Ati7 írta:A lakihegyi 3. adóhoz már a tápvonalat is leszerelték...Már 3 éve is le volt szerelve (akkor jártam arra először és egyelőre utoljára).
Ati7 írta:A lakihegyi 3. adóhoz már a tápvonalat is leszerelték...Már 3 éve is le volt szerelve (akkor jártam arra először és egyelőre utoljára).
IstvánB írta:Lakihegy órajelet sem sugároz már?De pont ezt sugározza, E.on csoport számára időszinkront sugároz. Az elméletem hibás volt, mert az antenna talpánál elhelyezett speciális diplexerrel megoldották a párhuzamos üzemet (közös antennára dolgozik a 100kW-os szinkronjel adó és a 150kW-os Kossuth adó), de gondolom az 1968-ban üzembe helyezett, majd 1977-ben tartalék státuszba átminősített adót nem 50 évre tervezték...az elektronika álló helyzetében is képes meghibásodni, főleg ahol nagy teljesítményeket kell előállítani...elég egy oxidált csatlakozás és hosszú állás utáni bekapcsoláskor csak "nagy füst".
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Rádióvezérelt_óra
Ati7 írta:A lakihegyi 3. adóhoz már a tápvonalat is leszerelték...Régen jártam a Csepel-sziget ezen részén, csak az M0-ról látom, hogy áll még a 3 antenna. Ez lesz a vége az összes adónak...előbb vagy utóbb.
Ati7 írta:Az 540-kHz Siófokról jön, az adót áthangolták erre a frekire. Az 1341-en pedig a szolnoki adó sugároz, a lakihegyi adó pedig nincs bekapcsolva! Hétfőn este én is kérdően néztem magam elé, hogy ez most mi is?Lakihegyen a "szivarról" ipari adás megy az EON-nak, másik antennán a nemzetiségi, a harmadik pedig túl rövid az 540kHz-hez - illesztetlen antennával sugározni kész "katasztrófa" a környéknek. A régi hullámhosszon (1341kHz) elszólna...vagy tényleg adó hiba van...Lakihegyet, valószínű nem merték beizzítani, mert már korábban sem tudták bekapcsolni, bizonytalan. (Erről jut eszembe, lehet Siófok és Szolnok lesz így a tartalék?)
Ati7 írta:Az 540-kHz Siófokról jön, az adót áthangolták erre a frekire. Az 1341-en pedig a szolnoki adó sugároz, a lakihegyi adó pedig nincs bekapcsolva! Hétfőn este én is kérdően néztem magam elé, hogy ez most mi is?Kecskeméten az 540 alig jön , az 1341 nem fogható.(nem dx cuccal)Lakihegyet, valószínű nem merték beizzítani, mert már korábban sem tudták bekapcsolni, bizonytalan. (Erről jut eszembe, lehet Siófok és Szolnok lesz így a tartalék?)