RADIOSITE Fórum

• Telekom

#178850  Szerző: joe

Glenn írta:egyre gyakoribb kimaradások vannak DVB-C-n, olykor több órásak.
Gondolom légkábeles hálózat, valamelyik berendezés "felforr" és leáll vagy elkapta egy villám a hálózatot és valami "döglődik"...jelentsd be hibára! - ha nem szüntetik meg a hibát, akkor újra be kell jelenteni...ha akkor sem, irány a "fogyasztóvédelem"...
 #178849  Szerző: Glenn

joe írta: 2018.08.01. 19:14Koaxiális hálózaton alap szolgáltatásként a DVB-C még lesz egy darabig a Telekomnál is, úgy hallottam, 7-én lesz valami változás is náluk...
Joe
Az a helyzet, hogy egyre gyakoribb kimaradások vannak DVB-C-n, olykor több órásak. Fateromnak ebből lett elege, mivel a tévé az egyetlen szórakozási lehetősége. Megörült a Flipnek, erre ez történt. Most beüzemeltem neki az ingyenes MinDig tévét tizenkét csatornával, de ugye tudjuk, milyen tragikus az a kínálat. :(
 #178832  Szerző: joe

Glenn írta:Azon gondolkodom, nem lehetne-e ezzel a sztorival felizgatni a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget? Szerintem ugyanis ez nem más, mint a fogyasztó megtévesztése, plusz monopolhelyzettel való visszaélés. Mi a véleményetek?
A Flip szolgáltatást hagyományos réz érpáron (analóg telefonvonal) nem adják, csak koaxon és optikán (IPTV + 100-as nethez nem elég az xDSL). Ha a koax bent van - DVB-C-t néz - akkor a technológiára nem hivatkozhatnak...
Te dolgot, ha elmész a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségre vagy sem...a Flipet a kezdetekben meg is büntették...
https://www.flip.hu/tudnivalok
Koaxiális hálózaton alap szolgáltatásként a DVB-C még lesz egy darabig a Telekomnál is, úgy hallottam, 7-én lesz valami változás is náluk...
Joe
 #178810  Szerző: Glenn

Ma ismét bebizonyították, hogy súlyosan inkorrekt társaság... :x
Van nekik ez a "Flip" nevű kamu márkájuk. Kamu, mert eleve hazugságra épül, mivel új, független márkaként reklámozzák, pedig ez nem más, mint a jól ismert Telekom, fapados áron. Akár jó is lehetne, ha bárki telekomos területen válthatna, hogy 3700-ért kapjon tévét, netet és telefont. Mivel ugyanaz a cég és infrastruktúra, így semmi akadálya - elvileg. Merthogy (és ezt eddig is tudtuk) csak ott "érhető el", ahol van konkurrencia. A csattanó pedig most következik. :shock:
Édesapámnál régóta csak Telekom van. Ő eddig a 37 csatornás DVB-C kínálatot nézte, de azt ugye lassan leépíti a Telekom. Bedobták a szórólapot, hogy jön a Flip, hívjuk gyorsan az értékesítő munkatársat. Hívtuk is, de azonnal nem tudtak felvilágosítást adni, hogy van vagy nincs Flip. Hogy miért, azt azonnal sejtettük, mivel néhány hete a Digi bejelentette, hogy bekábelezi a házat. Nyilván telekomék kémjei ezt jelentették, tehát nosza, gyorsan csapjunk le néhány emberre ugyanazzal a szolgáltatással, csak olcsóbban. A Digi azonban - mint kiderült - egyelőre mégsem jön, viszont a Telekomnál még nem frissültek ezek az infók. Értékesítő Úr visszahívott, hogy sajnos mégsem lehet Flipet kérni, mert - és most figyeljetek! - csak rézvezeték van apám lakásában. Ez így persze igaz, de a házban már mindenki optikán kapja a dobozos Telekomhoz a jelet, tehát egyszerű szereléssel megoldható lett volna, hogy legyen.
Tehát ha nem jön a Digi, 3700 helyett a duplájáért van csak ugyanaz. :x
Azon gondolkodom, nem lehetne-e ezzel a sztorival felizgatni a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget? Szerintem ugyanis ez nem más, mint a fogyasztó megtévesztése, plusz monopolhelyzettel való visszaélés. Mi a véleményetek?
 #173550  Szerző: Gr3g0ry

Wolfman írta:
Gr3g0ry írta: PP lehet a "szülői felügyelet mellett" is.
Az az "AP", amire te gondolsz.
És valóban :D
 #173542  Szerző: Wolfman

Gr3g0ry írta: PP lehet a "szülői felügyelet mellett" is.
Az az "AP", amire te gondolsz.
 #173540  Szerző: altermanus

LuciFerko írta:Miért nincs egy ideje Teletext?
és amivel anyós az idegeimre meg: Szerinte rendszeresen beúszik a "PP" felirat a képernyőre, és szerinte az hibaüzenet. Most voltunk pár napot, és egyszer sem láttam, de bizonygatta, hogy bizony Ő rendszeresen látja.
Attól függ, hogy IP, vagy Sat TV, ha Sat TV, ott a HírTV-n és az TV2-n, az RTL Klub-on és az MTVA csatornáin van teletext, és az utobbiaknak, csak az SD csatornáján, ha HD-n nincs.
IPTV-n szerintem kell, hogy legyen, ahol van szolgáltatás.
A Teletext-et nem tudod máshogyan nézni, csak a beltéri egységen keresztül, ugyanis a scarton, HDMI-n (már amelyik tv tudja) nem engedi át.
Van olyan is, hogy a HDMI-n átengedi, és a TV-n is lehet teletextet nézni olvasni.
 #173525  Szerző: Gr3g0ry

mihalylovics írta:
LuciFerko írta:Szerinte rendszeresen beúszik a "PP" felirat a képernyőre, és szerinte az hibaüzenet. Most voltunk pár napot, és egyszer sem láttam, de bizonygatta, hogy bizony Ő rendszeresen látja.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakoz ... an-nem-nez
Az kivételesen nem a Tréhome hibája, román szokás a termékmegjelenítés jelzésére.
PP lehet a "szülői felügyelet mellett" is.
Tv készülékek esetében a PP a "visszaállítás a mentett állapotra" annó a készülékeink tudta ezt 1 gombnyomással,lehet azzal keverte össze.
 #173522  Szerző: mihalylovics

LuciFerko írta:Szerinte rendszeresen beúszik a "PP" felirat a képernyőre, és szerinte az hibaüzenet. Most voltunk pár napot, és egyszer sem láttam, de bizonygatta, hogy bizony Ő rendszeresen látja.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakoz ... an-nem-nez
Az kivételesen nem a Tréhome hibája, román szokás a termékmegjelenítés jelzésére.
 #173521  Szerző: LuciFerko

Miért nincs egy ideje Teletext?
és amivel anyós az idegeimre meg: Szerinte rendszeresen beúszik a "PP" felirat a képernyőre, és szerinte az hibaüzenet. Most voltunk pár napot, és egyszer sem láttam, de bizonygatta, hogy bizony Ő rendszeresen látja.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37