RADIOSITE Fórum

• Politika

#164827  Szerző: Attis

frekivadasz írta:Az sem mindegy, hogy egyáltalán miből választhat. Azon sem csodálkoznék, ha ez is irányított lenne, akár korrupcióval. Gondolom senkit se érne meglepetésként. Ez azonban konkrét információk nélkül szintén a fantázia birodalma.
Egyértelmű.
De ha már súlyos gondokról beszélünk, az oktatást se felejtsük el. Sajnos ott igen komoly gondok vannak. És ez viszont egyértelműen politikai akarat, bár az utóbbi években inkább balfaszság kérdése.
 #164826  Szerző: frekivadasz

Az sem mindegy, hogy egyáltalán miből választhat. Azon sem csodálkoznék, ha ez is irányított lenne, akár korrupcióval. Gondolom senkit se érne meglepetésként. Ez azonban konkrét információk nélkül szintén a fantázia birodalma.
 #164824  Szerző: Attis

Biztos, hogy nem az üzleti érdekek itt a meghatározók inkább?
Dehogy vitatom az üzleti részét. Viszont nem mindegy, hogy az aktuális kormány milyen profilú, jellegű vállalkozásoknak, cégeknek és leginkább multiknak ad kedvezményt, lehetőséget. És ebben nem állunk jól.
De ez csak a jéghegy csúcsa, van annak még sokkal több oka, miért is ennyire sz*r a szitu a fizetések terén.
 #164822  Szerző: frekivadasz

Van abban valami amit mondasz, ugyanakkor mégsem látom igazán hangsúlyosnak ebben a politika szerepét. Biztos, hogy nem az üzleti érdekek itt a meghatározók inkább?
 #164820  Szerző: Attis

frekivadasz írta:
asr27 írta: Minimálbér netto 12 0000Ft, Szakmunkás minimálbér legalább netto 15 0000Ft.
Értem. Azt átgondoltad, hogy erre mit lépnének a munkaadók ebben a fejlett nyugati kapitalista környezetben?
Viszont ezek az összegek se túl meggyőzőek. 150 000? Az nincs 500 Euro. Nem hiszem, hogy ez lenne az az összeg, ami itthon tartaná a munkavállalókat. Én 200 000-et érzek vízválasztónak.
Az már más kérdés, és itt már felmerül a kormány felelőssége, hogy milyen munkahelyek támogatása, helyzetbe hozása a fő irány. Sajnos, amíg a különösebb szaktudást nem igénylő munkahelyeket (szándékosan nem nevezem meg) erőltetik, addig nem várható jelentősebb bérfejlesztés.
 #164819  Szerző: frekivadasz

Ez a rövid cikk mindent elárult erről a szennylapról.

Ami történt, tragédia, ilyennel nem viccelünk, nem használjuk fel ideológiai meggyőződésünk erősítgetésére.

De hogy lehetett ezt a két dolgot párhuzamba állítani? Pláne, hogy a második hírrel kapcsolatban semmi konkrétum nem hangzott el. Tehát nem tudunk semmit.

Ugyanakkor van még itt lent pár megválaszolandó kérdés, ne meneküljünk előre kérem.
 #164791  Szerző: BMáté

asr27 írta:Lakhatás : Hol kapsz te albérletet, városban 30 000 Ft-ért?
Falun, esetleg, de ott meg nincs munkahely
Akkor miért ezt linkelted?
Fűtés: Havi 15ezer? Ezt most komolyan gondolod? Melyik országban élsz? A mediterrán országokban, esetleg annyi.
Megint nem gondolkozol... 12*15000 éves szinten 180 000 Ft, de csak 6 hónap van a fűtésszezonban, vagyis az havi 30 000 Ft. Ne mond, hogy ennél többet el kell tüzelni, még most se ezen a már-már történelmi szinten hideg télen.
Villany: 6000? Csak a villanybojlerünk megeszik havi ennyit. havonta kb 1 hetet teljesen egyedül vagyok a lakásban, és nagyon ritka amikor hárman vagyunk. Hol van akkor még a többi elektronikai készülék?!
Az baj, gondolom régi készülék. Értem én, hogy nincs pénz cserére, de ez nem változtat azon, hogy átlag 7-8 ezer Ft-nál akkor sem szabadna magasabbnak lennie a számlának.
Víz: 6000Ft valóban, de szennyvízzel együtt, már 10000!!!
Van egy olyan sejtésem, hogy a minimálbérből élők nagy része, szennyvízhálózattal le nem fedett helyen él, de bocsánat, ha ez sztereotípia.
Étkezés: Napi 800, ez is vicc. hideg étel esetleg kijön belőle, de az is szűkösen.
Egy főre? Még Budapesten is vastagon, tapasztalat.
Ruházat: 4 000 Ft, Hát akkor elég szakadt ruhákban járhatsz...
Akkor ne ilyet linkelj... Egyébként minden hónapban új ruhákat kell venni? Ez ismét egy átlagolt költség.
TV, internet: 6 000 Ft Ebben az egyben, talán egyet tudok veled érteni. alapcsomaggal ennyi.
Na, ez meglep, de köszönöm, hogy végre nem rontasz ajtóstól a házba.
Egészség: 2 000 Ft Az igen, akkor te nem nagyon voltál még beteg!
Megint átlagolt költség. Durva lenne, ha minden hónapban beteg lenne az ember, remélem nem ez az átlagos jelenség.
Busz/vonatjegy: 3 000 Ft, Attól függ, településen belül lehet, de kicsit távolabb már jó lesz az 5000+-nak is!!
Hát, ahhoz már 200 km-nél többet kell utazni, kötve hiszem, hogy minimálbérből élőknél ez is teljesen megszokott mértékű költség.
 #164790  Szerző: frekivadasz

asr27 írta: Minimálbér netto 12 0000Ft, Szakmunkás minimálbér legalább netto 15 0000Ft.
Értem. Azt átgondoltad, hogy erre mit lépnének a munkaadók ebben a fejlett nyugati kapitalista környezetben?
 #164787  Szerző: asr27

BMáté írta:
asr27 írta:Ha abban a helyzetben lennél, hogy minimálbérből kéne gazdálkodnod minden hónapban, és más forráshoz nem nyúlhatnál, kíváncsi lennék így beszélnél-e...
Látod, ezt nem tudom, hogy akkor mit mondanék, de számoljunk a személyes tapasztalataim, és a fehér táblázat alapján:
Lakhatás: 30 000 Ft
Fűtés: 15 000 Ft
Villany: 6 000 Ft
Víz: 6 000 Ft
Étkezés (napi 800 Ft): 24 000 Ft
Ruházat: 4 000 Ft
TV, internet: 6 000 Ft
Egészség: 2 000 Ft
Busz/vonatjegy: 3 000 Ft

Összesen: 96 000 Ft
Nettó minimálbér: 84 788 Ft
Rés: 11 212 Ft
Ez még mindig az elmúlt évek legkisebb "rés értéke".
Lakhatás : Hol kapsz te albérletet, városban 30 000 Ft-ért?
Falun, esetleg, de ott meg nincs munkahely
Fűtés: Havi 15ezer? Ezt most komolyan gondolod? Melyik országban élsz? A mediterrán országokban, esetleg annyi.
Villany: 6000? Csak a villanybojlerünk megeszik havi ennyit. havonta kb 1 hetet teljesen egyedül vagyok a lakásban, és nagyon ritka amikor hárman vagyunk. Hol van akkor még a többi elektronikai készülék?!
Víz: 6000Ft valóban, de szennyvízzel együtt, már 10000!!!
Étkezés: Napi 800, ez is vicc. hideg étel esetleg kijön belőle, de az is szűkösen.
Ruházat: 4 000 Ft, Hát akkor elég szakadt ruhákban járhatsz...
TV, internet: 6 000 Ft Ebben az egyben, talán egyet tudok veled érteni. alapcsomaggal ennyi.
Egészség: 2 000 Ft Az igen, akkor te nem nagyon voltál még beteg!
Busz/vonatjegy: 3 000 Ft, Attól függ, településen belül lehet, de kicsit távolabb már jó lesz az 5000+-nak is!!
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 517