RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#17150  Szerző: Mauro

Pátria Rádiót Pesten lehet fogni?
 #17148  Szerző: nyikolaj

Thanx 8-)
 #17147  Szerző: centerweb

Tőketerebes
 #17138  Szerző: nyikolaj

A 106.7 honnan jön? :torgyan:
 #17134  Szerző: mg

van állítólag olyan rádió is, ahol annyira nincs semmi, hogy amikor NHH-sok kimentek, filctollal húztak egy vonalat a keverőn, hogy kábé idáig tudják tartani a 75 kHz-t... ez van, azt mondták, a megoldás valószínűleg az lesz, hogy konzultálnak ORTT-vel, hogy mégse támogassanak már mindenféle szirszart pályázatokon, amivel aztán nem tudják betartani, vagy éppenhogy túl tudják lépni az engedélyezett löketet meg MPX-et
 #17130  Szerző: LuciFerko

mg írta:
Sokol404 írta:Meg tudjátok, volt a NHH oldalán, hogy lecsökkentik ezt a "löketet" szerte Európában, köztük nálunk is. Nos már elvileg befejezték a "finomítgatást", de én nem tapasztalok pozitív irányú változást, pontosabban egyáltalán változást sem tapasztalok. --Ezt is csak papíron elintézték, jó nagy bürokrácia, és mondván kész.-- :unott:
Folyamatban van még ez a móka, meg folyamatosan csökkentik, először a türelmi időben még 3 dB-t engedélyeznek, aztán utána mennek le 0-ra. (http://radiomi.hu/index.php/hangtar itt a hangtárunkban van egy szép hosszú felvétel, kerekasztal-beszélgetés NHH-munkatársakkal a témáról)
a 0 dBr nem túlzás? Sok zene elve többet ad le... Minden kis rádiónak meg nincs pénze Orban procikat venni, amit tudja ezt kezelni...
 #17104  Szerző: mg

Sokol404 írta:Meg tudjátok, volt a NHH oldalán, hogy lecsökkentik ezt a "löketet" szerte Európában, köztük nálunk is. Nos már elvileg befejezték a "finomítgatást", de én nem tapasztalok pozitív irányú változást, pontosabban egyáltalán változást sem tapasztalok. --Ezt is csak papíron elintézték, jó nagy bürokrácia, és mondván kész.-- :unott:
Folyamatban van még ez a móka, meg folyamatosan csökkentik, először a türelmi időben még 3 dB-t engedélyeznek, aztán utána mennek le 0-ra. (http://radiomi.hu/index.php/hangtar itt a hangtárunkban van egy szép hosszú felvétel, kerekasztal-beszélgetés NHH-munkatársakkal a témáról)
 #17103  Szerző: mg

Sokol404 írta:A 99,3 tényleg olyan, afféle meghatározhatatlan stílusú rádió. De néha a sztereójele is eléggé különös, te nem tapasztaltad?
Amennyit én hallgatok Novi Sad 1-ből, az jön le, hogy afféle mostohagyerek, valószínűleg van egy elég jó ízlésű zenei szerkesztő vagy technikus, akinek szabad keze van, megy a zene, aztán néha mindenféle csingilingi zenére bejön egy műsorvezetőnő és eltol néhány infót, de összességében szerintem nem rossz, így a nyelvet nem értve :) régebben előfordultak rajta olyan csúnyaságok, mint fázisfordulás a két csatorna között, vagy hogy más-más műsor szólt a két csatornán egyszerre, vagy hogy telefonhangja volt, de az a bombázás után volt, úgyhogy elnézzük.
Sokol404 írta:Szegeden pl. a horvát 98,1 MHz is magabiztosan jön, Nálad?
nem nagyon, de nincs is itthon különösebb antennám, csak egy szalagkábel
Sokol404 írta:És még egy kérdés: a 91,5-et nem említetted, pedig az is a 92,5-del ~ azonos teljesítménnyel ad. Az már nem terjed el odáig? :roll:
itthon a szentesi 91,6-tal van fasírtban, ennek eredményeképp mindkettő hallgathatatlan, de szatymazi körforgalom után már jön. a 92,5-nél szerintem biztos kisebb teljesítményű, vagy nem erre van irányban
 #17097  Szerző: Sokol404

Pasa írta:
Sokol404 írta:Hol volt a vétel helye?
Lewy a Rózsadomb északkeleti oldalán van.
:roll: Akkor viszont tuti, hogy terjedés volt.

Gratulálok, nagyon jó vétel, ezek majdnem mind az én körzetemből vannak.
A 95,7 Rádió Plusz - Szentesre már én is vadásztam, de vhogy nem akaródzik bejönni. Kissé oximoron, h. Szeged É-i felén meg nyomkodja a helyi Rádió88-at. :boldog:

(Gratula mindannyiotoknak, további sikeres vételt, és jó éjszakát!)
 #17096  Szerző: Pasa

Sokol404 írta:Hol volt a vétel helye?
Lewy a Rózsadomb északkeleti oldalán van.
  • 1
  • 505
  • 506
  • 507
  • 508
  • 509
  • 541