepes minőségben, nem emlékszem rá, hogy korábban hallottam volna. Mi lehet ez? Szignál nincs, csak zene.
QTH: Szekszárd mellett

Közben volt szignál, BM Radio, bosnyák. Nem tudom, melyik toronyról jöhet. Azért is érdekes, mert a weboldalukon nem szerepel a 93,1.
...nem esetleg BN Radio...az adó a Majevica középhegység egyik magaslatán van Bosznia Észak-Keleti részén...
http://www.radiobn.net/2012/kakoslusati/fm

+érdemes megnézni 93,7; 100,9-t is...
Joe
Igazad van. Köszi. :)
93,7: tisztán jön egy másik bosnyák adó, a BH Radio 1, ha jól hallottam. 100,9-en sajnos nem megy, nagyon erős mellette a Dankó.
 #152260  Szerző: joe

szabogabor10 írta:93,1-en valami szláv népzenés rádiót fogtam közepes minőségben, nem emlékszem rá, hogy korábban hallottam volna. Mi lehet ez? Szignál nincs, csak zene.

Közben volt szignál, BM Radio, bosnyák. Nem tudom, melyik toronyról jöhet. Azért is érdekes, mert a weboldalukon nem szerepel a 93,1.
...nem esetleg BN Radio...az adó a Majevica középhegység egyik magaslatán van Bosznia Észak-Keleti részén...
http://www.radiobn.net/2012/kakoslusati/fm

+érdemes megnézni 93,7; 100,9-t is...
Joe
 #152259  Szerző: szabogabor10

Megvan. Digi FM Resicabányáról.
Most teljesen tisztán szól, sajnos egyelőre nem tudom lekapni az RDS-t.

Az Európa Rádió is szól kristálytisztán Szegedről. Erős keleti terjedés. A Rádió 88 (95.4) is megvan sistergősen.
 #152257  Szerző: szabogabor10

93,1-en valami szláv népzenés rádiót fogtam közepes minőségben, nem emlékszem rá, hogy korábban hallottam volna. Mi lehet ez? Szignál nincs, csak zene.

88,5-ön valami DJ FM vagy mit mond (dídzsí fm-nek ejti), és valami ismeretlen nyelv, szerintem nem szláv. Könnyűzenei rádió.
 #152233  Szerző: Gr3g0ry

Kovi02 írta:
LuciFerko írta:[
A 104.2 akkor most mi? Antena? Krajina? :)
Legközelebb felveszem,egyszerűen annyira túl van lökve az adás,hogy nem értem az ID-t,a "radio" szó még csak-csak kivehető.
Annak a készüléknek esetleg nincs Equalizerje amivel a torzhangokat lejjebb tudnád venni?
 #152229  Szerző: Sszilu

benko5009 írta:
Azok csak Neked szólnak :D

Üdv.: Balázs
Szia Balázs!

Tudom, tudom, hogy valamiért nem terül tovább, de azért bizakodó vagyok, hogy előbb-utóbb távolabb is elér, mert leginkább 550-650 km között van nálam ez a jelenség. De talán nem is a távolság a mérvadó, hanem a visszaverő réteg elhelyezkedése, és ebből a szempontból vagyok szerencsés helyen. Lehet, hogy köze van a tenger, és a szárazföld feletti, heterogén hőmérsékletű légrétegekhez. Ezeknek a légrétegeknek a mozgása viszont nem zárja ki, hogy ha ritkábban is, de más helyekre is szóródjon a jelből. Ami biztos, hogy nincs kapcsolatban a közelebbi, 2-3-400 km körül kialakuló tropóval, sőt, jobb, ha csendesebb a sáv, mert a leggyengébben hallható adókat csak ilyenkor lehet megtalálni.

Üdv.: Szilárd
 #152222  Szerző: Gr3g0ry

Amúgy Debrecen felől valami terjedés volt? A délután folyamán Püspökladányig(104.7 kavarodással) de hallható volt a 104.6.
 #152216  Szerző: benko5009

Sszilu írta:Sziasztok!

Vertikális polarizációval, több frekin jó minőségben hallható olasz adás itt, Öttevényen!

Szia Szilárd !

Azok csak Neked szólnak :D

Máshol(itt is) esik az eső és a helyi Kossuth is alig fogható (kis túlzással) :(

Üdv.: Balázs
 #152207  Szerző: Sszilu

Sziasztok!

Vertikális polarizációval, több frekin jó minőségben hallható olasz adás itt, Öttevényen!

#152197  Szerző: Kovi02

Ma ránéztem a 93,8 ra és a Rádió 90 is vehető ott.(mondjuk az nem világos,hogy akkor múltkor a 93,8-on mit vettem,mert az sztereó volt,és az RDS jelző is bevillant,de az R90 meg monó és nincs RDS-e.)
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 541