RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#170352  Szerző: Sszilu

frekivadasz írta:Szuper! Jól el volt rejtve, de csak meglett :)

A lista nyilván közel sem teljes, azért elsősorban mégicsak nyaralunk, így a nagyon gyenge, sok törődést igénylő azonosítatlan állomások nincsenek benne. Rengeteg frekin egyszerre több adó szól megközelítőleg egyforma jelszinttel, az ilyeneket sem tüntettem fel. Ahhoz ez az antenna sajnos elég buta, hogy élesen el lehessen különíteni őket.
DAB-hoz és DVB-T-hez nincs eszközöd? A DAB, és a VHF-III. sávú DVB-T érdekelne jobban, az UHF nem.
 #170351  Szerző: frekivadasz

Szuper! Jól el volt rejtve, de csak meglett :)

A lista nyilván közel sem teljes, azért elsősorban mégicsak nyaralunk, így a nagyon gyenge, sok törődést igénylő azonosítatlan állomások nincsenek benne. Rengeteg frekin egyszerre több adó szól megközelítőleg egyforma jelszinttel, az ilyeneket sem tüntettem fel. Ahhoz ez az antenna sajnos elég buta, hogy élesen el lehessen különíteni őket.
 #170346  Szerző: Sszilu

frekivadasz írta:Nem látszik a linken, amit az előző hsz-ben írtam?
Csak egy általános oldalt látok. Hová kell kattintani a bandscanhoz?
 #170340  Szerző: frekivadasz

Nem látszik a linken, amit az előző hsz-ben írtam?
 #170339  Szerző: Sszilu

Hol a bandscan? Én nem látom.
 #170338  Szerző: frekivadasz

Még csak most ismerkedem az fmlist-tel, alig találtam meg, de most sikerült publikusra állítani a bandscant: http://www.fmlist.org/fi_bsall.php?omid=4608

Görög, albán vagy montenegro már takarásban van a mellettünk levő hegy által, de két erős montenegroi be van logolva pont az ellenkező irányból, verődésből :)

Csak CCIR van nálam, és két Iskra FM-50-es antenna a két polárhoz. Várom az ES-t észak-nyugatról. Volt a napokban, hogy pont itteni adókat vett angol DXer, csak mi meg napközben strandoltunk :)
A mai napot a DXre áldozom, a rádió előtt leszek.
 #170337  Szerző: Kovi02

frekivadasz írta:Tele van velük a sáv, nézd meg a bandscan-t az fmlisten. Szinte mind V polárban ad. Sok frekin legalább 2-3 adó szól hasonló jelszinttel, így csak azt látod, hogy van ott valami, de zaj az egész. Pedig csak 180 fokban van kilátásom az északi irányban nyugattól keletig, pont délre közvetlenül van egy magas hegyvonulat. Ha még a dél-nyugati irány is meglenne, akkor lenne igazán nagy katyvasz :)
Nem tudom megnézni,csak mobilnettel,az meg a térképeket nem tölti be csak az adatforgalmat pörgeti.
Görög,montenegrói,albán nem jön?
(OIRT-on van ES? 50 megán van már valami,tőled északkeletre)
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 541