RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#163873  Szerző: frekivadasz

Ja, hogy az adó megy, csak csendet sugároz. Ezt értettem félre az előbb, azt hittem lekapcsolt. Nálam a nagyszombati Lumen jön gyengén V polárban, így biztosan nem tőlünk megy az adás.
 #163872  Szerző: LuciFerko

Nekem csak a HRT2 jön gyengén mind2 polárban (Székesfehérvár)
 #163871  Szerző: Sszilu

frekivadasz írta:Ha 98.1, akkor gyanús, hogy itt játszanak mellettem a srácok a dombon. Nem volt hasonló a jelerősség, mint a Kék Dunáé?
Szia!

Esztergom lehet az irány, semmiképpen sem Kab-hegy. Csak megtévesztett, mert dél-nyugati antennaállásnál nem szokott RDS jönni Esztergomból.
Egyébként jelenleg csendet sugároz, de az RDS most is a korábbi: KABHEGY RADIO * MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR*. Nyilván, nem az éppen futó szám címe.
Mindenesetre fura. Más nem látja ezt az adót?

Ü.: Sz.
 #163870  Szerző: djlacee

wtf :question: :question: :question:
 #163869  Szerző: frekivadasz

Ha 98.1, akkor gyanús, hogy itt játszanak mellettem a srácok a dombon. Nem volt hasonló a jelerősség, mint a Kék Dunáé?
 #163868  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:Sziasztok!

Rövid időre, RDS-sel vettem a 98,1 MHz-en, a Kossuth PI-jével, a Kab-hegy Rádiót. Dinamikus RDS-t sugárzott, "KAB-HEGY" ; "RADIO" ; "AKTUÁLIS SZÁM ELŐADÓ ÉS CÍM" forgott körbe-körbe. Mono adás volt, és jelenleg nem szól. Nem találtam semmit róla, a vertikális antenna dél-nyugatnak állt.

Kép
Kép

Üdv.: Szilárd
Tesztelnének? Mire? (Kab-hegyre meg 98,3 van tervezve,én úgy tudom)
A 98,1-en ha elindítanának valamit,azt déli irányban Belje HRT2 szétcsapja. :D
 #163867  Szerző: Sszilu

Sziasztok!

Rövid időre, RDS-sel vettem a 98,1 MHz-en, a Kossuth PI-jével, a Kab-hegy Rádiót. Dinamikus RDS-t sugárzott, "KAB-HEGY" ; "RADIO" ; "AKTUÁLIS SZÁM ELŐADÓ ÉS CÍM" forgott körbe-körbe. Mono adás volt, és jelenleg nem szól. Nem találtam semmit róla, a vertikális antenna dél-nyugatnak állt.

Kép
Kép

Üdv.: Szilárd
 #163866  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:
Szerintem, Tompán csak tropóval fogod hallani őket, de azért érdemes próbálkozni! Kíváncsi leszek! :-)
A dxinfocentre mond egy kis tropót a Kárpát-medencébe,remélem onnan is jönni fog valami. ;)

A nagy,9 elemes antenna meg nemsokára el lesz forgatva Szabadka vételminimumba,amikor felraktuk,akkor volt olyan,hogy a helyi adók ( 88,3 90,7 93,6 96,2 97,0 100,6 102,4 103,0 103,9 104,4 ) teljesen eltűntek,a nagy országosok is több 10dB szinttel kevesebbek voltak. Mondjuk ez igazán majd az ES-szezonban lesz kihasználható,de remélem tropós vételeknél is előnyös lesz.(csak ugye ilyen elforgatásnál vagy Szeged,vagy Belje adói lesznek "helyi" szintűek,de azok azért kevesebben vannak) :D
 #163864  Szerző: Sszilu

Kovi02 írta:
Sszilu írta:
Kovi02 írta:Felkerült az OIRT antenna,kb. 5 méter magasan van,holnap lesz egy teszt is vele.( 4 elemes,H polárban van Ukrajna felé) Szerintetek összejöhet vele egy ukrán OIRT vétel Kárpátaljáról,vagy csak erősebb tropóval?
Szia Kovi!

A rádió mellett összejöhet! :-) Hol is? Nem emlékszem, honnan próbálkozol!
Tompa,Szabadkától kb. 10km-re északra.

Abból az irányból(ÉK) stabilan szól Tokaj,de más,DX-vételem nincs onnan. :( Azért a teljesen üres OIRT sávban remélem összejön valami. :D
Szerintem, Tompán csak tropóval fogod hallani őket, de azért érdemes próbálkozni! Kíváncsi leszek! :-)
 #163863  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:
Kovi02 írta:Felkerült az OIRT antenna,kb. 5 méter magasan van,holnap lesz egy teszt is vele.( 4 elemes,H polárban van Ukrajna felé) Szerintetek összejöhet vele egy ukrán OIRT vétel Kárpátaljáról,vagy csak erősebb tropóval?
Szia Kovi!

A rádió mellett összejöhet! :-) Hol is? Nem emlékszem, honnan próbálkozol!
Tompa,Szabadkától kb. 10km-re északra.

Abból az irányból(ÉK) stabilan szól Tokaj,de más,DX-vételem nincs onnan. :( Azért a teljesen üres OIRT sávban remélem összejön valami. :D
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 541