Dani írta: ↑2018.04.01. 12:08
Mire tippeltek, kik nyernek április 8.-án a választáson?
A Fidesz-KDNP pártszövetség, ez nem kérdés, és ez így is van jól.
Meglátásom/megérzésem szerint a Fidesz abszolút többséget fog szerezni a Parlamentben. Ez így rendben is van, de legyünk korrektek, mert ezenkívül további két eredmény is szóba jöhet, mégpedig a "kevesebb, mint a mandátumok 50 %-a" és a "2/3-ad". Ne legyenek illúzióink! Ez utóbbi két lehetséges eredmény közül bármelyik káros lenne az országnak.
A Jobbik lesz a legnagyobb ellenzéki erő, szerintem ez sem kérdés. Nem csodálkoznék ha a parlamenti helyek 30-35 %-át is elvinnék akár, sőt...
Bejut még a DK és az LMP.
A bejutási küszöbön fog billegni a Momentum. Bár nekem nem ízlik minden ponton a politikájuk (néhány vadhajtást még le kell vetkőzniük), de az irányvonaluk nem rossz, én személy szerint adnék nekik 5 %-ot (de nem többet, egyelőre legalábbis!).
A MSZP-P egy nagyon érdekes kérdés. Mivel ők is pártszövetségként indulnak, ezért rájuk is 10 %-os küszöb vonatkozik. 9-12 % között mérik őket. Őszintén remélem, hogy nem jutnak be (egyéniben lesz pár győztesük, de legalább a lista kieshetne...). Félretéve mindent, az elmúlt 8 év legnagyobb, és legjobb politikai/közéleti eredménye lenne, ha az MSZP-t ki lehetne takarítani végre(számomra a rendszerváltás folyamata is ezzel zárulna le).
A Kétfarkú Kutyapárt nem fog bejutni, de jó szereplésük lesz, ebben biztos vagyok. 2-3 %-al zárják majd a vasárnapot, szerintem.