asr27 írta:Lakhatás : Hol kapsz te albérletet, városban 30 000 Ft-ért?
Falun, esetleg, de ott meg nincs munkahely
Akkor miért ezt linkelted?
Fűtés: Havi 15ezer? Ezt most komolyan gondolod? Melyik országban élsz? A mediterrán országokban, esetleg annyi.
Megint nem gondolkozol... 12*15000 éves szinten 180 000 Ft, de csak 6 hónap van a fűtésszezonban, vagyis az havi 30 000 Ft. Ne mond, hogy ennél többet el kell tüzelni, még most se ezen a már-már történelmi szinten hideg télen.
Villany: 6000? Csak a villanybojlerünk megeszik havi ennyit. havonta kb 1 hetet teljesen egyedül vagyok a lakásban, és nagyon ritka amikor hárman vagyunk. Hol van akkor még a többi elektronikai készülék?!
Az baj, gondolom régi készülék. Értem én, hogy nincs pénz cserére, de ez nem változtat azon, hogy átlag 7-8 ezer Ft-nál akkor sem szabadna magasabbnak lennie a számlának.
Víz: 6000Ft valóban, de szennyvízzel együtt, már 10000!!!
Van egy olyan sejtésem, hogy a minimálbérből élők nagy része, szennyvízhálózattal le nem fedett helyen él, de bocsánat, ha ez sztereotípia.
Étkezés: Napi 800, ez is vicc. hideg étel esetleg kijön belőle, de az is szűkösen.
Egy főre? Még Budapesten is vastagon, tapasztalat.
Ruházat: 4 000 Ft, Hát akkor elég szakadt ruhákban járhatsz...
Akkor ne ilyet linkelj... Egyébként minden hónapban új ruhákat kell venni? Ez ismét egy átlagolt költség.
TV, internet: 6 000 Ft Ebben az egyben, talán egyet tudok veled érteni. alapcsomaggal ennyi.
Na, ez meglep, de köszönöm, hogy végre nem rontasz ajtóstól a házba.
Egészség: 2 000 Ft Az igen, akkor te nem nagyon voltál még beteg!
Megint átlagolt költség. Durva lenne, ha minden hónapban beteg lenne az ember, remélem nem ez az átlagos jelenség.
Busz/vonatjegy: 3 000 Ft, Attól függ, településen belül lehet, de kicsit távolabb már jó lesz az 5000+-nak is!!
Hát, ahhoz már 200 km-nél többet kell utazni, kötve hiszem, hogy minimálbérből élőknél ez is teljesen megszokott mértékű költség.