RADIOSITE Fórum

• Informatika

#156770  Szerző: Gr3g0ry

RatFM írta:
noartist írta:Egyelőre imádkozok, össze csak holnap szerelem már. Most tiszta, holnap még 2 fülpiszkálónyi takarítást kap- biztosra akarok menni, ha ennyire jó vezető ez a paszta. Intel proci, a hűtőborda rögzítése brutálisan hitvány, hulladék! Annyiszor kell rögzíteni újra, hogy a pasztázás is gyakran kenődik szét, így ideje volt teljesen letakarítani. Beleestem abba a hibába, hogy nem fektettem le a gépet, így a proci leesett. (zsepivel akartam kivenni, ha nem is szakszerű). Szerencsére magába a zsepibe esett, azonban hozzáért az ajtóhoz, így sikerült összekenni. Laptopokat szoktam szerelni, sőt, azt jobban is szeretem. A portalanítása is egyszerűbb, a hűtési terminál is egyértelműbben bontható. Nekem, legalábbis. :)
Portalanítás ?
10 bar levegő, csak arra kell figyelni, hogy ne robbantsa szét a ventilátorokat :D
Erre azt lehet mondani a rest kétszer fárad :)
Mezei fehér pasztánál nem lesz semi gond , nem kell rögtön magad alá rottyantani.
Ezek a xarok olyan dolgokat kibírnak, hogy kopasz embernek is hajmeresztő !
Volt olyan gép amit szétszedve az alaplap sem látszott.
Ipari környezet 2-3 centi vastagon benne a cement por egységesen mindenütt.
Már csak viz kellet volna hozzá meg egy kis sóder aztán lehet betonozni.
Elég egy minimálisra beállított porszívó is,azért arra is kell némileg vigyázni hogy nehogy megpörgesse a ventiket(esetleges indukálás).Érdemes a bordát is kiszedni hogy kényelmessen menjen a tisztitás,mivel fémből van az akár mehet normál sebbességgel is.
 #156769  Szerző: noartist

Pucoltam már termelésen szolgáló gépeket, csak ott volt célszerszám. :) (kompresszor) Nem tudtam úgy helyezkedni, hogy ne kapjak a porból én is. :) Ez az asztali itthoni, hitvány vacak, csak böngészésre. Sajnos érzékeny a porosodásra, gyakran fullad le, mert annyira melege van már. Én laptopot használok, az 2 éve nem volt takarítva, de némán jár alaphelyzetben, nem szedi a port. :) Az asztali is a hitvány hűtőborda miatt van gyakran szerelve. Folyton kipattannak a körmök, és akkor már ki is szoktam fújni. (amikor kipattan, akkor jön elő a lefulladásos probléma, mivel elkezd melegedni a CPU, ugye) Most kicsit tovább akartam menni, hát, besült. :)
 #156768  Szerző: RatFM

noartist írta:Egyelőre imádkozok, össze csak holnap szerelem már. Most tiszta, holnap még 2 fülpiszkálónyi takarítást kap- biztosra akarok menni, ha ennyire jó vezető ez a paszta. Intel proci, a hűtőborda rögzítése brutálisan hitvány, hulladék! Annyiszor kell rögzíteni újra, hogy a pasztázás is gyakran kenődik szét, így ideje volt teljesen letakarítani. Beleestem abba a hibába, hogy nem fektettem le a gépet, így a proci leesett. (zsepivel akartam kivenni, ha nem is szakszerű). Szerencsére magába a zsepibe esett, azonban hozzáért az ajtóhoz, így sikerült összekenni. Laptopokat szoktam szerelni, sőt, azt jobban is szeretem. A portalanítása is egyszerűbb, a hűtési terminál is egyértelműbben bontható. Nekem, legalábbis. :)
Portalanítás ?
10 bar levegő, csak arra kell figyelni, hogy ne robbantsa szét a ventilátorokat :D
Erre azt lehet mondani a rest kétszer fárad :)
Mezei fehér pasztánál nem lesz semi gond , nem kell rögtön magad alá rottyantani.
Ezek a xarok olyan dolgokat kibírnak, hogy kopasz embernek is hajmeresztő !
Volt olyan gép amit szétszedve az alaplap sem látszott.
Ipari környezet 2-3 centi vastagon benne a cement por egységesen mindenütt.
Már csak viz kellet volna hozzá meg egy kis sóder aztán lehet betonozni.
 #156766  Szerző: noartist

Egyelőre imádkozok, össze csak holnap szerelem már. Most tiszta, holnap még 2 fülpiszkálónyi takarítást kap- biztosra akarok menni, ha ennyire jó vezető ez a paszta. Intel proci, a hűtőborda rögzítése brutálisan hitvány, hulladék! Annyiszor kell rögzíteni újra, hogy a pasztázás is gyakran kenődik szét, így ideje volt teljesen letakarítani. Beleestem abba a hibába, hogy nem fektettem le a gépet, így a proci leesett. (zsepivel akartam kivenni, ha nem is szakszerű). Szerencsére magába a zsepibe esett, azonban hozzáért az ajtóhoz, így sikerült összekenni. Laptopokat szoktam szerelni, sőt, azt jobban is szeretem. A portalanítása is egyszerűbb, a hűtési terminál is egyértelműbben bontható. Nekem, legalábbis. :)
 #156765  Szerző: RatFM

noartist írta:Köszi! A közepére nem került, szerencsére. Végül arcszesszel mentem neki finoman; a fülpiszkáló másik, száraz felével pedig letakarítottam. Most teljesen tisztának tűnik, az újabb fülpiszkálót sem piszkolja már. Nem hagytam rajta nedves felületet, azonnal letöröltem, így hátha túléli. Aljas dolog ez a hűtőpaszta...
Az ezüst tartalmú hővezető paszta az gyilkos. ( a legjobb vezetőképességű fém )
Abból egy alig látható darabka is tud nagy nagy IBM-et okozni ! :D
A viz magában nem árt az aranyozott padoknak , mivel ez az egyetlen fém ami természetes formában is megtalálható. (viszont ha az SMD alkatrész alatt marad a H2O-ból szintén lehet IBM )
Amúgy az arany legjobb kontaktor, de vezetőnek elég pocsék ezért is csak felületbevonásra használják az oxidáció elkerülése végett.

Acetonhoz még annyit, hogy a hővezető pasztából kimossa kioldja a "kötő" anyagot így az ezüstös pasztában lévő pár mikron átmérőjű golyócskák szinte legurulnak a felületről megelőzvén a nagy IBM-et . ;)
 #156763  Szerző: noartist

Köszi! A közepére nem került, szerencsére. Végül arcszesszel mentem neki finoman; a fülpiszkáló másik, száraz felével pedig letakarítottam. Most teljesen tisztának tűnik, az újabb fülpiszkálót sem piszkolja már. Nem hagytam rajta nedves felületet, azonnal letöröltem, így hátha túléli. Aljas dolog ez a hűtőpaszta...
 #156762  Szerző: RatFM

noartist írta:Hővezető paszta került egy CPU rossz (...) oldalára. Mit lehet tenni? Fülpiszkáló, tiszta víz oké? A proci sima, a tűi az alaplapon vannak.
Vizet inkább NE !
Aceton vagy alkohol , egyik se "eszi" meg a proci semelyik részért sem !
Gondolom LGA775 vagy ez feletti valamiről beszélünk.
Kép
A középen látható 0603 mérető SMD alkarészek is kaptak a metériából akkor ecsettel bő acetonos lemosás ajánlok.
Nem körömlakk lemosó mert az tele van mindenféle adalékanyaggal !
Festékboltban kapható kilós kiszerelésű anyagról beszélek.
Annyiból jobb az alkoholnál mivel abban van viz és nem párolog el maradéktalanul azonal.
Viszont az acetonnál figyelj, hogy ne fröcsögjön egyéb műanyag felületre mert megoldja, foltos lesz !
 #156758  Szerző: noartist

Hővezető paszta került egy CPU rossz (...) oldalára. Mit lehet tenni? Fülpiszkáló, tiszta víz oké? A proci sima, a tűi az alaplapon vannak.
 #156723  Szerző: noartist

Köszi mindenkinek! Mint kiderült, igen primitív dolgon csúsztam el, de mentségemre szolgáljon, nem szeretem az informatikát. Csak be kellett állítani a 2 DNS-szervert, amit le is lestem a ZTE kezelőfelületéről. Most az ASUS elérhetősége .2, míg a ZTE-é maradt .254, és egyelőre nem vesztek össze. Ahol van a lakásban jel a ZTE-től, ott csak áram kell az ASUS-nak, és már erősíti is azt. :)

Kell a 2 WiFi, sajnos. Masszív beton a ház, és nagyon nehezen megy át bármilyen jel a falakon.
 #156679  Szerző: Gr3g0ry

frekivadasz írta:
Gr3g0ry írta:Csak szólok hogy most előtte állítsd be a WLAN hozzáférést mert utána a RESET-ig nem tudsz hozzányúlni!
Miért ne tudna? Ad neki egy fix LAN oldali IP-t, amin bármikor eléri.

Vázlatosan:

1: jön a NET a szolgáltatótól, az csatlakozik az első wifi router WAN portjához, ebben a routerben aktív a DHCP
2: ha az első wifi router LAN oldali IP-je pl. 192.168.1.1, akkor a másodlagosé legyen mondjuk 192.168.1.2
3: a második routerben DHCP kikapcsol, 192.168.1.2 LAN IP beállít
4: második router reboot, majd a két routert össze lehet kötni a LAN portokon keresztül, azaz a második router WAN portja nem lesz használva.
5: mindkét eszközön ugyanaz az SSID beállít, ugyanolyan titkosítással és jelszóval, de eltérő csatornán (legalább 4, de inkább 5 csatornával mellette).
6: Kész! Az első routert a 192.168.1.1, a másodikat a 192.168.1.2 címen bármikor eléred az egész hálózatból.
Mikor kikapcsolod a DHCP-t azután már ún. switchként üzemel tovább:
IP-t nem kap,MAC alapján történik a "csomagszállítás",szóval a switch-ek nem ip-szerint kommunikálnak.
Azaz:

1: jön a NET a szolgáltatótól, az csatlakozik az első wifi router WAN portjához, ebben a routerben aktív a DHCP
2: a második routerben DHCP kikapcsol, így nem kap IP-t a router, hanem az elsődlegesét "osztogatja" azoknak is aki netán a másodlagos routerhez csatlakozott.
3: második router reboot, majd a két routert össze lehet kötni a LAN portokon keresztül, azaz a második router WAN portja nem lesz használva.Ez mondjuk így igaz.
5: mindkét eszközön ugyanaz az SSID beállít, ugyanolyan titkosítással és jelszóval, de eltérő csatornán (legalább 2, de inkább 4 csatornával mellette)nem kell olyan sok, a lényeg hogy a szomszédok se "zavarjanak". :)

Szóval akkor kapna ip-t a "másodlagos" router ha pont a "másodlagoson" van engedélyezve a DHCP,különben(itt jön hogy miért érdemes előtte beállítani) csak a elsődleges router konfigurációs felületét tudja előhozni,ugyanis a elsődleges hálózatot látja.
Kb egy ilyen listát kell elképzelni az elsődleges router esetében

Számítógép elsődleges:192.168.1.1
Laptop elsődleges:192.168.1.2
Telefon Elsődleges:192.168.1.3
Telefon másodlagos:192.168.1.4 <hoppá!
Routerek esetében amúgyis az IP-t a WAN>LAN kommunikáció esetén kaphat!LAN>LAN esetén nincs így de a DHCP bekapcsolása vicces kategóriát von maga után(amit nem kell kipróbálni).:D
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 330