RADIOSITE Fórum

• DAB+

#164765  Szerző: djlacee

Nem tudom, hogy van-e ilyenre konkrét példa bárhol is
 #164755  Szerző: frekivadasz

A DAB szabvány pontos megnevezése: ETS 300 401 Radio broadcasting system; Digital Audio Broadcasting to mobile, portable and fixed receivers.
A szabvány tartalmazza az átviteli algoritmust, a multiplex struktúra felépítését, a hang kódolását, az adat-szolgáltatásokat, a feltételes hozzáférés módjait, a fizetős szolgáltatásokat, a csatorna kódolás részleteit, a kisugárzott DAB jel felépítését, és a rádió frekvenciás jellemzőket is.
Fizetős szolgáltatásokról beszél, innen jött az ötlet.

Forrás: www.akti.hu/dok/fuzet04.pdf
 #164751  Szerző: djlacee

frekivadasz írta:Kódolt lesz, vagy free?
Nem is létezik ebből kódolt
 #164747  Szerző: frekivadasz

Kódolt lesz, vagy free?
 #164746  Szerző: djlacee

Ausztriában történnek az események: 2 hét múlva elkezdik pályáztatni az első országos DAB+ multiplexet, ha meg lesz a szolgáltató, 2018-tól már indulhat is a sugárzás, amin előzetes felmérések alapján akár 15 rádió is lehet
 #163072  Szerző: altermanus

kJoe írta:A tapasztalatok azt mutatják, hogy a táp visz be zavart és rontja az érzékenységet. Próbáljátok ki elemekkel, vagy egy jobb 220-as adapterrel.
További érdekesség, hogy fülhallgatón át sztereó. 3e volt az ára a Tecsóban, épp most lesz 1 éves. Fehérvár Alsóvárosban a ház egy pontján vehető stabilan, de ott sem mindig a hozzáadott adapterrel és antennával.
hát nem hinném, hogy egy hegyen lenne áramom, kivéve ha elemet rakok bele :)
mondjuk a Hifim érzékenyebb tunerrel van megáldva (Sony RX-55)
90 km-re van sopron, és a 94.1-et földön lévő vezetékkel fogtam ami fél méteres volt, tiszta sztereó hanggal :)
 #163048  Szerző: kJoe

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a táp visz be zavart és rontja az érzékenységet. Próbáljátok ki elemekkel, vagy egy jobb 220-as adapterrel.
További érdekesség, hogy fülhallgatón át sztereó. 3e volt az ára a Tecsóban, épp most lesz 1 éves. Fehérvár Alsóvárosban a ház egy pontján vehető stabilan, de ott sem mindig a hozzáadott adapterrel és antennával.
 #163039  Szerző: altermanus

djlacee írta:Tud mindent, RT-t, CT-t, PTY-t, viszont FM-en sajnos nem éppen jó az érzékenysége...
Egyetétek... A Dab+ része jó... Fogtam vele a Budapesti muxot, csabrendek és nyírespuszta (kisebb falu) között, bár ahhoz troponak kell lennie, de jött...
 #163011  Szerző: djlacee

Tud mindent, RT-t, CT-t, PTY-t, viszont FM-en sajnos nem éppen jó az érzékenysége...
 #163006  Szerző: Gyurii

noartist írta:
Gyurii írta:Ez milyen típus, mibe fájt, és FM-re jó? :oops: :shock:
Utolsó kérdésre: ott az FM/DAB+ gomb a tetején. :)
Jó látom! Nem is arra vonatkozik a kérdés, hanem hogy érzékeny? Szelektív? RDS mit tud? RT? :oops:
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 72