admin írta:Most nézem a törvényt (másra emlékeztem én is), egész pontosan éves viszonylatban szabja meg a 35%-ot. (21. § (1)40 A lineáris rádiós médiaszolgáltatásban a zenei művek közzétételére szánt évi teljes műsoridő legalább harmincöt százalékát magyar zenei művek bemutatására kell fordítani.). Viszont egyben kiköti, hogy a 21. §-ban lévő klvótaaránynak a 05-24órás sávban is érvényesülnie kell (nem lehet csak éjszakára eldugni a sok szart).((5)44 A 20. § (1) bekezdés a) pontja szerinti európai művek arányának, valamint a 20. § (3) bekezdés a) pontjában és a 21. § (1) bekezdésben meghatározott arányoknak, illetve az e szakasz (2)-(3) bekezdései alapján megkötött hatósági szerződésben - a 20. § (1) bekezdés a) pontja, a 20. § (3) bekezdés a) pontja és a 21. § (1) bekezdés vonatkozásában - meghatározott arányoknak az egyes médiaszolgáltatások 05 és 24 óra közötti műsoridejében is érvényesülniük kell.) (ez alól kivételt képeznek a kisker. rádiók)kukac írta:admin írta: Én meg úgy tudom, a 35% az napi arány, nincs napszakhoz kötve. Ezért ha átcsoportosítják éjjelre a magyart, attól még meglenne az arány. De mondom, nem ismerem a Class szerződését. Csak ha a Sláger megtehette és - nagyon helyesen - meg is tette, akkor gondolom a Class is megléphetné.
A Sláger szerződése egy új szerződés, ha pedig az övében nincs kikötve magyar zenei arány (tudok olyan rádióról akinek nincs benne a szerződésében, így rá nézve nem is kötelező), vagy kevesebb az arány (mert mondjuk jól lobbizott), de kérheti a fokozatos bevezetést is (szerintem az utóbbi történt).