RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#173480  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Ha nem lenne a helyi 96,0 és 90,5,akkor azonnal odamennék DX-elni. :)
..."LuciFerko" videóján folyamatosan ethernet hálózat okozta zavart hallottam...ill. ha figyelted, a világosi adó frekvenciái nagyon erősek. Ha megnézzük, az én lakóhelyem alacsonyabban van, mint Gyula - Körös folyó Gyuláról Békés felé folyik. Komádi vétele is gyenge, mert az árvízvédelmi töltés észak felől árnyékol...

Békés megyében az egyik legjobb pont rádiózni:https://goo.gl/maps/XetumbpnC4C2
Ami itt van,annál mindenképp jobb. Szabadka 88,9 olyan erős pár hónapja,hogy 88,6-89,2 ig zavar,DYNAS-sal se lehet kiszedni semmit onnan. Mekkora lehet a power?-hazafelé Fehérvárról Mezőfalvánál seeker megállt rajta!-
(nyár elején még az ICat FM adója elnyomta a 400hz-s tesztjellel!)
89,6 szól 89,3-89,9 89,3 89,45 89,75 89,9 még RDS is jön vele, 89,4 MR2-t nem lehet miatta fogni
Nyáron mindenképp QTH áthelyezés lesz Kunfehértóra,mert a sáv alján a 87,6 88,1 88,5 után 90,1 az első szabad freki,és ott van még a bika 91,5 és a szintén kiforgathatatlan nagyadók 92,5 99,3 101,1. A többi városi adó 20-30 dB közeli értékkel szól,azokat itt-ott ki lehet forgatni de esélytelen bármilyen DX munkára ez a QTH.

Szarvas/Dévaványa közelében nincsenek kedvezőbb feltételek? Ott legalább nincsenek a sáv alján erősebb adók,és a románok is messze vannak.
 #173478  Szerző: joe

Kovi02 írta:Ha nem lenne a helyi 96,0 és 90,5,akkor azonnal odamennék DX-elni. :)
..."LuciFerko" videóján folyamatosan ethernet hálózat okozta zavart hallottam...ill. ha figyelted, a világosi adó frekvenciái nagyon erősek. Ha megnézzük, az én lakóhelyem alacsonyabban van, mint Gyula - Körös folyó Gyuláról Békés felé folyik. Komádi vétele is gyenge, mert az árvízvédelmi töltés észak felől árnyékol...

Békés megyében az egyik legjobb pont rádiózni:https://goo.gl/maps/XetumbpnC4C2
 #173475  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Kovi02 írta:
LuciFerko írta: Bent Gyulán normál vevővel gyenge a 98,4, tavaly voltam arra.
Ezt annyira furcsának tartom,hogy itthon egy helyi rádió kb. 15km-re arrébb már nem(vagy alig) szól,szomszéd országok helyi rádióit meg 40km-mel a határ után is lehet hallgatni. :(
Gyula kicsit szerencsétlen helyen van, alföldhöz képest kicsit gödörben és 6-8m szintkülönbség már be tud kavarni.
Itt a tavalyi scanem: https://www.youtube.com/watch?v=SBJdsVok6Do
Ha nem lenne a helyi 96,0 és 90,5,akkor azonnal odamennék DX-elni. :)
(Ritka az ennyire üres sáv,nyáron ki tervezek menni Kunfehértóra,ott a sáv alján 87,5-88,3 üres minden,utána 88,9 89,4 és szabad a sáv 92,5-ig,kb. ott láttam ilyet)
 #173474  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
LuciFerko írta:
Gyurii írta:Dankó rádió topic-ban lévőt itt folytatva, igen 88,9 Szabadkáról eléggé erős észrevettem, hogy már Csorvás után Orosházán meg teljesen a békéscsabai 88,9 szerb-magyart tol.

Kiváncsi leszek 88,9el mi lesz, hogy orosházi freki átállása után "helyi" R1 nélkül maradt a város.

Mellesleg a Mega frekibővítése is fura.. 98,4 simán beszórja Gyulát... Eltudnék ott képzelni, inkább egy kis full helyi rádiót, nyáron román, német adással.. (Szép álom!) :hehe:
Bent Gyulán normál vevővel gyenge a 98,4, tavaly voltam arra.
Ezt annyira furcsának tartom,hogy itthon egy helyi rádió kb. 15km-re arrébb már nem(vagy alig) szól,szomszéd országok helyi rádióit meg 40km-mel a határ után is lehet hallgatni. :(
Gyula kicsit szerencsétlen helyen van, alföldhöz képest kicsit gödörben és 6-8m szintkülönbség már be tud kavarni.
Itt a tavalyi scanem: https://www.youtube.com/watch?v=SBJdsVok6Do
 #173473  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Gyurii írta:Dankó rádió topic-ban lévőt itt folytatva, igen 88,9 Szabadkáról eléggé erős észrevettem, hogy már Csorvás után Orosházán meg teljesen a békéscsabai 88,9 szerb-magyart tol.

Kiváncsi leszek 88,9el mi lesz, hogy orosházi freki átállása után "helyi" R1 nélkül maradt a város.

Mellesleg a Mega frekibővítése is fura.. 98,4 simán beszórja Gyulát... Eltudnék ott képzelni, inkább egy kis full helyi rádiót, nyáron román, német adással.. (Szép álom!) :hehe:
 #173472  Szerző: LuciFerko

#173468  Szerző: Gyurii

Dankó rádió topic-ban lévőt itt folytatva, igen 88,9 Szabadkáról eléggé erős észrevettem, hogy már Csorvás után Orosházán meg teljesen a békéscsabai 88,9 szerb-magyart tol.

#173410  Szerző: Nightman

Nagyon erős tropó dél felől!
Nem nagyon van üres freki.. :)
 #173316  Szerző: Sszilu

frekivadasz írta:Ha most lennék főiskolás, részemről biztosan lenne :) A nagy számok törvénye alapján csak van még egy-két idióta rajtam kívül :)
Végülis, simán... :-)
Reggel már nem találtam semmit a frekin.
 #173303  Szerző: frekivadasz

Ha most lennék főiskolás, részemről biztosan lenne :) A nagy számok törvénye alapján csak van még egy-két idióta rajtam kívül :)
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 541