Aki csak egy picit is nem hülye, az mind látja azt, hogy milyen a köz- és lakájmédia, milyen a kormánypropaganda. Teljesen felesleges ezt százszor leírni. De mi alapján döntöd el, hogy kinek van igaza? Megmondom: a beállítottságodból fakadó érzelmeiddel, a hiteddel.
Az a baj azonban, hogy ez nem hit kérdése. Teljesen mindegy, hogy te mit hiszel. Mint ahogy az is, hogy én mit hiszek. A tények számítanak. Azok pedig ezekben a propagandacikkekben nincsenek. Sehol egy visszaellenőrizhető adat, bármiféle kézzelfogható tényszerűség. Mi alapján állítod, hogy EZ az igaz, és nem a másik, mikor nincsenek a birtokodban az ehhez szükséges információk?
Ez a problémám ezzel a sok idelinkelt propagandacikkel. Nem véletlenül nem látsz tőlem ilyet egyik oldalról sem. Ha olyan nagy fideszes lennék, mint amilyennek be vagyok állítva, egyfolytában öntenem kellene a fidesz propagandát, nem? Szó sem lehet róla, ugyanez a problémám azzal is.
Tények nélkül minden maximum vélemény lehet, de ezt már többször elmondtam.
Ez nem szerencse kérdése, hidd el. Nagyon nem. Sőt. Tessék ezt elengedni.
Én azt látom, hogy az ember sokkal inkább tehet a saját sorsáról, mint bármiféle kormány, illetve maga a politika. Munka, teljesítmény, hozzáállás, alázat, meg ilyen hasonló lózungok.