RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#174282  Szerző: donder

Marcii írta:Sziasztok!Kíváncsi vagyok,hátha valami hozzáértő tud válaszolni.A helyzet az,hogy egy ismerősömnél a Lift a földszinten(csak ott) ajtónyitás előtt úgy áll majdnem 1 percig,hogy már teljesen szintben van.Arra lennék kíváncsi,hogy ez mitől van?Okozhat ez bármi problémát a jövőben?(Eredeti Ganz-schindler lift,10 emeletes panel.) Válaszotokat előre is köszönöm.
Talán végálláskapcsoló kontaktprobléma, vagy hasonló érzékelési probléma lehet (legalábbis nem nagyon tudok másra következtetni ennyi leírásból)
Esetleg még a vezérlő elektronika okozhatja, bár annak kevés esélyét látom.

(Biztos qrvanagy a ping... :D )
 #174118  Szerző: frekivadasz

Ez nekem már eleve problémának tűnik. Jelezzék a közös képviselő/gondnok, akármi felé, vagy közvetlenül a karbantartóknak, általában van elérhetőség kitéve a kabinban.
 #174117  Szerző: Marcii

Sziasztok!Kíváncsi vagyok,hátha valami hozzáértő tud válaszolni.A helyzet az,hogy egy ismerősömnél a Lift a földszinten(csak ott) ajtónyitás előtt úgy áll majdnem 1 percig,hogy már teljesen szintben van.Arra lennék kíváncsi,hogy ez mitől van?Okozhat ez bármi problémát a jövőben?(Eredeti Ganz-schindler lift,10 emeletes panel.) Válaszotokat előre is köszönöm.
 #174075  Szerző: nyikolaj

Már meg van. A lány szelleme c film. :)
 #173973  Szerző: nyikolaj

Sziasztok! Keresek egy filmet a kilencvenes évekből..akkor láttam gyerekként.Eddig sehol nem jártam sikerrel..de hátha ti tudtok segíteni. A film történe összefoglalva az,hogy egy családban meghal a kislány,ha jól emlékszem almacsutkába fullad meg. Az apja megpróbálja megmenteni, még gégemetszést is alkalmaz,de hiába. Később pedig a lány szelleme megjelenik. Előre is köszi a segítséget.
 #173940  Szerző: Sszilu

LuciFerko írta: Nálam a liftházban lévő elektronika csinálja ugyan ezt... Dugd laptopba az SDR-t és egy 2-3 emeles antennával kezdj el mászkálni a környéken.
Szerencsére, második napja nem hallom a zavaró jelet. :-)
Régebben volt egy sercegő zaj a környéken, ami megszűnt. Azt nem sikerült megtalálnom, mert a föld szintjéről nem lehetett fogni.
Viszont kiszűrhető bajok vannak. Például -ezt régóta tudom-, a JBL aktív mélysugárzóm URH-ra tesz erős zavaró jelet újkorától fogva, és amit tegnap vettem észre: a Harman/Kardon 255-ös házimozi pedig az UHF-sávon zavar. :gülü:
Jók ezek az agyon elektronikázott cuccok...
 #173914  Szerző: donder

Gr3g0ry írta:Nekem egy olyan RDS-es készülék kell melynek szelektívítása olyan legyen hogy legalább 95.5 és a 95.8-at is vehesse,érzékenységben pedig kitűnő.
Ha szelektivitás, akkor mindenképpen a közismert Onkyo-t ajánlom figyelmedbe! (T-4970)
Sony-kból az ST-SE500 számomra nagyon bevált, bár anno meg kellett váljak tőle. :chinese:
 #173894  Szerző: LuciFerko

Sszilu írta:Egy kisebb problámával találkoztam pár napja: esténként egy fura zavar jelenik meg
az URH-sávon, mégpedig 100 kH-enként van jelen, kissé változtatva a frekvenciáját.
Íme a mintázata az SDRSharpon:
Kép
Csak a gyenge adóknál van jelentősége, de ott nagyon...
Itthon már minden műszaki eszközt kizártam.
Mi okozhatja? Hogyan találhatnám meg a zavarforrást? Help!!!
Nálam a liftházban lévő elektronika csinálja ugyan ezt... Dugd laptopba az SDR-t és egy 2-3 emeles antennával kezdj el mászkálni a környéken.
 #173893  Szerző: Sszilu

Egy kisebb problámával találkoztam pár napja: esténként egy fura zavar jelenik meg
az URH-sávon, mégpedig 100 kH-enként van jelen, kissé változtatva a frekvenciáját.
Íme a mintázata az SDRSharpon:
Kép
Csak a gyenge adóknál van jelentősége, de ott nagyon...
Itthon már minden műszaki eszközt kizártam.
Mi okozhatja? Hogyan találhatnám meg a zavarforrást? Help!!!
 #173628  Szerző: Gr3g0ry

joe írta:
Gr3g0ry írta:Nekem egy olyan RDS-es készülék kell melynek szelektívítása olyan legyen hogy legalább 95.5 és a 95.8-at is vehesse,érzékenységben pedig kitűnő.
Ezt azt autórádiók többsége teljesíti...én is egy autórádióval kezdtem az FMDX-et...
Nos igen autórádiók...de nekem "fix" megoldásra lenne szükségem.
joe írta:
Gr3g0ry írta:A videotonom sajnos vételben megadta magát amit azóta is siratom. :(
A Videoton készülékek könnyen javíthatóak - annó még nem úgy tervezték azokat, mint a mai készülékeket - használd és dobd el!
Ezzel pl az a gond hogy a FM-et nem veszi úgy ahogy(tompán veszi őket).
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 541