RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#165573  Szerző: frekivadasz

Muti azt a rendes toldót.
 #165570  Szerző: LuciFerko

Na ideért a cucc, DE:
- nincs zaj a normál táppal, ez jó
- de mikor ad Solt, használhatatlan. Az egész sávban hallani a Kossuthot, tele van intermodulációval.
És (Az ICOM R70 vevővel nézve) miért van az, hogy ha a 45m RG58 kábelt rendes toldóval hosszabbítom meg (40m vettem, 5m hiányzott) akkor kicsit csökken rajt a térerő, ahhoz képest ha simán összekötöm a kábelt? (hosszúhullámon látszik a legjobban)

A tetőn van kint egy kis aktív antenna.
 #165513  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta:Hol lehet kapni 5 voltos / 3 amperes trafót? Nem kapcsolóüzeműt! Fontos, hogy ne legyen RF zaja! 12 voltost kaptam használtan 2 ezer forintért, de 5 voltost sehol sem találok. Egy BeagleBone mini számítógépet kéne hajtania. Az nem válasz, hogy E-Bay vagy labortápesgység 20 ezerért... Tuti van más megoldás.
Feszültségstabilizátorra tenném a voksom.
 #165498  Szerző: altermanus

frekivadasz írta:Nem értem, hogy ez miben befolyásol bármit is. Semmit sem változtat az előbb elmondottakon. Ha kell a 'csendes' táp, azt építsd meg. Egyszerű mint a faék, full analóg, nem lesz zaja, filléres alkatrészekből megvan. Tessék kicsit bütykölni is, nem belekényelmesedni teljesen a kínai free shipping vackokba :)
na ezt a nézetet támogatom :)
 #165491  Szerző: frekivadasz

Nem értem, hogy ez miben befolyásol bármit is. Semmit sem változtat az előbb elmondottakon. Ha kell a 'csendes' táp, azt építsd meg. Egyszerű mint a faék, full analóg, nem lesz zaja, filléres alkatrészekből megvan. Tessék kicsit bütykölni is, nem belekényelmesedni teljesen a kínai free shipping vackokba :)
 #165490  Szerző: LuciFerko

frekivadasz írta:Elég kicsi a valószínűsége.

Gondold csak végig az előbbi kapcsolást: ha 12V-ból csinálsz vele 5V-ot, és kell a 3A, az azt jelenti, hogy a tranzisztor 21W hőt fog termelni. A stab IC-n 21W osztva a tranzisztor áramerősítési tényezőjével is lehet még 2-3W-tal számolni. Kisebb borda esetén kényszerhűtés (ventilátor) kellene, a nagy borda meg nem életszerű sem a méretet, sem az árát tekintve.

Kapcsoló üzemben ezt pici méretben és jó hatásfokkal olcsón megkapod, az átlagnak meg nem számít egy kis RF zavarás.

A fentieket figyelembe véve az analóg megoldás nem piacképes, magadnak kell megcsinálnod.
De SDR fog futni rajta!
 #165489  Szerző: frekivadasz

Elég kicsi a valószínűsége.

Gondold csak végig az előbbi kapcsolást: ha 12V-ból csinálsz vele 5V-ot, és kell a 3A, az azt jelenti, hogy a tranzisztor 21W hőt fog termelni. A stab IC-n 21W osztva a tranzisztor áramerősítési tényezőjével is lehet még 2-3W-tal számolni. Kisebb borda esetén kényszerhűtés (ventilátor) kellene, a nagy borda meg nem életszerű sem a méretet, sem az árát tekintve.

Kapcsoló üzemben ezt pici méretben és jó hatásfokkal olcsón megkapod, az átlagnak meg nem számít egy kis RF zavarás.

A fentieket figyelembe véve az analóg megoldás nem piacképes, magadnak kell megcsinálnod.
 #165488  Szerző: LuciFerko

Szóval nem létezik, hogy elmegyek érte a boltba / megrendelem és 2 nap alatt itt van?
 #165485  Szerző: markfelt

LuciFerko írta:Hol lehet kapni 5 voltos / 3 amperes trafót? Nem kapcsolóüzeműt! Fontos, hogy ne legyen RF zaja! 12 voltost kaptam használtan 2 ezer forintért, de 5 voltost sehol sem találok. Egy BeagleBone mini számítógépet kéne hajtania. Az nem válasz, hogy E-Bay vagy labortápesgység 20 ezerért... Tuti van más megoldás.
Ha az aliexpressen nincs, akkor nem létezik.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 541