Tök jó, ezidáig az ukránok valahogy mindig elkerültek.
101,6 Versiya-t és 101,9 Zakarpattya-t sikerült elkapni.
joe írta:Egyik se,se V-ben se H-ban nem jön(Zakarpattyára ill. Svit FM-re gondolsz?) V-ben 101,9 Hit FM H-ban üres V-ben 104,7 üres H-ban MR3 .Kovi02 írta:101,9 v. 104,7 ?joe írta:Itt az Alföldön "brutál tropó" van észak felől...JoeMost csak a V antennát tettem rá az SDR-re,Kassa Funrádio lenyomja az azonos frekin üzemelő újvidéki adót,a 98,6 Jemnéről pedig a helyi árnyékában most sikerült először RDS-t vennem! (H-s antennával is mindjárt nézem)
Kovi02 írta:101,9 v. 104,7 ?joe írta:Itt az Alföldön "brutál tropó" van észak felől...JoeMost csak a V antennát tettem rá az SDR-re,Kassa Funrádio lenyomja az azonos frekin üzemelő újvidéki adót,a 98,6 Jemnéről pedig a helyi árnyékában most sikerült először RDS-t vennem! (H-s antennával is mindjárt nézem)
Kovi02 írta:https://hu.wikipedia.org/wiki/Zivatarl%C3%A1ncdjlacee írta:Tolódik a terjedés a squall line miatt?
djlacee írta:Tolódik a terjedés a squall line miatt?
joe írta:Itt az Alföldön "brutál tropó" van észak felől...JoeMost csak a V antennát tettem rá az SDR-re,Kassa Funrádio lenyomja az azonos frekin üzemelő újvidéki adót,a 98,6 Jemnéről pedig a helyi árnyékában most sikerült először RDS-t vennem! (H-s antennával is mindjárt nézem)
LuciFerko írta:A német adót meg az Alpok takarja,az meg lényegesen magasabb. Remélem bolgár majd jön,mert az 5 elemes antennával eddig csak egyszer fogtam. (102,3 Belogradcik,de déli irányú erősödéseknél mindig a 102,3 Play szól RDS+ST Rudnikról.Kovi02 írta:Amúgy pont azt néztem,hogy van egy görög adó tele 100kW-s nagyadókkal pont ilyen távban. Thesszaloniki 683km-re van,Brotjackriegel is hasonló távban van,talán összejöhet egy tropós görög vételCsak ott útban van a szerbiai hegység. Teljesen az adóra irányítva így szólt a 89,1 Rádiozurnál is,pedig az 700+km.
Majd mi lesz az új antennával.