shadoe írta: ↑2019.01.28. 20:06
Kovi02 írta: ↑2019.01.27. 22:12
Szerintem is,néha belehallgatok az RRA valamelyik regionális csatornájába KH-n,és meglepően frissek és változatosak,a kerrádiós piacról nem is beszélve,van félországos friss dance rádió(Virgin),deep house rádió(DanceFM) , 2 top40/dance rádió (ProFM,Kiss) egy pop/r'n'b (Zu) és hot AC (DigiFM) és ezek még csak azok amiket hallgatok. A Rádió1 egy román rádiós piacon szerintem ezzel a zenei szerkesztéssel és programstruktúrával simán tönkremenne.(mondjuk itthon is csak a konkurencia hiánya miatt ilyen erős szerintem)
Nagyon egy véleményen vagyunk, sőt szerintem a Petőfi is tönkremenne - kis túlzással. Én nem gondoltam, hogy valaha vissza fogom sírni a Class Fm-et, de sajnos visszasírom, és erről a fent említett két magyar rádióadó tehet. Rég nem volt ennyire sivár a rádiós piacunk, most hogy a Music Fm is megy a levesbe, és marad az R1 meg az MR2. Más téma, te komolyan 9 elemes Yagival fogod a román FM adókat? Az nem épp kicsi antenna, van kitartásod. Megkérdezhetem, honnan jön ennyiféle FM adó? Más külföldi is fogható? Én Tiszakécskén hallgatom (pár éve itt az ország közepén kifejezetten jó volt a rádiós választék, amíg volt Sirius Félegyházáról, Gong Csongrádról vagy a most már hiányzó Class Fm, plusz persze az Aktív Rádió - az "még" van). Az R1 három helyről is jön itt, nehogy el lehessen kerülni. A Radio Romania (nagy szerencsével néha valami DJ Fm, szerintem román az is) fogható, előbbi középhullámon úgy, mintha a szomszédból adnák, de ha engedi az időjárás, jön FM-en is legalább úgy, mint a 89,5 Pestről.
Románok felé régen volt forgatva az antenna,mostanában inkább műholdról hallgatom őket,Szegedre menve autóban,akkor a Digi FM a 88,5/91,3 amin szól, jobb esetben 105,3/107,6/107,9 . A 15 elemes antennámmal(ami most még nincs felszerelve állandóan sehová még a 91,4/99,6 is szólt itthon,pedig csak 2 méterrel volt föld fölött)
Más az államiakon kívül nem igazán szól,régebben az EuropaFM jött 89,3/93,2 de mostanában egyáltalán nem.
Hogy más külföldi fogható-e? Lényegében csak az,itt Szabadka mellett az ottani helyiek,+ Zombor,Újvidék nagyadói a szerbek közül, Belje a horvátoktól ami hallgatható akár telefonnal is.
Távolabbi vételek közül a manapság ritka rossz terjedési körülmények miatt nem szólnak,de régebben jött pl. Maribor,Graz,Banská Bystrica,Kopaonik,Brotjackriegel a külföldi nagyadók közül a 9 elemessel.
Az ország közepe felé ritkán járok,de az ottani rádiós kínálat valami nagyon lehangoló,nyáron Nyíregyházától Kecskemétig a 47-4-442-44 es utakon kb. végig a szlovák Europa2-t hallgattam,arrafelé az egyetlen CHR rádió ami rendesen fogható. 107,6-on erőlködik arrafelé a DigiFM,de annak Szolnoknál vége. Kecskeméten pl. a Gongon kívül nem is jön más,a városból kifelé a 106,0 Europa2-t vagy a Karc,vagy a Bartók csapja "oldalról".