RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#167926  Szerző: tams90

Sziasztok!
Lehet rossz helyre írok,de segítséget kérnék abban hogy hogyan lehetne kiszűrni a szobámban lévő Wi-fi router ne zavarja az Fm vételt?
 #167641  Szerző: joe

LuciFerko írta:Az előbb kb 15 másodpercre kinyomta a Funt a Csaba Rádió! 104.0 MHz... Ilyenre nem is emlékszem.
Csak 15 másodpercre? - anno hasonló "zivataros" időben tapasztaltam hasonlókat, de akkor percekig lehetett élvezni egy-egy távoli adó vételét. Egy-egy zivatar gócról visszapattant a távoli adó jel...talán ezt nevezik "rain scatter"-nek...
 #167640  Szerző: LuciFerko

Az előbb kb 15 másodpercre kinyomta a Funt a Csaba Rádió! 104.0 MHz... Ilyenre nem is emlékszem.
 #167622  Szerző: joe

Békéscsabai Bartók u. 23. adói állnak, egyből két lengyel vétel 88,9 Radio Marija, 98,4 Radio Katowice vehető... :D
 #167420  Szerző: LuciFerko

Gr3g0ry írta:
frekivadasz írta:Azért ezt ne mondd el a rádiótávcsöveket használó csillagászoknak.
Miért ők is a FM sávot használják erre? :)
az gerjed mindenhol :D
 #167410  Szerző: Gr3g0ry

frekivadasz írta:Azért ezt ne mondd el a rádiótávcsöveket használó csillagászoknak.
Miért ők is a FM sávot használják erre? :)
 #167266  Szerző: frekivadasz

Azért ezt ne mondd el a rádiótávcsöveket használó csillagászoknak.
 #167263  Szerző: Gr3g0ry

Kovi02 írta: Nálam volt,hogy egyszerre 3 antenna ment,és úgy sem zavarta az FM sávot,csak a TV-ben volt kavarodás. (263 mhz környékén) Szerintem csak az antenna fajtájától függ.
(hozzátéve,ha FM tunerre kapcsoltam,akkor minden szabadkai keveredett a másikkal,volt belőle kavarodás)
3 antennát egyszerre alkalmazni nem túl hatékony dolog.
 #167262  Szerző: Kovi02

frekivadasz írta:A túlzott erősítés miatt begerjed, és elkezd fröcskölni. Sose tekerd fel.

Az emberiség elleni egyik legnagyobb bűntett az erősítős szobaantenna.
Nálam volt,hogy egyszerre 3 antenna ment,és úgy sem zavarta az FM sávot,csak a TV-ben volt kavarodás. (263 mhz környékén) Szerintem csak az antenna fajtájától függ.
(hozzátéve,ha FM tunerre kapcsoltam,akkor minden szabadkai keveredett a másikkal,volt belőle kavarodás)
 #167253  Szerző: frekivadasz

A túlzott erősítés miatt begerjed, és elkezd fröcskölni. Sose tekerd fel.

Az emberiség elleni egyik legnagyobb bűntett az erősítős szobaantenna.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 541