altermanus írta:asr27!Bocsi, de szerintem itt valamit nagyon elnéztél... Én nem pesti vagyok, csak havi 1x, 2x vagyok fent 1-1 napot...
nem védem őket, de nem úgy van, mint te, hogy ott van pesten a #moszkvatérióránál, és viszik, és ott vannak vele... hanem ha telefonász is, akkor ,,há'gyerebegyalog" - kössz b.meg... + szerintem az egész egy pénzmosoda... - és ez nem a legdurvább amit elmondtam-leírtam...
Nyugodtan védheted őket, mert igazad van.
Mifelénk is hasonló, vagy még rosszabb a helyzet, mint amit te leírtál.
Itt nem viszik ki őket busszal, autóval! Kerékpárral kell nekik kimenni a területre, van, hogy a településtől 15 km-re! (nyugat-dunántúli vízügynél ez így megy)
Majd le kell tölteniük a 8 óra melót, aztán tekerjenek még haza 15 km-t kerékpárral.
Munkaidő vége előtt nem mehetnek el, csak ha nekiállt szakadni az eső...
Hóban is ugyanúgy ki kellett nekik menni, ráadásul akkor még nem is tudtak biciklizni, gyalog mentek. Elvárják tőlük azt is, hogy a 100km-es szélben is kint legyenek, hiába ha nem dolgoznak, akkor is kint kell nekik lenni az árokparton vagy az erdő szélében.(nők, férfiak vegyesen vannak)
Hozzátenném még, hogy 2016-ban is hagyományos kézikaszával kellett nekik az árokpartot kaszálni, most télen pedig metszőollóval vagdossák az árokparton kinőtt bokrokat, a vastagabbakat meg otthagyják, mert fűrészt nem kaptak.
Ezt is a fidesz baszta el, mert 2010 előtt géppel csinálták ugyanezt a munkát, azt aláírom, hogy akkor volt 5 ember, most meg van kb 15.
Viszont annak idején az az 5 ember megkapta a rendes minimálbért, és nem 53 ezerért dolgozott!
------
Frekivadász: Miért, ők nem cigizhetnek? Annyi igazság van benne, hogy van köztük olyan, aki inkább cigit vesz, mint, hogy élelmiszert venne.