RADIOSITE Fórum

• Híd Rádió - Telkibánya - 100.6 MHz (12:00-16:00)

#15801  Szerző: live

paradigm írta:Vagy azok, akik azt gondolják, hogy lehet úgy rádiót csinálni, hogy annak nincs is háttere, nincs stúdiója, és nem is nagyon akarunk semmit csinálni csak pályázzunk, mert nehogy má' másé legyen a frekvencia. Aztán majd eladjuk valakinek, csak vigye. Addig meg nyomunk jazzt szarásig. Valahol nagyon haragszom erre a szabályozási környezetre, hogy ezt így meg lehet csinálni.
Ezzel viszont nem értek egyet. Szerintem aki rádióba fektet, az tudja, hogy ez nem egy nyerő ágazat az első 3-4-5 évben. Szerintem a nagy probléma itt az, hogy mindenki megfejtőemberként érkezik (mint azt mg is írta) és azt hiszi, hogy 5-6 emberrel el tud működtetni egy nagy rádiót is.
Abban részben igazad van, hogy a jazzt, meg a komolyzenét az ORTT közszolgálatként értelmezi, így ha nem akarsz embert fizetni, de közszolgálati rádiót/műsorokat akarsz csinálni, akkor fogod és beteszed ezt. És itt a hiba. Aki nem képes megfizetni szakembereket, és színvonalat nyújtani annak ne adjunk már ilyen kiskapukat...
 #15800  Szerző: Obladioblada

Ja, én is akartam írni.
 #15799  Szerző: centerweb

Egyébként még mindíg a Híd Rádió megy.
 #15782  Szerző: VidámSrác

a harmadik fajta pedig az, aki elindítja a rádiót ezzel: "tessék, itt van nektek, csináljátok!" két hónap múlva megkérdezi: "miért nincs bevétel? most már eredményeket akarok látni!" négy hónap múlva meg költséget csökkent, mert: "mennyi pénzembe' van már nekem ez a szar?"
és az a dologban a különösen rossz, hogy az a három jellemző tulajdonság nem tisztán fordul elő a rádiótulajdonosokban, hanem szokott keveredni...
 #15780  Szerző: paradigm

mg írta:a hazai kereskedelmi rádiózást azok a befektetők tették tönkre, akiknek pénzük annyi, mint a rohadás, de nulla közük van a rádiózáshoz. ez még nem lenne gond, ha a rádiók vezetésével szakembereket bíznának meg, akiket rendesen meg is fizetnek, de ez valahogy kimarad, inkább ők dirigálnak hülyeségeket, mert ugyanmár, mit kell ahhoz érteni, szóljon a zene meg legyen valami jópofa műsorvezető, csattogós szignálok, meg legyen jó hangosra beállítva :)
Vagy azok, akik azt gondolják, hogy lehet úgy rádiót csinálni, hogy annak nincs is háttere, nincs stúdiója, és nem is nagyon akarunk semmit csinálni csak pályázzunk, mert nehogy má' másé legyen a frekvencia. Aztán majd eladjuk valakinek, csak vigye. Addig meg nyomunk jazzt szarásig. Valahol nagyon haragszom erre a szabályozási környezetre, hogy ezt így meg lehet csinálni.
 #15763  Szerző: tomazo

live írta:
ebben szó szerint teljesen igazad van.
inkább úgy lehet megfogalmazni hogy a közvéleménykutató cégek meg a rádiónaplók irányítják a kereskedelmi rádiózást.
 #15754  Szerző: live

mg írta:a hazai kereskedelmi rádiózást azok a befektetők tették tönkre, akiknek pénzük annyi, mint a rohadás, de nulla közük van a rádiózáshoz. ez még nem lenne gond, ha a rádiók vezetésével szakembereket bíznának meg, akiket rendesen meg is fizetnek, de ez valahogy kimarad, inkább ők dirigálnak hülyeségeket, mert ugyanmár, mit kell ahhoz érteni, szóljon a zene meg legyen valami jópofa műsorvezető, csattogós szignálok, meg legyen jó hangosra beállítva :)
ebben szó szerint teljesen igazad van.
 #15749  Szerző: mg

Obladioblada írta:Mi pedig szomorkodhatunk, hogy kis odafigyeléssel, és dolgozni akarással, nem csak pénzkivétellel, milyen frankó rádiót lehetett volna csinálni ebből is, meg a többiből is.
a hazai kereskedelmi rádiózást azok a befektetők tették tönkre, akiknek pénzük annyi, mint a rohadás, de nulla közük van a rádiózáshoz. ez még nem lenne gond, ha a rádiók vezetésével szakembereket bíznának meg, akiket rendesen meg is fizetnek, de ez valahogy kimarad, inkább ők dirigálnak hülyeségeket, mert ugyanmár, mit kell ahhoz érteni, szóljon a zene meg legyen valami jópofa műsorvezető, csattogós szignálok, meg legyen jó hangosra beállítva :)
 #15738  Szerző: MrG

Jó ötlet szerintem, oda is fogom írni a topicok nevei mellé, hogy pl. "(12:00-16:00)", csak ahhoz tudni kéne, hogy melyik mikor, mettől-meddig ad. Sajna csak a Majsáról tudom biztosan.

Jó lenne, ha megfigyelné valaki.
 #15727  Szerző: live

Lehet, hogy hülye ötlet, de ötlet. Miért nem csináltok egy külön topicot az osztott műsoridejű rádióknak, és azon belül lennének szépen felsorolva. Vagy valahogy jelölni kéne a neve után egy csillaggal, stb...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19