RADIOSITE Fórum

• Informatika

#158297  Szerző: Gr3g0ry

Amúgy érdekes hogy van egy másik androidos rendszer is. :D
 #158274  Szerző: blue

Felraktam, jó ez a Remix OS. Csak le kell tölteni és követni az utasításokat. Én SSD-re raktam windows mellé, 8gb is elég neki, de lehet pendrive-ra is telepíteni (live). Az androidos appok nagyrésze fut rajta, van magyar nyelv. Nálam csak a driverekkel van gond, de ez windows alatt is probléma nálam. GAPPS (Google appok) és Superuser alapból van benne. Érdemes kipróbálni. Első bekapcsolásnál nem ment a wifi, majd váratlanul megjavult és azóta jó. (Acer Aspire 6920G)
 #158236  Szerző: blue

Igen ez egy android 6.0.1 alapú ROM pc-re alakított felülettel. Elvileg windows alól simán telepíthető, gondolom megcsinálja magának a /system, /data, /cache partíciókat.. Ha sikerül felrakni írok.
 #158217  Szerző: Wolfman

Gr3g0ry írta:
blue írta:Remix OS-t próbálta már valaki pc-n? Csak kíváncsi vagyok milyen, mennyire használható...
Ahogy utánanéztem(végülis megnéztem egy bemutakozó videót a hivatalos honlapján),linux alapú rendszerről van szó, szóval ha van tapasztalod a rpm,apt-get-install-al tehetsz egy próbát:Windows alól is telepíthető amit itt kb annyi jelenhet hogy készít egy képfájlt ahonnan elindul(a windows boot menedszer betölti a grub-ot amivel elindul a rendszer).Vagy ha nem mersz kísérletezni akkor egy virtualboxon telepítheted.
Őszintén szólva meglepően látom hogy nem olyan unity-s mint az ubuntu(szerintem vagy xfce,vagy openboxos lehet de lehet hogy összeraktak egy saját GUI-t).
Ez saját GUI, sőt, ez gyakorlatilag az Android GUI-ja, csak kicsit fejlesztettek rajta.
 #158206  Szerző: Gr3g0ry

blue írta:Remix OS-t próbálta már valaki pc-n? Csak kíváncsi vagyok milyen, mennyire használható...
Ahogy utánanéztem(végülis megnéztem egy bemutakozó videót a hivatalos honlapján),linux alapú rendszerről van szó, szóval ha van tapasztalod a rpm,apt-get-install-al tehetsz egy próbát:Windows alól is telepíthető amit itt kb annyi jelenhet hogy készít egy képfájlt ahonnan elindul(a windows boot menedszer betölti a grub-ot amivel elindul a rendszer).Vagy ha nem mersz kísérletezni akkor egy virtualboxon telepítheted.
Őszintén szólva meglepően látom hogy nem olyan unity-s mint az ubuntu(szerintem vagy xfce,vagy openboxos lehet de lehet hogy összeraktak egy saját GUI-t).
 #158151  Szerző: asr27

frekivadasz írta:Notebook szervizes koromban én is rengetegszer megkaptam ezt a kérdést, hogy melyik notebook a jó. Huhh. Már a kérdés se egyértelmű, de nyilván a legtöbben arra kíváncsiak, hogy melyik lesz tartós, melyik romlik el a legkisebb valószínűséggel. A válaszom mindig ez volt: ahhoz, hogy ezt megmondjam, ismernem kellene rendre minden márkának, és azon belül minden típusnak az eladott darabszámát. Nem indulhatok ki abból a tartósságukat illetően, hogy hozzám mennyi érkezett javításra az adott modellből. Lehet, hogy abból sokkal több fogyott, ezért jön belőle több javításra. A szervizes ezt nem tudja hitelt érdemlően megmondani.
A felépítéséből, a felhasznált anyagok minőségéből esetleg lehet következtetni, de annyira egy kaptafára megy már minden, hogy ez is lehetetlen küldetés.
Van még valami, ami nem Kínában készül? (költői kérdés)
Ez pontosan így van.
Viszont a Blaupunktról nem a szerelő beszélt le, hanem az üzletben mondták, hogy sok példányt vittek már vissza, meghibásodás miatt, ráadásul csak 1 év garancia van rá, nem ajánlják.
 #158148  Szerző: blue

Remix OS-t próbálta már valaki pc-n? Csak kíváncsi vagyok milyen, mennyire használható...
 #158143  Szerző: frekivadasz

Notebook szervizes koromban én is rengetegszer megkaptam ezt a kérdést, hogy melyik notebook a jó. Huhh. Már a kérdés se egyértelmű, de nyilván a legtöbben arra kíváncsiak, hogy melyik lesz tartós, melyik romlik el a legkisebb valószínűséggel. A válaszom mindig ez volt: ahhoz, hogy ezt megmondjam, ismernem kellene rendre minden márkának, és azon belül minden típusnak az eladott darabszámát. Nem indulhatok ki abból a tartósságukat illetően, hogy hozzám mennyi érkezett javításra az adott modellből. Lehet, hogy abból sokkal több fogyott, ezért jön belőle több javításra. A szervizes ezt nem tudja hitelt érdemlően megmondani.
A felépítéséből, a felhasznált anyagok minőségéből esetleg lehet következtetni, de annyira egy kaptafára megy már minden, hogy ez is lehetetlen küldetés.
Van még valami, ami nem Kínában készül? (költői kérdés)
 #158141  Szerző: asr27

noartist írta:
asr27 írta:Az LG, amit vettem az sem okos tv. 108cm-es full HD, de a sima SD adások képe is meglepően éles rajta.
4K-s már nincs, sajnos. :(
De, van!
Majdnem azt vettem, volt egy 40"-os (102cm), Blaupunkt márkájú 4K(UHD 3840x2160) felbontású tv az áruházban, ahol vettem az LG-t, csak lebeszéltek róla, mert gyakori a meghibásodása és csak 1 év garancia volt rá. (olcsóbb volt 3000ft-al, mint a full hd-s 108 cm-es LG)
Másrészt a szerelő, aki a Grundigot nem tudta megjavítani, ő is azt javasolta, hogy, "talán az LG a legtartósabb".
A Blaupunkt régebben jó márka volt, de ma már állítólag Kínában gyártják, és silány lett a minősége.
 #158137  Szerző: noartist

asr27 írta:Az LG, amit vettem az sem okos tv. 108cm-es full HD, de a sima SD adások képe is meglepően éles rajta.
Legszívesebben betáraznék 1-2 darabot ilyenekből. :blush:
4K-s már nincs, sajnos. :(
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 330