RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#167063  Szerző: joe

frekivadasz írta:Az elmélet már majdnem jó, viszont akkor a csatlakozónak is ausztrálnak kellene lennie, de bizony az is európai. Láthatólag eredeti gyári, nem utólag átépített.
Mondjuk Ausztráliából nem lenne olcsó az EU-ba importálni használt készüléket...bár EU-n belül sem szabványosak a csatlakozók...Angliából behozott "elektronikai hulladékon" egy hálózati kábel cseréért el akartam kérni (anyaggal) 2e Ft-ot...a kedves kint dolgozó hazánkfia "fel volt háborodva"...valószínű kerülhetett anno ide is ebből a tunerből...
 #167061  Szerző: joe

frekivadasz írta:...Csak a letöltés nem indul el :(
A link megnyit egy oldalt, majd ott a "szürke" Download throught your browser" kell választani...
javasolt böngészők: "Firefox", "Chrome", "Opera"...(IE -vel nem működik)
 #167060  Szerző: frekivadasz

Az elmélet már majdnem jó, viszont akkor a csatlakozónak is ausztrálnak kellene lennie, de bizony az is európai. Láthatólag eredeti gyári, nem utólag átépített.
 #167059  Szerző: joe

frekivadasz írta:Furcsa, de a T-488F-et nem kellett átmókolni, gyárilag 230V~ -os. Elsőre én sem akartam hinni a szememnek. Az biztos, hogy nem az USA-ban használatos 75us-os utóelnyomás van benne, ugyanúgy szól, mint a T-4970, valamint a középhullám is 9kHz-es lépésekben hangolható, tehát biztosan európai modell. Lehet, hogy ilyen szitázással marad már csak burkolat?
T-488F típussal az Ausztrál DX weboldalakon találkoztam -> ott a hálózat 230...240VAC 50Hz, az URH és a KH szabvány is egyezik az Európaival... :)
 #167057  Szerző: joe

Ma délután rögzítettem ezt az SDR IQ folyamot - kb. 3 perc a 100,55 - 102,45 MHz sávból. Így néz ki nálam egy "üres" sávrész észak felé néző antennával "hidegfront idején".
Az "óriási" file letöltést követően pl: "SDR Sharp"-pal játszható le - "Source: IQ file" - feltéve, ha valakit érdekel...
Egy kis játék: - keresd a lengyeleket... :)
Joe
 #167056  Szerző: frekivadasz

Hát igen, a hegyes vidék csak akkor jó DX-re, ha a csúcson vagy, és nincs rajta adó :)
Vagy a csúcs alatt a megfelelő irányban, hogy a többit kiszűrd. Minden más esetben az alföld nyert.

Furcsa, de a T-488F-et nem kellett átmókolni, gyárilag 230V~ -os. Elsőre én sem akartam hinni a szememnek. Az biztos, hogy nem az USA-ban használatos 75us-os utóelnyomás van benne, ugyanúgy szól, mint a T-4970, valamint a középhullám is 9kHz-es lépésekben hangolható, tehát biztosan európai modell. Lehet, hogy ilyen szitázással marad már csak burkolat?
 #167024  Szerző: joe

Gratulálok a vételekhez mindkettőtöknek!
benko5009 írta:Érdekes, hogy a kb. 40 km-el délebbre fekvő másik QTH-n (gyengébb antennával) könnyebben megfogom a lengyeleket mint itt Pesten... (persze a Kárpátok)
Mit is mondjak, én 130km-rel délebbre vagyok...itt rendszeresen vehetők a lengyel és cseh adók. Joe
 #167017  Szerző: benko5009

frekivadasz írta:Tegnap késő este egy T-488F hangolgatása közben született az eszközzel két új vétel, pedig semmi kiemelkedő terjedés nem volt tapasztalható, talán az érkező hidegfront "fújta be" mégis ezt a két soha nem hallott lengyel állomást. Mindkettőt a 100,6MHz-en sikerült elcsípni H polárban. Az egyik a Radio Jasna Góra, Częstochowa telephelyről, a másik pedig a Radio Maryja, Krosno Czarnorzeki állomásról.
Lengyel vételeim ezáltal megduplázódtak 4-re :)
Gratulálok a vételekhez !
A T-488F-et ezek szerint sikerült átmókolni 220V-ra ?
Most ahogy olvastam a bejegyzésedet én is ránéztem és meglett mindkettő :-)
A Radio Maryja PI-je is lejött az RDS Spy-on !
Érdekes, hogy a kb. 40 km-el délebbre fekvő másik QTH-n (gyengébb antennával) könnyebben megfogom a lengyeleket mint itt Pesten... (persze a Kárpátok)
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 331