Kovi02 írta:AM igen költséges manapság,gondolom ők (is) az olcsobbikat veszik célul.Ez nekik nemcsak olcsóságból hanem minőségileg is előnyös lehet.djlacee írta:Előbb olvastam a Radiowochén, hogy Hollandiában, miután nagyjából kiürült az AM sáv, lehetővé tették bárkinek, hogy ott rádiózzon. Na persze legálisan, lehet(ett) frekvenciát igényelni, és egy 1 és 100W közötti teljesítményre lehet engedélyt kapni. 100W-os engedélynél egyszeri 150€-s díjat kell befizetni, illetve évente 430€-t, ami az ottani fizetésekhez képest nem pénz. Július közepéig 45-en jelentkeztek, és már 29 rádió el is indult. (egypár fent is van fmscan-en)Az 538 meg elhagyja a sávot 2017.09.01-én(remélem addig változnak a dolgok)
http://www.radiowoche.de/zweites-leben- ... derlanden/![]()
Azt mondják,hogy lehet majd őket venni DAB-on helyette.(mondjuk nem értem a logikájukat,hisz a DAB csak kis körzetben szól jól,a KH meg egész Európában 19:00 - 06:30,ráadásul egy noname autórádió KH vevője is tisztán,hallgathatóan vette!)
Az AM leginkább monoban szól el jól(jó van máshol stereo vivő is)így annak köszönhetően az autódban is jól szól, bár hangzásilag.... és ezzel tisztábban is van a műsorszolgáltató ezért gondolkodhattak a "váltáson".Az utolsó mentsvár lehet még a DRM sugárzás.