RADIOSITE Fórum

• Informatika

#167300  Szerző: noartist

LuciFerko írta:Volt itt szó a böngészőkről. Nekem az Opera vállt be.

Vivaldi: eléggé fapados, néha belassul
Maxthon: Gyors, stabil de sok oldal hibásan jelenik meg rajta. Ja és csak x86 verzió létezik belőle.
Chrome: Belassul egy idő után
Firefox: Új frissítés óta könnyen fagy.

Az Opera viszont gyors és stabil!
Öhm... a Vivaldi nekem sosem lassult. A Firefox meg vagy négy éve nem fagyott le (kb. akkor volt egy hibás update kint pár napig), pedig az az elsődleges böngészőm, és up to date.
 #167297  Szerző: LuciFerko

Volt itt szó a böngészőkről. Nekem az Opera vállt be.

Vivaldi: eléggé fapados, néha belassul
Maxthon: Gyors, stabil de sok oldal hibásan jelenik meg rajta. Ja és csak x86 verzió létezik belőle.
Chrome: Belassul egy idő után
Firefox: Új frissítés óta könnyen fagy.

Az Opera viszont gyors és stabil!
 #167162  Szerző: altermanus

szemilan írta:Bocs, elsiklottam felette. :D :D
altermanus írta:
altermanus írta:Van egy elitebook 6930p HP laptopom...
szemilan... így kezdtem az elején
<off>Most már biztos, hogy az vagy akire gondolok :D </off>
 #167160  Szerző: szemilan

Bocs, elsiklottam felette. :D :D
altermanus írta:
 #167150  Szerző: altermanus

Gr3g0ry írta:
altermanus írta: CMOS-ra gyanakszom... de nem merek vele semmit se csinálni, hátha elrontom, aztán fuccs...
ha leírna valaki 4-5 lépést, mit hogyan kell csinálni, akkor már bátrabban állnék neki...
Végső esetben...talán ezzel sikerül "helyreállítani" azt a nyamvadt BIOS-t.
A helyes válasz a: Nem! Na jó van hagyjuk is szerintem... :D használom amíg tudom, bár, csak akkor szoktam, ha valami kitelepülésre kell menni, vagy közvetíteni kell valamit (ami ritka)... addig marad így... azért köszönöm a segítséget.
 #167148  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta:
Gr3g0ry írta:
LuciFerko írta:Aki szív a win10 összegző frissítésekkel: Antivirus program uninstall, frissítés felrak, majd újra install. Kikapcsolni nem elég!
Vagy kivételként felvenni az érintett mappát(pl.:C:\Windows),arra a kis időre.
Az nem segít, próbáltam. :S
Na az szép.
És ha letiltod a szolgáltatások-ban?
Start menü keresőmezőjébe "services.msc",jobb egérgomb>indítás rendszergazdaként,Avast antivirus>jobb egérgomb>Leállítás?
 #167143  Szerző: altermanus

#167142  Szerző: szemilan

Most, hogy tudom a konkrét típust, egy guglizás után már tudok is neked egy válasszal szolgálni.

Sajnos nem a CMOS-ban tárolja a jelszavakat, hanem az EPROM/EEPROM-ban. Ami meg az alaplapon van, áramtalanítás esetén sem veszíti el a tartalmát. Sajnos ez csak újra programozással oldható meg.
Továbbá, mivel ez ugye üzleti noteszgép, egyedi védelmet is kapott a HP-tól. Vagyis nem lesz egyszerű dolgod. Lényegében majdnem csak az alaplapcsere a megoldás, ha nem akarod márkaszervizbe vinni.

Van egy-két tipp, miszerint annyi *-ot írj a jelszó helyére, amennyi kifér, vagy az RCT akkut vedd ki. (minden eszközt lecsatlakoztatni, táp ki, akku ki, szétszed, RCT elem kivesz, 5 perc várakozás, elem vissza, összerak, majd akku nélkül tápot neki és bekapcs.) Szerintem esélytelen.
altermanus írta:
noartist írta:Mondom. Kapd le az alaplapról a gombelemet.
én azt már próbáltam, és nem jött be, mellesleg a laptopról van szó....
Kép
 #167127  Szerző: altermanus

noartist írta:Mondom. Kapd le az alaplapról a gombelemet.
én azt már próbáltam, és nem jött be, mellesleg a laptopról van szó....
Kép
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 330