Ja, hogy az adó megy, csak csendet sugároz. Ezt értettem félre az előbb, azt hittem lekapcsolt. Nálam a nagyszombati Lumen jön gyengén V polárban, így biztosan nem tőlünk megy az adás.
frekivadasz írta:Ha 98.1, akkor gyanús, hogy itt játszanak mellettem a srácok a dombon. Nem volt hasonló a jelerősség, mint a Kék Dunáé?Szia!
Sszilu írta:Sziasztok!Tesztelnének? Mire? (Kab-hegyre meg 98,3 van tervezve,én úgy tudom)
Rövid időre, RDS-sel vettem a 98,1 MHz-en, a Kossuth PI-jével, a Kab-hegy Rádiót. Dinamikus RDS-t sugárzott, "KAB-HEGY" ; "RADIO" ; "AKTUÁLIS SZÁM ELŐADÓ ÉS CÍM" forgott körbe-körbe. Mono adás volt, és jelenleg nem szól. Nem találtam semmit róla, a vertikális antenna dél-nyugatnak állt.
Üdv.: Szilárd

Sszilu írta:A dxinfocentre mond egy kis tropót a Kárpát-medencébe,remélem onnan is jönni fog valami.
Szerintem, Tompán csak tropóval fogod hallani őket, de azért érdemes próbálkozni! Kíváncsi leszek!
Kovi02 írta:Szerintem, Tompán csak tropóval fogod hallani őket, de azért érdemes próbálkozni! Kíváncsi leszek!Sszilu írta:Tompa,Szabadkától kb. 10km-re északra.Kovi02 írta:Felkerült az OIRT antenna,kb. 5 méter magasan van,holnap lesz egy teszt is vele.( 4 elemes,H polárban van Ukrajna felé) Szerintetek összejöhet vele egy ukrán OIRT vétel Kárpátaljáról,vagy csak erősebb tropóval?Szia Kovi!
A rádió mellett összejöhet!Hol is? Nem emlékszem, honnan próbálkozol!
Abból az irányból(ÉK) stabilan szól Tokaj,de más,DX-vételem nincs onnan.Azért a teljesen üres OIRT sávban remélem összejön valami.
Sszilu írta:Tompa,Szabadkától kb. 10km-re északra.Kovi02 írta:Felkerült az OIRT antenna,kb. 5 méter magasan van,holnap lesz egy teszt is vele.( 4 elemes,H polárban van Ukrajna felé) Szerintetek összejöhet vele egy ukrán OIRT vétel Kárpátaljáról,vagy csak erősebb tropóval?Szia Kovi!
A rádió mellett összejöhet!Hol is? Nem emlékszem, honnan próbálkozol!