Teljesen örülök, hogy megtalálták kint a boldogságukat. Kívánom, hogy minden úgy sikerüljön nekik, ahogy eltervezték. Remélem összejön a spanyol-magyar rádió.
A cikk sok új infót viszont nem tartalmazott. Hogy politikai befolyásoltság volt, mindenki tudta. Szerintem a 100% párt (vagy pénzügyi érdek) mentes hírszerkesztés ma már halott. Nincs. Kábé a Danubius-Sláger pályáztatás után teljesen megszűnt. A vidéki rádiók zöme is függ önkormányzatoktól / vagy politikához közeli cégektől, nagyvállalatoktól. Úgyhogy nem estem hanyatt a csodálkozástól a cikk olvasása közben.
Másik oldalon, ha vacak (nekik nem megfelelő) körülmények között dolgoztak... pl. állandó laptop probléma, egyterű iroda, zaj, büdös, és nulla kollegalitás... akkor ott kell hagyni a munkahelyet, és egy másik rádiót választani. Addig menni, amíg jobb nem lesz. Főleg ha a fizu is kevés (ez volt olvasható). Szerintem inkább dolgozzon az ember egy jóhangulatú vidéki rádióban, mint szenvedjen egy országosban. Nem a hallgatók száma a lényeg. Kihívást mindenhol lehet találni.
A cikk azonban jól megmutatja, hogy hol van most sok jó rádiós szakember. Külföldön. Rabszolgamunkát végeznek, idénymunkáznak, húsgolyót tesztelnek, targoncán ülnek, villanyt szerelnek, kürtöskalácsot sütnek 3-4x-es pénzért. Ahelyett, hogy szignált készítenének, rendszereket raknának össze, stúdiót építenének, műsort vezetnének, hírszerkesztenének... Elképesztően szomorú.
A mai fiatal rádiósokban sokszor nem látni már azt a tettrekészséget, dolgozni akarást, szakmai alázatot, igyekezetet, a rádiózás iránti feltétlen SZERELMET, mint azokban láttam, akik önhibájukon kívül külföldre menekültek. Kevés, és ritka a kivétel.