RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#168228  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Vette valaki idén már a jordán tévét? Mindig az jelezte ha beindult a DNY irányból a terjedés, de idén még nem vettem. Off lett? Vagy átmenetileg off? Tavaly ugye hibásan működött már.
Nem láttam még logját,szerintem OFF. :( (nálam tavaly még szezon végén is sűrűn jött,amikor még 50 megán se volt semmi,idén meg a nagy terjedés mellett csak oroszok jönnek.)
 #168226  Szerző: LuciFerko

Vette valaki idén már a jordán tévét? Mindig az jelezte ha beindult a DNY irányból a terjedés, de idén még nem vettem. Off lett? Vagy átmenetileg off? Tavaly ugye hibásan működött már.
 #168180  Szerző: Gr3g0ry

altermanus írta:
Gr3g0ry írta:
altermanus írta:Néztem a TV-t és egyszer csak megállt a kép mikor villámot 2-3 mp-re... Ez a statikus töltés ekkorát tud zavarni az UHF-es adásba? Sajnos a ProgFinder nem volt üzemben mikor villámlott, így nem tudom megmutatni
Ahogyan a FM-ben(emlékeim szerint analógon is).
de analógon nem úgy volt, hogy elment az adást, és mikor villámlott visszajött hanem mikor villant egyet akkor a kép is vele villant, itt viszont az történt, szépen csökkent a jelminőség másodpercről másodpercre, utána egy villanás és visszajött.
Ha bárminemű zavarás történik,akkor digitális úton felborítja az egész vételt(nem azt a jelsorozatot veszi amit kellene(nem szabványos mpeg4 azthiszem) hanem a zavart által "generáltat" azt meg nem tudja "értelmezni").

Hasonló a karcolt CD-t jelenséghez...
 #168178  Szerző: altermanus

Gr3g0ry írta:
altermanus írta:Néztem a TV-t és egyszer csak megállt a kép mikor villámot 2-3 mp-re... Ez a statikus töltés ekkorát tud zavarni az UHF-es adásba? Sajnos a ProgFinder nem volt üzemben mikor villámlott, így nem tudom megmutatni
de analógon nem úgy volt, hogy elment az adást, és mikor villámlott visszajött hanem mikor villant egyet akkor a kép is vele villant, itt viszont az történt, szépen csökkent a jelminőség másodpercről másodpercre, utána egy villanás és visszajött.
 #168175  Szerző: Gr3g0ry

#168169  Szerző: altermanus

Néztem a TV-t és egyszer csak megállt a kép mikor villámot 2-3 mp-re... Ez a statikus töltés ekkorát tud zavarni az UHF-es adásba? Sajnos a ProgFinder nem volt üzemben mikor villámlott, így nem tudom megmutatni
 #168167  Szerző: altermanus

Egészen eddig abban a hitben voltam, hogy más muxnak a jelét fogja az antenna, hát nem... E2-es mux Ausztriából:
Kép
 #168015  Szerző: altermanus

Kép
Amióta átálltak az osztrákok DVB-T2-re a C43-ason nem jött semmi egészen mostanáig... nincs bitveszteség...
 #167677  Szerző: altermanus

mondjuk csak 15-20 mp volt, de köszönöm :)
 #167676  Szerző: Sszilu

altermanus írta:Kicsit ránéztem az UHF sávra, és egy ideig jött a ZDF multiplex egyenesen Németországból... Szépen akkora lökés érte, hogy szétverte a soproni Dalos-hegy E multiplexét a 33-as csatornán... érdekes volt látni egy ZDF csatornát az TLC-n :D, de csak pár másodpercig tartott és azt sem értem hogyan lehet, ugyanis a NID száma - gondolom én -, más lehet mint 8903 (ugyanis a magyaroké ezen NID alatt van).
Sajnos olyan gyenge volt a jel, hogy nem tudtam fogni az USB Stickemmel
kicsit off: a frekvencia.hu a TLC 5100 pid van írva, de 5010 a pidje nem?
Kép
Gratulálok!
A zivatarok okoznak ilyesmit, gratulálok! Amióta Sopron elindult, sajnos nem láttam a közelebbi német adókat a 33-as csatornán.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 79