RADIOSITE Fórum

• Informatika

#160128  Szerző: djlacee

Nekem véletlenszerűen lefagy, a telefonjaimat meg MTP tárolóként nem tudja kezelni (a Lumiát sem !!!)
 #160127  Szerző: donder

Miért van az, hogy az utóbbi időben, a Windows 10 folyamatosan küldi az értesítéseket, hogy az alapértelmezett alkalmazásokat visszaállítja a saját hülye szoftvereire?
A VLC Media Player-t is kinyírta, már el sem indul.

Másnál van ilyen tapasztalat?

(Az 1604-es éves frissítés óta ilyen)
 #160126  Szerző: donder

Gr3g0ry írta:
donder írta:Megnéztem a BIOS-t, de nem lehet letiltani.
Megpróbálom Flash-elni a BIOS-t, hátha van újabb verzió, s abban hátha le lehet tiltani.
UPDATE: A legfrissebb firmware-t megkapta a BIOS, de továbbra sincs olyan opció, hogy Integrált Graphics Card letiltása...
Szoftveresen továbbra sem tudom átváltani.

Na ilyenkor mi van? :unott:
Milyen BIOS-od van?
Megoldódni látszik a probléma.
Gyári hibás volt.
 #159201  Szerző: Gr3g0ry

donder írta:Megnéztem a BIOS-t, de nem lehet letiltani.
Megpróbálom Flash-elni a BIOS-t, hátha van újabb verzió, s abban hátha le lehet tiltani.
UPDATE: A legfrissebb firmware-t megkapta a BIOS, de továbbra sincs olyan opció, hogy Integrált Graphics Card letiltása...

Milyen BIOS-od van?
 #159198  Szerző: donder

Megnéztem a BIOS-t, de nem lehet letiltani.

#159189  Szerző: Gr3g0ry

donder írta:Kis segítségre volna szükségem!

Adott egy laptop. Dell Inspiron 5559.
Tökéletesen üzemel a masina ámde...
Van benne két Display Card. Egy a processzori (Intel Graphics 520, 64MB) továbbá egy dedikált (AMD Radeon R5-M335 4GB)
Windows 10 op.rendszer (migrált Win7-ről), 8 Gb RAM, stb.
Minden driver a lehető legújabb, ma lettek frissítve.
A problémám annyi, hogy az istennek sem tudom váltani a Display Card-ot a dedikáltra.
Letöltöttem próbaképpen egy játékot, azzal elvileg csinál valami resolution módosítást (mielőtt elindul), de én nem játékra használom a gépet.
Próbáltam vezérlőpultból (energiagazdálkodás) átállítani, Intel szoftverből, AMD szoftverből, Grafikus tulajdonságoknál, de sehol nem lehet átállítani MIKÖZBEN "Switchable graphics card" címszóval lett eladva amit én el is hittem.

Valaki aki okosabb nálam, tudna mondani egy eljárást vagy metódust, vagy trükköt, vagy akármit hogy átválthassam az adaptert?
(Magyarul: Azt szeretném, hogy a default adapter az AMD legyen, abba is boot-oljon be, és az Intel pihenjen rosszabb napokra....)

Szerk: A BIOS-ban nem lehet átállítani, továbbá a BIOS nem is látja, csak az Intel-est.

Előre is köszönöm a válaszokat.
BIOS-ban átállítani nem,de letiltani igen(sejtem hogy az inteles integrált).
 #159185  Szerző: donder

Kis segítségre volna szükségem!

Adott egy laptop. Dell Inspiron 5559.
Tökéletesen üzemel a masina ámde...
Van benne két Display Card. Egy a processzori (Intel Graphics 520, 64MB) továbbá egy dedikált (AMD Radeon R5-M335 4GB)
Windows 10 op.rendszer (migrált Win7-ről), 8 Gb RAM, stb.
Minden driver a lehető legújabb, ma lettek frissítve.
A problémám annyi, hogy az istennek sem tudom váltani a Display Card-ot a dedikáltra.
Letöltöttem próbaképpen egy játékot, azzal elvileg csinál valami resolution módosítást (mielőtt elindul), de én nem játékra használom a gépet.
Próbáltam vezérlőpultból (energiagazdálkodás) átállítani, Intel szoftverből, AMD szoftverből, Grafikus tulajdonságoknál, de sehol nem lehet átállítani MIKÖZBEN "Switchable graphics card" címszóval lett eladva amit én el is hittem.

Valaki aki okosabb nálam, tudna mondani egy eljárást vagy metódust, vagy trükköt, vagy akármit hogy átválthassam az adaptert?
(Magyarul: Azt szeretném, hogy a default adapter az AMD legyen, abba is boot-oljon be, és az Intel pihenjen rosszabb napokra....)

Szerk: A BIOS-ban nem lehet átállítani, továbbá a BIOS nem is látja, csak az Intel-est.

Előre is köszönöm a válaszokat.
 #159103  Szerző: Gr3g0ry

noartist írta:Az újrahasznosított Windows-t kínáló oldalak mennyire megbízhatóak?

7-8000 forint tényleg korrekt egy operációs rendszerért, ha nem csalás.
Olcsó húsnak híg a leve. :twisted:
 #159085  Szerző: noartist

Az újrahasznosított Windows-t kínáló oldalak mennyire megbízhatóak?

7-8000 forint tényleg korrekt egy operációs rendszerért, ha nem csalás.
 #159050  Szerző: Gr3g0ry

noartist írta:
Gr3g0ry írta:
noartist írta:Adott egy számítógép, ami rendszeresen újraindul. HDD 100%-os, CPU hűtése új (magam cseréltem benne, mivel gyakran kúszott fel magasabb hőmérsékletre; most vígan elfut 40°C környékén), minden mást hibátlannak találok.
A gyanúsítottam a tápegység, méghozzá egy M-tech kob ap4450xa.
BIOS-ban megnéztem, és kicsit szúrta a szemem két érték: 3.3V helyett 3.0 és 3.2 között mozog maximum, valamint az 5V 5.3 fölé csúszik néha.
Ezek már kiugróan eltérő értékek, vagy más lehet a probléma?
Egy kicsit elgondolkodnék azon hogy előtte mit csinálhattál(vagy a tulaj) mielőtt ez a jelenség előfordult volna.
Böngészés- semmi különlegesre nincs használva a gép. Facebook, hirdetőoldalak, valamint fájlok vannak tárolva a gépen.
Vedd ki az összes kártyát(PCI.RAM),aztán tedd vissza,és próbáld meg úgy(lehet hogy a szerelés során elmozdulhatott valami,akkor is ha nem nyúltál hozzájuk).
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 330