RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#171334  Szerző: LuciFerko

Kovi: nálad az 1377-en mi jön most? Nekem csak a TWR jelenleg.
 #171333  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:A Sony tuneremmel hallgatom, nem tudom számítógépre vinni, és jelenleg nincs RH-vételi lehetőségem sem.

Csak egy 5 m-es szalagkábelt lógatok ki az ablakon antennaként. Ti milyen antennát használtok KH-ra?
Én egy Sangean PR-D5 rádiót használok KH-ra,érzékeny(sajnos zajokra is) és nagyon szépen szól,mellette van egy Tecsun rádióm ,állítható szűrővel,érzékenységben a Sangeannál nem sokkal jobb,de az egy hangszórón nehezebben lehet érteni az adásokat,DX-re ezt használom,de ha csak hallgatni akarok KH-n bármit is,a Sangeant használom.
 #171332  Szerző: LuciFerko

Sszilu írta:
LuciFerko írta:
Sszilu írta:A Sony tuneremmel hallgatom, nem tudom számítógépre vinni, és jelenleg nincs RH-vételi lehetőségem sem.

Csak egy 5 m-es szalagkábelt lógatok ki az ablakon antennaként. Ti milyen antennát használtok KH-ra?

Mit lehet tenni a borzasztó "hegesztés-szerű" zajjal, ami az egész sávon hallható? Lehet, hogy a vasúti villamos felsővezeték teszi? (nincs 30 m légvonalban)
Nekem egy ilyen van kint: http://www.ra0sms.ru/p/the-active-anten ... hz-30.html
Ez jó lehet! :-)
Saját gyártmány, vagy vetted?

Egyébként már csak a Kossuthot hallani.
A legtöbb középhullámú CNR1 adó lekapcsol 1800 UTC-kor, de pl a 1377 khz-en megy 24 órában.
Vettem, de inkább akkor jó ez az antenna, ha nincs a közelben erős adó. Nekem a Kossuth meg a lakihegyi HGA22 szépen gyárt intermodulációt. Valamint ennek nagyon jó földelés kell, ami a tetőn adott a felújított villámvédelmi rendszer miatt :)
 #171331  Szerző: Sszilu

LuciFerko írta:

Mit lehet tenni a borzasztó "hegesztés-szerű" zajjal, ami az egész sávon hallható? Lehet, hogy a vasúti villamos felsővezeték teszi? (nincs 30 m légvonalban)
Nekem egy ilyen van kint: http://www.ra0sms.ru/p/the-active-anten ... hz-30.html
Ez jó lehet! :-)
Saját gyártmány, vagy vetted?

Egyébként már csak a Kossuthot hallani.
 #171330  Szerző: LuciFerko

#171329  Szerző: Sszilu

A Sony tuneremmel hallgatom, nem tudom számítógépre vinni, és jelenleg nincs RH-vételi lehetőségem sem.

#171327  Szerző: Kovi02

540 alatt itt is szól valami, 1377-en meg szépen tisztán vehető a CNR1!
 #171326  Szerző: LuciFerko

Sszilu írta:
LuciFerko írta:
Sszilu írta:Itt, ha minden igaz, a kínai CNR1 szól az 540 kHz-en!
Soltot elfoglalták? :D
Ott dörmög a háttérben. Ha az "antennámat" úgy állítom, elő is jön.
Fel tudod venni? hasonlísd össze a 4800 al! Sajnos itt felejtős Solt kiforgatása, csak 60 km ide.
 #171325  Szerző: Sszilu

LuciFerko írta:
Sszilu írta:Itt, ha minden igaz, a kínai CNR1 szól az 540 kHz-en!
Soltot elfoglalták? :D
Ott dörmög a háttérben. Ha az "antennámat" úgy állítom, elő is jön.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 402