RADIOSITE Fórum

• Politika

#152827  Szerző: szemilan

admin írta:A létszámokkal játszadozás minden oldalon szánalmas, óvodás dolog. Mondjuk a tömegbecslés nehéz műfaj. A drónok korában persze már közelebb lehetnénk egy minden fél által elfogadható, objektív igazsághoz ilyen esetekben.
Hát csak azokra most szó szerint vadásznak, pedig legtöbbjük egyszerű RC repülő kamerával felszerelve. Utóbbi napokban kettőt is levadászott a rendőrség.

https://youtu.be/_h93Dxl4JtY
https://youtu.be/3wBJQxyStG0
 #152821  Szerző: markfelt

A létszámokkal játszadozás minden oldalon szánalmas, óvodás dolog. Mondjuk a tömegbecslés nehéz műfaj. A drónok korában persze már közelebb lehetnénk egy minden fél által elfogadható, objektív igazsághoz ilyen esetekben.
 #152820  Szerző: asr27

A "köztévé" híradójában, megint a valóságtól legtávolabbi mondat hangzott el:
Köztévé szerint: Orbán beszéde alatt egy maroknyi tömeg fütyült, kiabált. Ezt a néhány embert Gyurcsány és Brüsszel pénzeli.....
Ebből persze semmi sem igaz: közel annyian voltak az ellentüntetők, mint azok, akik orbánt hallgatták, és tapsolták!
Én nem voltam kint, de két közeli ismerősöm ott volt és ők mondták, hogy sokan voltak az ellentüntetők.

Nem tudom mi lesz a vége, de szerintem ezt az élősködő bandát, csak erőszakkal lehet eltüntetni a hatalom éléről.
 #152819  Szerző: szemilan

Pedagógus tüntetés....Sztrájktörvény....azért ez gyönyörű....
Ugyancsak 2010. december 31-től hatályos a Sztrájktv. - lényeges érdemi változást jelentő – 4. § (2) és (3) bekezdése, melyek értelmében a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végző munkáltatónál csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja. E kérdésben – a korábbi szabályozással ellentétben - törvényi szabályozás, illetve a felek megállapodása hiányában a közigazgatási és munkaügyi bíróságnak kell döntenie. Erre az eljárásra, valamint a sztrájk jogszerűségének, illetve jogellenességének megállapítására vonatkozó módosított szabályok [Sztrájktv. 4. § (4) bekezdés, 5. § (2) bekezdés] 2012. július 1-től hatályosak.

Forrás: http://www.lb.hu/hu/kollvel/12013iv8-km ... erdeseirol
Magyarul a sztrájkhoz elégséges szolgáltatásnyújtás kell. Na de az oktatás szolgáltatásnak minősül? Illetve, érinti-e alapvetően az oktatás a lakosságot?
Ha érvényes ez a törvény az oktatásra, mégis mi minősül elégséges szolgáltatásnak? Rövidített órák? Kinyit az iskola tanárok nélkül és a tantermek nyitva állnak, a tanulás lehetősége biztosított?

Továbbá a tantervekbe, éves munkatervekbe nincs belekalkulálva a sztrájk. Az óraszámokon változtatni nem lehet, azok fixek, eltérni nem lehet. Vagyis, ha elmaradnak tanórák, azokat pótolni kell.

Kíváncsian várom a fejleményeket. Egy biztos, az érintett személyek nem fognak bocsánatot kérni. A rendszer se nagyon fog megváltozni a jelenlegi állás szerint.
Tehát a kérdés csak az, hogy milyen formában fog megvalósulni a sztrájk, amennyiben nem csorbítják a munkavállalók alkotmányos jogait, azaz a sztrájkjogokat.
 #152813  Szerző: kukac

RatFM írta:
asr27 írta:Jobb lenne, ha egy kicsit vissza vennél a stílusból.
Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel!
Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy!
Tehát amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten !
- de szép mentegetőzés, csak sajnos marhaság.
 #152812  Szerző: szemilan

#152805  Szerző: RatFM

asr27 írta:Jobb lenne, ha egy kicsit vissza vennél a stílusból.
Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel!
Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy!
Tehát amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten !
 #152803  Szerző: asr27

Persze, hogy a személyeskedésen kívül mással nem tudsz támadni. :)
Attól, hogy idősebbnek mondod magad(bár a korod nem látható), még nem biztos, hogy tisztábban látod a dolgokat, sőt...

Jobb lenne, ha egy kicsit vissza vennél a stílusból.
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 519