RADIOSITE Fórum

• Adótornyok

#155286  Szerző: djlacee

asr27 írta:Én azt tapasztaltam, hogy néhány hónapja a Music FM gyengébben jön itt a Balaton környékén.
Télen gyakran RDS + ST minőségben jött, mostanában nagyon ritka, ha lejön az RDS, és szinte mindig csak zajosan jön.
Itt nyugaton én nem tapasztaltam ilyet, pont ugyanannyira zavarja a 89.6-on a Radio Burgenland, mint eddig
 #155283  Szerző: asr27

Én azt tapasztaltam, hogy néhány hónapja a Music FM gyengébben jön itt a Balaton környékén.
Télen gyakran RDS + ST minőségben jött, mostanában nagyon ritka, ha lejön az RDS, és szinte mindig csak zajosan jön.
 #155282  Szerző: markfelt

Pontosan, és igen, a Class és a Petőfi is biztosan le-leáll, ráadásul minden csökkentett teljesítménnyel megy. A Rádió Rockhoz is köze lehet, bár érdekes, hogy pl. a Sláger FM-et nem érinti a karbantartás.
 #155276  Szerző: zenefalo

Megvan a magyarázat a mostanában gyakori leállásokra a Széchényi-hegyen!
,,Az AH (Antenna Hungária) karbantartási munkálatai: http://www.ahrt.hu/hu/karbantartasok

Hetek óta hosszabb-rövidebb adáskimaradások vannak napközben a Bartók Rádiónál a budapesti, 105,30 MHz-es frekvencián. Néha naponta többször is, legutóbb ma, 9:57-kor.

A kimaradások vélhetően nem csak a Bartók Rádiót (nálam a nap nagy részében ez szól) érintik, hanem a többi, innen sugárzott műsort is, ugyanis festik a Széchenyi-hegyen lévő antennát.
Ezért ahol éppen dolgoznak, ott ideiglenesen lekapcsolják azt az oldalt.
A munkálatok elhúzódtak a mostanában gyakori rossz időjárás (eső, villámlás) miatt, így ma és még holnap is lesznek részleges kimaradások.''
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=11977
 #154938  Szerző: zenefalo

Ismét fehér zaj a Széchenyi-hegyi adóknál. :unott:
 #154889  Szerző: LuciFerko

admin írta:Mégis mi folyik az Antenna Hungáriánál, kérem? Rendszeresen le-leáll a Széchenyi-hegyi nagyadó a tervezett karbantartásokon kívül, percekre, negyed órákra minden adóval. A Rádió Rockot nem sikerül tartósan kiszámítható, engedélyben szereplő teljesítménnyel sugározni. A MinDig TV vétele pedig ingadozó (érdekes, amint kikapcsoltak ma 9:07 körül a rádiók, a Mindig TV vétele tökéletes lett, előtte fél órával nézhetetlen volt)...
Veszem észre. :gülü2: :gülü2: :gülü2:
Ugye most BP-re van állítva a TV antennám és az M4 is bekockásodott, cikkant, a térerő/minőség leesett 79/84-ről 65/61-re.
 #154885  Szerző: markfelt

Mégis mi folyik az Antenna Hungáriánál, kérem? Rendszeresen le-leáll a Széchenyi-hegyi nagyadó a tervezett karbantartásokon kívül, percekre, negyed órákra minden adóval. A Rádió Rockot nem sikerül tartósan kiszámítható, engedélyben szereplő teljesítménnyel sugározni. A MinDig TV vétele pedig ingadozó (érdekes, amint kikapcsoltak ma 9:07 körül a rádiók, a Mindig TV vétele tökéletes lett, előtte fél órával nézhetetlen volt)...
 #153517  Szerző: mihalylovics

admin írta:Mert nem a Sashegyről ad, hanem a Citadelláról. A Mária adott a Sasról (az Extrém szintén a Gellértről). Pár hétig a Trend FM is a Mária korábbi paramétereivel/helyéről ment ideiglenesen.
Ja, bocs, nem tudtam, hogy időközben költözködtek, csak annyit, hogy a Sas nem a végleges helyük (volt). Akkor azért lett jobb a vétel errefelé. Kösz az infót.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 87