Nightman írta:...
Csak a "rájuk szabott" frekiken mennek...
kis kitérő...
azért léteznek az adó közelében olyan jelenségek, hogy egy másik rádió frekvenciáján megszólalnak a helyi rádiók erősítővel...
például Sárvár
ment a 95,2 Mária rádió sárváron, és a 96,5-ön a Sárvár rádió (korábbi nevén Isis), és a 93.9-en a kettő együtt simán jött egyszerre, simán zavarva a Kab-hegyi Petőfit, a víztoronynál, mivel ott volt az adó.
Egy volt munkatársam hívott, hogy DX-elni szeretne FM-re. Rendeltünk neki egy antennát (asszem Iskra FM50F antennát), és gondoltuk, hogy nagyobb térerő legyen vettünk egy 85-110 Mhz erősítőt (márkát, tipust nem tudok ebből mondani), és nem csak a 93.9-en, de az egész sávban minden xxx.9-en jött a mária/petőfi egyveleg, ha kivettük tökéletesen működött az antenna, és a tuner is, ami azt hiszem Onkyo T-4970 vevő volt...
Nightman írta:
Lehet szerencsés vagyok és az esetem egyedi,de mivel így van,marad a kérdés,aki használ,milyen erősítőt? 
viszont, ha szerencsésnek gondolod magadat, akkor próbáld ki, de szerintem csak rontasz a helyzeten, egy ötöst megér

Azonnal visszatérünk a normális állapotokhoz, mihelyst bizonyosak leszünk abban, hogy mi is a normális.
(Douglas Adams)
YouTube csatornám
FM DX Csabrendek:
http://altermanus.ddns.net/