RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#166148  Szerző: altermanus

OFF!
Ma rendeltem egy FM/DAB/DVB-T/T2 USB Sticket kínából... tudnátok ajánlani valami hasonló programot amivel a DAB/FM hangot ki tudom tenni majd a netre, úgy mint Luci? Láttam az övét, de nekem ilyen kellene, esetleg létezik erre softver?
 #166139  Szerző: joe

A román DRM adás nekem nem jön - túl közel vagyok - csak SNR 9-10dB, ellenben az "All India Radio overseas service" vétele néha sikerül - https://youtu.be/HVpkz74bVhs - sajnos nem folyamatos a vétel, SNR 15-16dB-lel épp határon van. Joe
 #166138  Szerző: altermanus

igen, felütöttem a régi fizika könyvemet, miután kb fél óra netezés után nem találtam rá választ, azóta minden világos :yes:
 #166133  Szerző: altermanus

Mi a kettő közti különbség?
UPDATE:
Már rájöttem! Tehát, ha nincs egy olyan légköri jelenség, mint például a FMDX vagy a TVDX-nél - ami a tropo -, akkor nem tudná fogni a rádióm. Viszont ezek a hullámok föl-le pattognak az éterben, ezért megy el, és jön vissza a jel. - ez a térhullám.
 #166130  Szerző: frekivadasz

Solt felületi hullámként terjedve jut el hozzád, a román rövidhullámú adás pedig térhullámként.
 #166125  Szerző: altermanus

frekivadasz írta:Már ilyen távolságból sincs közvetlen rálátás, verődésből veszed.

A DRM-et úgy tekintsd, mint bármilyen digitális adatfolyamot.
A Soltot is verődésből veszem, nincs rálátásom... nos? :ayfkm: Balatonfüred árnyékol, na meg a ,,földgörbület"

:yes:
 #166122  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
frekivadasz írta:Látom, 'mindenki' a CRI magyar adását hallgatja :D
Én a szerb nyelvű adását szoktam hallgatni,Albániából. :D
(amúgy az olyan,mint egy kerrádió,kevés beszéd,és sok friss zene)
A magyar adás miért nem? Sőt, a japán adás neve Radio Peking! "hoso pekin"
 #166121  Szerző: Kovi02

frekivadasz írta:Látom, 'mindenki' a CRI magyar adását hallgatja :D
Én a szerb nyelvű adását szoktam hallgatni,Albániából. :D
(amúgy az olyan,mint egy kerrádió,kevés beszéd,és sok friss zene)
 #166120  Szerző: frekivadasz

Látom, 'mindenki' a CRI magyar adását hallgatja :D
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 402