RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#169119  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Kovi02 írta:
Kovi02 írta:Terjedés,pl. 67,7-en GTRK Murmansk!!!
Jött még vele két UNID adó is 70,2 és 71,51. Valakinek van erre ötlete?

És a 2447km-es kandalakshai vételemet vehetem kettős ugrásnak(ukránok időközben svédet vettek,finnek pedig Penza körzetet),vagy inkább egy jó hosszú ugrás volt?

(biztos,hogy Kandalaksha jött,néztem a streameket,a GTRK Murmansk-on ment ez az adás,a "Radio 1 Podmoskov'ye" mást adott,ahova egy kis 100W-os Rossii adót listáznak a 67,7-re)
2450 km az már esélyes! De lehet hosszabb ugrás is :) Az a kettő orosz nyelvű volt?
A 70,2 és 71,51? Azok oroszok voltak,szerintem Rossii adók. (a 70,2-n ha jól emlékszem komolyzene ment,ugyanaz mint a 67,7-en,a 71,51 meg magában jött percekig,majd eltűnt és jött a 67,7)

Lehet,hogy egy északról délre haladó gyors ES felhő verte őket vissza,mert azután GTRK Smolensk jött,majd Moszkva,doni körzet és GTRK Stavropolye-val zárult a terjedés.
Ki tudja,lehet hogy Murmansk is jött volna,ha előbb kapcsolom be a rádiót. :D
 #169118  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:

És a 2447km-es kandalakshai vételemet vehetem kettős ugrásnak(ukránok időközben svédet vettek,finnek pedig Penza körzetet),vagy inkább egy jó hosszú ugrás volt?

(biztos,hogy Kandalaksha jött,néztem a streameket,a GTRK Murmansk-on ment ez az adás,a "Radio 1 Podmoskov'ye" mást adott,ahova egy kis 100W-os Rossii adót listáznak a 67,7-re)
2450 km az már esélyes! De lehet hosszabb ugrás is :) Az a kettő orosz nyelvű volt?
 #169108  Szerző: Kovi02

#169079  Szerző: Kovi02

Terjedés,pl. 67,7-en GTRK Murmansk!!!
 #169075  Szerző: joe

Kovi02 írta:...Ill. nem tudom,hogy pontosak-e az adatok,ee miért van az,hogy tőlünk keletre lévő országokban alig van nagy teljesítményű CCIR adó? OIRT adóknál meg szerintem a listázottnál jóval magasabb teljesítménnyel mennek az adóik.
Az OIRT-URH adóknál nagy valószínűséggel adóteljesítmény van feltüntetve nem kisugárzott teljesítmény, a CCIR adóknál nem tudom megmondani...érdekes volt venni Dagesztánból egy 25W-os adót!!! :yes: Joe
 #169068  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:amúgy Kínában elkzdték használni 87.5 alatt a sávot, az FMLIST szerint egy CNR1 adó működik a 87.2 mhz-en. Keleti terjedésnél érdemes lesz figyelni, hátha összejön egy dupla ugrás :)
Hol működik az adó? Mondjuk szerintem a vétele esélytelen,és valószínűleg előbb vennénk OIRT FM adókat Belső-Ázsiából,mint egy kínait 87,2-n.
Azt a finn DX-ert meg kéne kérdezni,hogy ID-t hallott-e,vagy csak "betippelte" a kazah rádiót.
 #169067  Szerző: LuciFerko

amúgy Kínában elkzdték használni 87.5 alatt a sávot, az FMLIST szerint egy CNR1 adó működik a 87.2 mhz-en. Keleti terjedésnél érdemes lesz figyelni, hátha összejön egy dupla ugrás :)
 #169066  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Kovi02 írta:Hát,akkor majd megpróbáljuk CCIR-en elkapni Kazahsztánt. :D
Türkmén,kirgiz,tadzsik,üzbég adók mennek még szerinted?
Ill. nem tudom,hogy pontosak-e az adatok,ee miért van az,hogy tőlünk keletre lévő országokban alig van nagy teljesítményű CCIR adó? OIRT adóknál meg szerintem a listázottnál jóval magasabb teljesítménnyel mennek az adóik.
Pedig finnek loggoltak idén onnan OIRT adókat
Kép
Akkor ezt nem értem,az oroszok nem listázzák,nálunk nem jön,pedig ES távolságban van pár adójuk,szerintem a finnek is logolhattak félre. (mondjuk ezt csak a logot készítő tudhatja,hogy mit vett)
 #169063  Szerző: Kovi02

Máról van egy UNID adóm,a délelőtti gyenge török terjedés legmagasabb MUF-ján:
101,0 RDS PS: __03.___ ALACAL__ _RADYOS_ RDS PI : 32E8
RT: CA??AS_RADYO_BOLGE??N

Valakinek van erre ötlete? (az én tippem Semerkand Radyo-Alaca,vagy a helyén egy új adó)
 #169062  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:Hát,akkor majd megpróbáljuk CCIR-en elkapni Kazahsztánt. :D
Türkmén,kirgiz,tadzsik,üzbég adók mennek még szerinted?
Ill. nem tudom,hogy pontosak-e az adatok,ee miért van az,hogy tőlünk keletre lévő országokban alig van nagy teljesítményű CCIR adó? OIRT adóknál meg szerintem a listázottnál jóval magasabb teljesítménnyel mennek az adóik.
Pedig finnek loggoltak idén onnan OIRT adókat
Kép
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 552