RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#171165  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Amúgy mi okozhatta a napokban ezt az ES-t? Erősebb napkitörés nem volt mostanában,ha jól tudom.
http://www.solarham.net/
"The cause of this storm is a high speed solar wind stream flowing from a large Earth facing coronal hole."
Akkor legalább tudjuk mitől volt. :D Azért szeptember végén 104MHz-ig ritkán megy fel a MUF.
Most 50 megán francia-görög összeköttetés van,27.-én is így kezdődőtt.
Te mit vettél a napokban?
 #171164  Szerző: joe

Kovi02 írta:Amúgy mi okozhatta a napokban ezt az ES-t? Erősebb napkitörés nem volt mostanában,ha jól tudom.
http://www.solarham.net/
"The cause of this storm is a high speed solar wind stream flowing from a large Earth facing coronal hole."
 #171163  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
joe írta: mindkét helyen új adó van tiszta pontos vivővel...Joe
Akkor mostanában nem tervezik az ASO-t. :yes:
A német fórumon azt írták,hogy 2018 végére minden adó lekapcsol,Oroszország,Ukrajna és Moldova is,de szerintem ez kitolódik jóval későbbre.

Amúgy mi okozhatta a napokban ezt az ES-t? Erősebb napkitörés nem volt mostanában,ha jól tudom.
 #171113  Szerző: joe

LuciFerko írta:
Az "új" csak viszonyítás kérdése...nem 40 éves berendezés, hanem újabb, úgy hallottam, Szocsiban a 2014-es téli olimpiára cseréltek adót, mindkét adó jele könnyen felismerhető az OIRT szabvány szerint beültetett NICAM hangról...
 #171112  Szerző: LuciFerko

#171110  Szerző: joe

Újra "indul" az ionoszféra...R1 pontos frekvencián "1tv" - viszont nem stabil a képvivő...így Szocsi és Szent-Pétervár kiesett, mindkét helyen új adó van tiszta pontos vivővel...Joe
 #171106  Szerző: joe

MUF nem akar feljebb menni, de közben az R1-en vettem egy TV Centr és egy TV3 adót is...

szerkesztve:
- közben harmat gyengén vettem két OIRT-URH adót is - 66,95 és 69,44...
 #171105  Szerző: joe

Terjedés keletről...R1-en színes kép "Rossia 1"-ről, R2 ff-ben hangnélkül az "1tv"...Joe
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 552