RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#158679  Szerző: Kovi02

Nálam már vége,nálatok jön még valami?
 #158570  Szerző: asr27

LuciFerko írta:Az inkább olasz volt, amit hallottál.
Most, hogy visszagondolok, nincs kizárva.
 #158556  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Kovi02 írta:
LF,az én PI : F420-ra van ötleted?
Van felvételed róla?
Nincs,tegnap nem nagyon vettem fel adókat. RDS PS _TA_IN__ ORTASI__ ??32???? volt. Radiotextben meg semmi,pedig jött le belőle.
 #158555  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
Van felvételed róla?
 #158554  Szerző: Kovi02

#158551  Szerző: asr27

Kovi02 írta:
asr27 írta:Ma a Kis-Balatonnál jártam(Zala, Somogy határánál). Felmentem egy kb 50 méter magas kilátóba, kíváncsiságból telefonnal meghallgattam, az általam kedvelt rádiók közül, ott mik jönnek.
89.5-ön egyik percben RDS-el jött a Music FM, majd kb 2mp alatt átváltott egy spanyol nyelvű adásra, az szólt zajmentesen úgy kb 40mp-ig, majd visszaváltott a Music-ra és utána már nyoma sem volt a spanyol rádiónak.
Persze a telefont ez idő alatt nem mozgattam, az antenna(fülhallgató) úgy állt, hogy az északkeleti irányból sugárzó adókat fogja...
Spanyol??? Ma onnan nem volt terjedés,nem lehet,hogy görög adót vettél? Én ma 09:30-11 között török és ciprusi görög adásokat vettem,aztán pedig 11:40 körül olasz STL-ek jöttek,ill. nagyon gyengén pár adójuk 90 mega körül 2 percre Líbiával és Tunéziával együtt.

OFF:
Telefonnal egész jó vétel onnan a Music,itt (mondjuk 2 nagy térerejű helyi adó közt) DX cuccal is ritkán jön RDS-sel(a táv kb. ugyanannyi)
nem hinném, hogy görög lehetett, én spanyol nyelvűnek hallottam, de aztán persze tévedhetek... Szöveg ment rajta.

A telefon, amit rádiózásra használok, egy Nokia 808 pureview, nagyon erős fm vevő van benne, ezért is tartottam meg második telefonnak. A másik ok, amiért st+rds-el jött a music, az, hogy pont "rálátás" volt onnan a Széchenyi - hegy felé, mert a balaton tőlem északkeleti irányba volt, így nem voltak nagyobb hegyek, amelyek leárnyékolhatták volna.
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 552