RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#157492  Szerző: joe

Ezt így is lehet, ez a készülék még nem esett a látókörömbe...azon viszont elgondolkodtam, hogy akár össze is lehetne rakni egy I2C buszon vezérelt előfokozatot a DVB-T stickhez, azzal lehetne kezelni a nagy jelű viselkedését - egy keverő fokozat nélküli tunert kell építeni valami jó dual-gate félvezetővel. :D Joe
 #157488  Szerző: frekivadasz

Hmm, jó hogy mondod, el is felejtettem hirtelen, hogy a hagyományos stickeken alapból nincs is ilyen bemenet. A lustábbak (mint jelen esetben én is) megvehetik készen, pl: http://www.ebay.com/itm/100KHz-1-7GHz-F ... SwFNZW0~Hd , így csak a tunerbe kell egy picit beleforrasztgatni. Ellenkező esetben: http://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-direct-sampling-mode
 #157487  Szerző: joe

Te nagyon ráérsz :D - gondolom az RTL2832U chip bemenetére illesztetted a 10,7 MHz KF jelet, majd "Direct Sampling Mod" feldolgozás üzemben használod. Még télen tesztelgettem a Grundig Satellit + SDR üzemet rövidhullámon, bár ez csak a világvevő átalakításával járt, I. KF 54 MHz-es jelét vezettem ki, amit az SDR-rel demoduláltam. Sajnos a DRM üzemmódon kívül ennek más nyeresége nem volt, a rádió saját demodulátora DSB ill. SSB üzemmódban is meggyőzőbb volt, mint az SDR. Joe
 #157486  Szerző: frekivadasz

Sikerült összeházasítani az Onkyo T-4970-et az SDR-rel. Kicsit többet vártam tőle, de bizonyos esetekben jobb a vétel, mint a DYNAS-szal.

Ötvözi a két eszköz jó tulajdonságait: a tuner nagy jelű viselkedése sokkal jobb az SDR-énél, nincs gond az intermodulációval erős helyi adók esetében sem, valamint lehet finomhangolni a KF sávszélességet és a vételi frekvenciát.

Ha valaki meg szeretné csinálni, mondom a részleteket.
 #157242  Szerző: Sszilu

Sziasztok!

A vaterán jelenleg két Onkyo T-4970-es is elérhető, ha valakit esetleg érdekel.

Ü.: Sz.
 #153395  Szerző: blue

Sziasztok!
Valahol olvastam/hallottam, hogy van egy app androidra, ami több különböző zenét egy hangerő szintre állít. Mi ennek a neve?
 #152707  Szerző: frekivadasz

The second solution is quite funny but I think it is not correct: if you cut the upper side (38-53kHz), you have to increase the level of lower side (23-38kHz) maybe with 3dB to reach same channel separation as in the normal DSB-SC mode.
 #152702  Szerző: zvartoshu

yes have stereo tool. This plugin have2 possible creation SSB, first with clipper and secondary with enable fm transmitter calibration and down specter 53khz 48khz and 43khz :shock:
 #152701  Szerző: frekivadasz

Hi zvartoshu, yes you are right. What was the MPX source in your experiment, Stereo Tool with Composite Clipper? :)
I think this station (Kék Duna Rádió) is operating this software in "Extreme (pure Hilbert)" mode at this time.
 #152665  Szerző: zvartoshu

frekivadasz írta:Talán ebbe a topicba illik leginkább. Kis technikai érdekesség. Íme az Esztergomban most indult ideiglenes Kék Duna MPX spektruma:

Kép

Kíváncsi vagyok, ki veszi észre a trükköt?
this is new techology to send mpx ssb white paper or SSBSC
for exemple my project
https://www.youtube.com/watch?v=BVwxsur2htA#t=27
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 128