RADIOSITE Fórum

• Informatika

#163676  Szerző: noartist

Ezt leszámítva: mivel lehetne figyelni, hogy mi nyírja az SSD-t? Valami az elmúlt hetekben nagyon aktívan elkezdett tevékenykedni, és elképesztően gyorsan szaporodik az írt adatmennyiség...
 #163666  Szerző: Gr3g0ry

kukac írta:
noartist írta:A Windows 10 Pro x64 kreált magának 2455 mb virtuális lapozófájlt. Kérdem én, 8 GB RAM mellé minek, és ha kikapcsolom (ne nyírja már az SSD-t feleslegesen..), az járhat valamivel?
Feleslegesen nem "nyirja ki", ha használnia kell, akkor használja, ha nem kell, akkor pedig nem fogja. Lapozó fájl nélkül egyszerűen megfagy a Windows ha szüksége lenne rá és nincs létrehozva.
A lapozófájlba tulajdonképpen az éppen nem az "előtérbe" kerülő(azaz jelenleg nem használt) futó folyamatok(megnyitott alkalmazások) kerülnek.Így több helyet adnak azoknak akik éppen futnak(konvertálás,valósidejű-víruskereső,stb.).Szóval ha megnyitsz egy libreoffice writer -szövegszerkeztőt és nem nyúlsz hozzá akkor a lapozóba kerül egészen addig amíg elnem kezdezz ismét vele "dolgozni".Kikapcsolni kikapcsolhatod, de valószínűleg láthatóan lassulni fog a rendszered.
 #163601  Szerző: kukac

noartist írta:A Windows 10 Pro x64 kreált magának 2455 mb virtuális lapozófájlt. Kérdem én, 8 GB RAM mellé minek, és ha kikapcsolom (ne nyírja már az SSD-t feleslegesen..), az járhat valamivel?
Feleslegesen nem "nyirja ki", ha használnia kell, akkor használja, ha nem kell, akkor pedig nem fogja. Lapozó fájl nélkül egyszerűen megfagy a Windows ha szüksége lenne rá és nincs létrehozva.
 #163594  Szerző: noartist

A Windows 10 Pro x64 kreált magának 2455 mb virtuális lapozófájlt. Kérdem én, 8 GB RAM mellé minek, és ha kikapcsolom (ne nyírja már az SSD-t feleslegesen..), az járhat valamivel?
 #162917  Szerző: Gr3g0ry

noartist írta: Hogyan lehetne érvényesíteni az eredeti kulcsot? Installer CD nincs meg, és tippem sincs, honnan dúrjak megfelelő telepítőt.
(régebbi Windowsokban nem vagyok otthon- tényleg az alaplaphoz van rendelve a kulcs ebben az esetben?)
Egy lejárt támogatottságú OS-t telepítesz. :D
Igen a alaplapokra vonatkozik,bár lehet hogy itt sincs is sok szerencséd. :/
 #162782  Szerző: Sszilu

noartist írta:Van egy gép, aminek a tetején szerepel egy Windows XP licenc matrica. Újabb rendszert is elbírna, de nem ér annyit a cucc, mint egy oroginal Windows 7.
Hogyan lehetne érvényesíteni az eredeti kulcsot? Installer CD nincs meg, és tippem sincs, honnan dúrjak megfelelő telepítőt.
(régebbi Windowsokban nem vagyok otthon- tényleg az alaplaphoz van rendelve a kulcs ebben az esetben?)
Szia!

Ha minden igaz, a matricán rajta az adott XP eredeti sorszáma. Installálj egy tetszőleges XP lemezről, és a matrica számát írd be.
Ha nincs XP telepítőd, biztosan találsz egy letölthetőt valahol. Én gyári installt tettem fel újra, ilyen módon, mert nem találtam meg a saját install lemezét (HP NX6110-es laptop volt az alany). Később aztán meglett.

Üdv.: Szilárd
 #162777  Szerző: noartist

Van egy gép, aminek a tetején szerepel egy Windows XP licenc matrica. Újabb rendszert is elbírna, de nem ér annyit a cucc, mint egy oroginal Windows 7.
Hogyan lehetne érvényesíteni az eredeti kulcsot? Installer CD nincs meg, és tippem sincs, honnan dúrjak megfelelő telepítőt.
 #162102  Szerző: Wolfman

Sziasztok!
Ahogy megfigyeltem, többen használjátok a Screamer Radio nevű (egyébként nagyszerű) programot. Az egyetlen hátránya csupán annyi, hogy kevés magyar nyelvű állomás található az adatbázisában. Éppen ezért kezdtem el dolgozni ezen: https://github.com/wolfmanfp/screamerHun
Tulajdonképpen ez egy saját állomás-fájl, de terveim szerint, ha elég rádió összegyűlik, beküldöm a fejlesztőnek, hogy bekerüljenek a Screamer adatbázisába.

Használatbavétel:
1. A fenti oldalon a zöld Clone or Download gombra kattintva a Download ZIP feliratra kell kattintani.
2. A letöltött zip fájlból a MyStations.json-ra lesz szükségünk, ezt a C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Screamer\settings mappába kell kicsomagolni.
3. Screamer Radio indítása!

Egyelőre 12 állomást adtam hozzá (ebből csak egy található nyugati szomszédunknál, a Radio OP). Ha van kedvetek/ötletetek, javasoljatok rádiókat! :yes:
 #161636  Szerző: kukac

noartist írta:
kukac írta:
noartist írta:Azt hiszem, ismét szerelmes lettem a hagyományos* telefonokba, egy Blackberry Torch személyében. El is dobozolom a Lumia 735-öt- kíváncsi leszek, meddig leszek oda érte, de nagyon-nagyon tetszik. :)

*oké, annyira nem mondható hagyományosnak, mert elég sok okostelefonos funkciója van.

Egy fontos apróság: Made in Hungary! :)
kell rá valamilyen BIS-csomag, hogy menjen a levelezés (vagy logicmail). Mivel Java-s az egész (és not supported os a bb-os7), már nem teljesen biztonságos.
Persze, nagyjából sejtettem ezeket, de köszi azért. :)
OS10-es, fizikai billentyűzetes BB-ket adhatna még ki a cég, én vevő lennék egyre. (a Passport nem tetszik, a Classic pedig megszűnt, és nagyon gyenge is volt)

U.I.: ez a 9800. Még OS7 sincs rá. :)
Os6 kb. ugyanazt csak régebbi. Vegyél Q10-et, az jó.
 #161612  Szerző: noartist

kukac írta:
noartist írta:Azt hiszem, ismét szerelmes lettem a hagyományos* telefonokba, egy Blackberry Torch személyében. El is dobozolom a Lumia 735-öt- kíváncsi leszek, meddig leszek oda érte, de nagyon-nagyon tetszik. :)

*oké, annyira nem mondható hagyományosnak, mert elég sok okostelefonos funkciója van.

Egy fontos apróság: Made in Hungary! :)
kell rá valamilyen BIS-csomag, hogy menjen a levelezés (vagy logicmail). Mivel Java-s az egész (és not supported os a bb-os7), már nem teljesen biztonságos.
Persze, nagyjából sejtettem ezeket, de köszi azért. :)
OS10-es, fizikai billentyűzetes BB-ket adhatna még ki a cég, én vevő lennék egyre. (a Passport nem tetszik, a Classic pedig megszűnt, és nagyon gyenge is volt)

U.I.: ez a 9800. Még OS7 sincs rá. :)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 330