RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#179721  Szerző: Kovi02

tisztelettudo írta: 2018.10.29. 13:05 Vannak még használaton kívüli "gerinces" frekik: Kab-hegy 98,3 - Kékes 103,8 és 105,7 - Tokaj 107,8 - Pécs 90,0 - Budapest 95,3 stb. Persze nem 10 kilowatt egyik se, de nagyot szólnának.

Nézzetek utána!
Kab-hegy 98,3 a vasvári 98,2 miatt szerintem nem igazán esélyes,a kékesi 103,8 a Bp. 103,9 miatt szintén, a 105,7-t szerintem a gerecsei Kossuth miatt nem adják ki, Pécs 90,0 ideiglenesen szokott menni,szerintem az úgy is marad,Tokaj 107,8 talán jó lehetne,hiszen 3,5kW-val mehetne,de a Digi FM Bihar és a Bp.-i MR1 miatt úgyse szólna igazán nagyot.(vagy az aggteleki 107,9-et szeretnék inkább kiadni)

Megoldás itt csak az lehetne,hogy a sokkal zavartalanabb Kossuth adóhálózatból bizonyos frekiket átpakolnak kereskedelmi csomagba,vagy a Dankótól vesznek el frekit,de még egy olyan is jó lenne,hogy csak városi/útmenti 1-50W körüli gapfiller adókat helyeznénk üzembe,mint az osztrákok,mert a legtöbb nagyteljesítményű helyi freki MR/R1/egyházi tulajdon,azokkal úgyse lehet most semmit kezdeni.
(vagy úgy mint a szerbek,rárakni pár városi adót a szomszéd ország városi adóira,úgy hogy hivatalos vételkörzetet nem zavar, Szabadka 88,3 97,0 100,6(mondjuk ez eredetileg Csávolyra van tervezve,de mindegy) 102,4(ez meg Szegedre) 103,9 104,4 105,2 mind ilyen,mégse szólnak rájuk)
 #179718  Szerző: tisztelettudo

Vannak még használaton kívüli "gerinces" frekik: Kab-hegy 98,3 - Kékes 103,8 és 105,7 - Tokaj 107,8 - Pécs 90,0 - Budapest 95,3 stb. Persze nem 10 kilowatt egyik se, de nagyot szólnának.

Nézzetek utána!
 #179714  Szerző: nyikolaj

Oké, de pl:a 101.8 mhz (Tokaj) azért létre jött egyezmény ide vagy oda. Nem tudom elhinni,hogy olyan bonyolult lenne még egy hasonló paraméterekkel rendelkező frekit varázsolni. De ez u.így a többi gerincekre is érvényes. A tokaji gerincen ráadásul vannak koordinált frekik. Egyszerűen szarnak ilyen dolgokra az illetékesek. Pedig nem hiszem,hogy buta emberek.
 #179704  Szerző: Glenn

nyikolaj írta: 2018.10.27. 11:01 Én csak azt nem értem,hogy miért nem lehet egy új frekit (frekiket) pályáztatni a gerincadókon..?
Gerincadókon nem lehet, mert ezt nemzetközi egyezmény szabályozza. A számunkra kijelölt frekiket már kiosztottuk, újabb nagyadó nem indítható. Viszont, ahogy már leírtam, lehetne koordinálni helyi frekvenciákat, egyeztetve a szomszédos országokkal (vagy nélkülük... :shock: ), és akkor még újabb hálózatok is létrehozhatók lennének.
 #179702  Szerző: Pihe

Hogy megöljék a helyi adókat és kevesebb legyen a konkurencia.
 #179688  Szerző: nyikolaj

Én csak azt nem értem,hogy miért nem lehet egy új frekit (frekiket) pályáztatni a gerincadókon..? (Ha már a jobb frekik foglaltak)
 #179685  Szerző: Glenn

Kovi02 írta: 2018.10.25. 18:01Csak az a baj,hogy a jobb helyi frekik már ki vannak adva
Sajnos sok igen, de azért járnak le szép számmal a közeljövőben is még.
Kovi02 írta:Megoldás szerintem az lehetne,ha az országos csomagokat átalakítanák,a Kossuth leadna rengeteg helyi/körzeti adót,a Dankó nagyobb adóiból is kapcsolnának le(vagy az egészet KH-ra átrakják),és az így felszabadultból adnának a kereskedelmi rádióknak.
Alapvetően igazad van, de azért a Kossuth a nemzeti főadó, mindenhol vehetőnek kell lennie, a Dankó meg zenei rádió, hülyén mutatna AM-en szerintem. Ezzel szemben viszont ott egy használaton kívüli csaknem országos AM-hálózat, oda mehetne az MKR az FM-ről (mivel régen is ott volt), és talán kicsit bátrabban lehetne frekvenciákat keresni és egyeztetni a "mélyen tisztelt" szomszédainkkal, akik amúgy pont ezt teszik velünk.
Kovi02 írta:Mert aki ker.rádiót szeretne itthon hallgatni,annak a Music/R1/Retro trión kívül nincs máshova kapcsolni,és ezek se hasonlíthatók egy nyugat-európai hasonló formatú rádióhoz.
Hát a Retro esetében nem értek egyet, mert szerintem mostanra egész jó lett. Legalábbis az amerikaiak által összerakott és sztárolt egykori Sláger Rádiónál (meg a hasonló szlovákoknál is) jobb. :yes:
 #179672  Szerző: Kovi02

Glenn írta: 2018.10.25. 17:06 Most komolyan, nem lenne egyszerűbb összerakni egy (majdnem) országos hálózatot helyi frekikből és azt megpályáztatni? Rögtön megnyerné a Rádió 1, és nem kéne tovább görcsölni. Elég unalmas több mint két éve azon aggódni, mit fog legközelebb eltüntetni az éterből a paparádió. :gonosz:
Csak az a baj,hogy a jobb helyi frekik már ki vannak adva,pl. Sopron 104,6 Tokaj 101,8 Sátoraljaújhely 90,6/100,0 Telkibánya 100,6 Kiskőrös 91,7 Pécs 101,7(mondjuk ez még nem megy) Zalaegerszeg 95,1 Szombathely 97,7 stb..
Más meg igazán nincs.
Megoldás szerintem az lehetne,ha az országos csomagokat átalakítanák,a Kossuth leadna rengeteg helyi/körzeti adót,a Dankó nagyobb adóiból is kapcsolnának le(vagy az egészet KH-ra átrakják),és az így felszabadultból adnának a kereskedelmi rádióknak.
Mert aki ker.rádiót szeretne itthon hallgatni,annak a Music/R1/Retro trión kívül nincs máshova kapcsolni,és ezek se hasonlíthatók egy nyugat-európai hasonló formatú rádióhoz.
 #179671  Szerző: Glenn

Most komolyan, nem lenne egyszerűbb összerakni egy (majdnem) országos hálózatot helyi frekikből és azt megpályáztatni? Rögtön megnyerné a Rádió 1, és nem kéne tovább görcsölni. Elég unalmas több mint két éve azon aggódni, mit fog legközelebb eltüntetni az éterből a paparádió. :gonosz:
 #179665  Szerző: Kovi02

Glenn írta: 2018.10.24. 20:04
noartist írta: 2018.10.24. 16:57Konkrétan milyen kiszúrásra gondolsz az NMHH részéről?
Hát arra céloztam, hogy szinte mindig a helyi rádiók rovására dönt. Persze itt lehet, hogy nem is a spanyol hatóság lépését látjuk, úgyhogy a párhuzam lehet, hogy sántít.
Kovi02 írta:Én is sokat hallgatom,bár van nála jobb dance rádió(Top,Slam,m2o,Dance89,5)
Hát szerintem ilyen egyik sincs, pláne, hogy a Máxima még ráadásul felesleges duma és hírekmentes is. :yes:
Mindkét résszel egyetértek. Mikor volt olyan,hogy a Rádió 1 elindult egy pályázaton,és ne nyerte volna meg? (mondjuk ha vesztett, Velence 90,4 esetében felvásárolta a nyertest :( )
Vagy éppen olyan korlátozás miért nincs,hogy egy rádiónak nem lehet max. mondjuk 14 frekvenciája?

A MaximaFM-hez hasonló rádiót tényleg nem könnyű találni,de a belga Topradio is ugyanilyen szerintem,ott sincsenek hírek,reklám is csak 1 perc óránként,szerintem a Topradio változatosabb egy kicsit,így azt sűrűbben hallgatom.
Ha az FMScan pontos,akkor a zaragozai 92,0 megmarad,ami egyik kedvenc jelzőadóm abból a térségből.(de azt még mindig nem értem,hogy a vele egy cégcsoport SER+ adóinak miért kellett váltania,még Madridban is)
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 202