RADIOSITE Fórum

• Informatika

#156667  Szerző: frekivadasz

Gr3g0ry írta:Csak szólok hogy most előtte állítsd be a WLAN hozzáférést mert utána a RESET-ig nem tudsz hozzányúlni!
Miért ne tudna? Ad neki egy fix LAN oldali IP-t, amin bármikor eléri.

Vázlatosan:

1: jön a NET a szolgáltatótól, az csatlakozik az első wifi router WAN portjához, ebben a routerben aktív a DHCP
2: ha az első wifi router LAN oldali IP-je pl. 192.168.1.1, akkor a másodlagosé legyen mondjuk 192.168.1.2
3: a második routerben DHCP kikapcsol, 192.168.1.2 LAN IP beállít
4: második router reboot, majd a két routert össze lehet kötni a LAN portokon keresztül, azaz a második router WAN portja nem lesz használva.
5: mindkét eszközön ugyanaz az SSID beállít, ugyanolyan titkosítással és jelszóval, de eltérő csatornán (legalább 4, de inkább 5 csatornával mellette).
6: Kész! Az első routert a 192.168.1.1, a másodikat a 192.168.1.2 címen bármikor eléred az egész hálózatból.
 #156666  Szerző: Gr3g0ry

Csongii írta:Jaja, az automatikus LAN lekérést lődd ki, aztán az alapértelmezett átjárónál pedig add meg a másik router címét, hogy "odataláljon".
Én anno a DNS is kikapcsoltam akkor is megtalálta. :D

noartist:
Csak szólok hogy most előtte állítsd be a WLAN hozzáférést mert utána a RESET-ig nem tudsz hozzányúlni!
LuciFerko írta:És a másik routerből jövő kábelt az egyik LAN portba dugd!
Na igen, ha nem WLAN-on keresztül csatlakoztatod akkor érdemes a másik routerből származó "Patch" (ha úgytetszik UTP) kábelt a LAN-ba dugni.
 #156665  Szerző: LuciFerko

Gr3g0ry írta:
noartist írta:Kezd idegesíteni. Valami akkor sincs rendben. Amikor csatlakozik a másik routerhez, ez minden beállítási lehetőség, amit még felkínál:

Kép
Ez az a "ASUS RT-N12" router amit nemrég vettél?
Ha igen, akkor itt a DHCP bevan kapcsolva,ki kell kapcsolni(ne kérjen LAN ip-címet).
És a másik routerből jövő kábelt az egyik LAN portba dugd!
 #156664  Szerző: Csongii

Jaja, az automatikus LAN lekérést lődd ki, aztán az alapértelmezett átjárónál pedig add meg a másik router címét, hogy "odataláljon".
 #156663  Szerző: Gr3g0ry

noartist írta:Kezd idegesíteni. Valami akkor sincs rendben. Amikor csatlakozik a másik routerhez, ez minden beállítási lehetőség, amit még felkínál:

Kép
Ez az a "ASUS RT-N12" router amit nemrég vettél?
Ha igen, akkor itt a DHCP bevan kapcsolva,ki kell kapcsolni(ne kérjen LAN ip-címet).
 #156652  Szerző: noartist

Kezd idegesíteni. Valami akkor sincs rendben. Amikor csatlakozik a másik routerhez, ez minden beállítási lehetőség, amit még felkínál:

Kép
 #156574  Szerző: LuciFerko

Gr3g0ry írta:
noartist írta:A ZTE .254-es végződésű címen van. Vezeték nélkül próbál csatlakozni.
Kipróbálhatod úgyis hogy az "új router" dhcpjét kikapcsolod miután a AP bevan állítva.Annyi hátránya lesz hogy ezután nem fogsz hozzáférni a kezelőfelületéhez(ha meg nem tetszik valami, arra ott van a reset :) ).
Fontos, hogy a két router eltérő csatornán sugározzon(a szomszédjaid wlan-jaival együtt)!
Én otthon szüleimnél úgy oldottam meg, hogy pdaláson UTP kábel, levezet, bele a 2. router egyik LAN (!) portjába, DHCP szerver kikapcs. De előtte kap egy olyan ip-t a router, hogy pl 192.168.0.22 (A 192.168.0.1 a "fő" router címe!) Így a 2. router switchként működik :) És az admin felülete a 192.168.0.22-n érhető el. Fontos, hogy a WLAN-nál ugyan az legyen az SSID és a jelszó, valalmint a WPA mód! Csak a csatornának nem szabad ugyan annyinak lennie. Nálam a fő router 1, a második 9.

Így el van látva az 5 szobás családi ház :)
 #156569  Szerző: Gr3g0ry

noartist írta:A ZTE .254-es végződésű címen van. Vezeték nélkül próbál csatlakozni.
Kipróbálhatod úgyis hogy az "új router" dhcpjét kikapcsolod miután a AP bevan állítva.Annyi hátránya lesz hogy ezután nem fogsz hozzáférni a kezelőfelületéhez(ha meg nem tetszik valami, arra ott van a reset :) ).
Fontos, hogy a két router eltérő csatornán sugározzon(a szomszédjaid wlan-jaival együtt)!
 #156568  Szerző: noartist

A ZTE .254-es végződésű címen van. Vezeték nélkül próbál csatlakozni.
 #156567  Szerző: RatFM

noartist írta:Egy ASUS RT-N12+ WiFi-t vettem nemrég, de már megbántam. Mivel vissza nem tudom kérni a pénzt, úgy gondoltam, ha a korábbinál nem is jobb a hatótávolsága, legyen hatótáv-kiterjesztő, arra legalább jó lesz. Nem.

A kezelőfelületén beállítom, hogy csatlakozzon a ZTE-hez, beírom a jelszót, és szorgosan kapcsolódik is. Ha viszont felmegyek rá, minden eszköz azonnal kidobja, hogy "nincs internetkapcsolat"- ez így is van, ha meg akarok nyitni valamit, hozzám is vágja, hogy a szülő AP lehet, hogy nincs bekapcsolva. Gondolom, itt arra az eszközre céloz, aminek a jelét továbbítani szeretné. Ott van mellette jelenleg..

Mindent megpróbáltam, de semmi eredménye. Reseteltem a routert, minden. A dologhoz hozzátartozik, hogy a ZTE SSID-je megváltozott, előtte már működött ez a dolog! Igaz, néha áramtalanítani kellett, mert megunta, de alapvetően működött.

A legszebb az egészben, hogy amennyiben a ZTE-re csatlakozok a laptoppal, az ASUS kezelőfelületét elérem. Magyarán, csatlakozik egymáshoz a két eszköz.
Ötletek? :blush:
A ZTE cuccot a szolgáltatód adta ? ( ilyen modemmal egybegyúrt ótvar ezek szerint )
WAN vagy LAN porton csatlakoztattad az Ánusz routerhez ?
Ha WAN porton akkor nem fog működni ha mindkét eszköz ugyan abban a tartományban van !
Pl a zte 192.168.1.1 és az ánusz is ebben a 192.168.1.x tartományban van akkor nem fog csatlakozni !
Viszont ha LAN oldalon akasztottat be neki akkor meg ki kell kapcsolnod az ánusz routeren a DHCP címszórást mert abból csak nagy katyvasz lesz a hálózaton.
De ez a LAN-os megoldás elég parasztos kivitel.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 330