RADIOSITE Fórum

• Informatika

#159030  Szerző: FLaci81

noartist írta:
frekivadasz írta:Ellenőrizd az alaplapon az elektrolit kondenzátorok állapotát, nem púposodnak-e, különösen a processzor környékén. Ha igen, akkor ezek cseréjével megoldódik a probléma.

A tápot egy keresztpróbával ellenőrizheted: ha másikkal is ugyanígy viselkedik, akkor nem a táp a hibás.
Púpos kondik nincsenek sem az alaplapon, sem a tápegységben.
Másik tápom sajnos nincs.
Gondoltam arra is, hogy túl lenne terhelve a tápegység, de.. 450 wattos, van benne egy fapados alaplap, 2x 1GB RAM, 1TB 7200rpm-es HDD, egy Dual-Core processzor gyári Intel hűtőbordával, valamint egy DVD-író.
Kizárt, hogy sok legyen ez neki, mert böngészős gép.

A táp bármennyire is kaka a ráírt teljesítmény felét jó eséllyel letudja adni!
Ha inteles rendszerről beszélünk és tényleg dual core cpuról (nem Pentium D-ről, mert az többet fogyaszt), akkor full terhelésen 100 wattnál többet nem igen kellene fogyasztania annak a pc-nek. Ergo bármennyire is gány a tápegység, ezt a gépet ki kellene tudnia szolgálni ha rendben működik és nem ingadozik túlságosan a feszültség a különböző ágain.

Ha azóta indul újra, mióta a hűtés cserélve lett, megnézném a kontaktokat (sata adat és tápkábel, atx 20-24tűs tápcsatlakozó, 4tűs kiegészítő tápcsatlakozó és a memória kontaktját is ellenőrizném (az alaplapon a sloton és a ramon is)! Egy idő után a por az képes furcsaságokat okozni!
Továbbá egy memtestet ráengednék nem e a memória akar elcsettenni, hibázni.
Ha van paszta a cpu és a hűtő között azt is ellenőrizném, nem kenődött e cpu aljára, vagy a foglalatra ha a cpu is ki lett szedve... Foglalaton a lábak ellenőrzése... ezek mind mind okozhatnak hasonló jelenséget!
 #158956  Szerző: noartist

Gr3g0ry írta:
noartist írta:Adott egy számítógép, ami rendszeresen újraindul. HDD 100%-os, CPU hűtése új (magam cseréltem benne, mivel gyakran kúszott fel magasabb hőmérsékletre; most vígan elfut 40°C környékén), minden mást hibátlannak találok.
A gyanúsítottam a tápegység, méghozzá egy M-tech kob ap4450xa.
BIOS-ban megnéztem, és kicsit szúrta a szemem két érték: 3.3V helyett 3.0 és 3.2 között mozog maximum, valamint az 5V 5.3 fölé csúszik néha.
Ezek már kiugróan eltérő értékek, vagy más lehet a probléma?
Egy kicsit elgondolkodnék azon hogy előtte mit csinálhattál(vagy a tulaj) mielőtt ez a jelenség előfordult volna.
Böngészés- semmi különlegesre nincs használva a gép. Facebook, hirdetőoldalak, valamint fájlok vannak tárolva a gépen.
 #158955  Szerző: Gr3g0ry

noartist írta:Adott egy számítógép, ami rendszeresen újraindul. HDD 100%-os, CPU hűtése új (magam cseréltem benne, mivel gyakran kúszott fel magasabb hőmérsékletre; most vígan elfut 40°C környékén), minden mást hibátlannak találok.
BIOS-ban megnéztem, és kicsit szúrta a szemem két érték: 3.3V helyett 3.0 és 3.2 között mozog maximum, valamint az 5V 5.3 fölé csúszik néha.
Egy kicsit elgondolkodnék azon hogy előtte mit csinálhattál(vagy a tulaj) mielőtt ez a jelenség előfordult volna.
 #158954  Szerző: szemilan

Eseménynapló?? (gyanítom kernel power, vagy hasonló hibaüzenet lesz) Lehet RAM hiba is, az gyakran okoz random újraindulást.
 #158951  Szerző: noartist

frekivadasz írta:Ellenőrizd az alaplapon az elektrolit kondenzátorok állapotát, nem púposodnak-e, különösen a processzor környékén. Ha igen, akkor ezek cseréjével megoldódik a probléma.

A tápot egy keresztpróbával ellenőrizheted: ha másikkal is ugyanígy viselkedik, akkor nem a táp a hibás.
Púpos kondik nincsenek sem az alaplapon, sem a tápegységben.
Másik tápom sajnos nincs.
Gondoltam arra is, hogy túl lenne terhelve a tápegység, de.. 450 wattos, van benne egy fapados alaplap, 2x 1GB RAM, 1TB 7200rpm-es HDD, egy Dual-Core processzor gyári Intel hűtőbordával, valamint egy DVD-író.
Kizárt, hogy sok legyen ez neki, mert böngészős gép.
 #158950  Szerző: frekivadasz

Ellenőrizd az alaplapon az elektrolit kondenzátorok állapotát, nem púposodnak-e, különösen a processzor környékén. Ha igen, akkor ezek cseréjével megoldódik a probléma.

#158948  Szerző: noartist

Adott egy számítógép, ami rendszeresen újraindul. HDD 100%-os, CPU hűtése új (magam cseréltem benne, mivel gyakran kúszott fel magasabb hőmérsékletre; most vígan elfut 40°C környékén), minden mást hibátlannak találok.
 #158318  Szerző: Wolfman

Gr3g0ry írta:
Wolfman írta:
Gr3g0ry írta:Amúgy érdekes hogy van egy másik androidos rendszer is. :D
Az android-x86-ra gondolsz?
Ja-ja pontosan arra.
FTFY
Közben utánanéztem, és a Remix OS az Android-x86-ra épül pont. Szóval az alapok ugyanazok, csak a Remix OS kapott egy felhasználóbarátabb UI-t.
 #158316  Szerző: Gr3g0ry

Wolfman írta:
Ja-ja pontosan rá.
 #158306  Szerző: Wolfman

• 1
  • 34
  • 35
  • 36