Én őszintén megértem az "igazi" rádiózás iránt nosztalgiát érzők minden bánatát az AM sugárzás megszűnése felett. De sajnos ez a kőkemény valóság. Ennek a korszaknak az internet, meg a műholdak korában vége. Én még emlékszem, amikor gyerekkoromban a 60-as években magam is csavargattam a csöves Orion rádiónk rövidhullámú sávjait és az telis-teli volt mindenféle külföldi furcsa rádiókkal. Ma az internet-rádiómon a szó szoros értelmében az egész világot megkapom. Szóval miért akkor a rövidhullám. Persze most nem beszelék szélsőséges helyzetekről.... Egyébként Németországban - ahol dolgozom és "élek" most kapcsolták ki az utolsó nagyteljesítményű középhullámú adót, a Saar-vidéki Heusweiler település mellett, amely 1422 kHz-en az utóbbi években a Deutschlandfunk (DLF) adását sugározta (politika-közélet) azelőtt (még a vasfüggöny korszakban) mi is hallgattuk itt Magyarországon este sokat, mert akkor még az SR1-Europawelle ment rajta. És mellette a 208 méteres középhullámon szólt a legendás Radio Luxembourg.
Sajnos Mo-n. a rövidhullámú sugárzás 2011 óta hivatalosan szünetel. Előbb a Kossuthot (H-SZ: 6:00-18:00, V: 6:00-14:00) kapcsolták le, majd a Szülőföldünk (H-V:20:00-21:00)
szüntette be a sugárzást.Aztán leszerelték a jászberényi és fehérvári adókat. Úgyhogy nem sok esély van rá, hogy újra lesz rövidhullámú sugárzás minálunk.

Viszont Solt adhatna 1 Megával 22:30-0:10-ig. Kisebb lenne a költség és a fogyasztás is, de valószínű ez a javaslat süket fülekre találna az AH-nál ás az MTVA-nál.
Az ott dolgozok kb. 90%-a azt se tudja, hogy létezik MO-n középhullámú adás, aki meg igen az nagy ívben sz@arik rá...
Mondjuk az EB meccsek után éjfélig ment, de gondolom utána lázasan nézegették a villanyórát.
A lényeg, hogy 2006-2007-ben Rádiót mindenestül széjjel verték, az MTVA-ba való beépítés óta pedig tetszhalott állapotában leledzik...