Az Ö3-t én a 90es évek első fele óta ismerem...
Nálam igazából a Tartományiak (R.Steiermark) vannak az első helyen, mert az én izlésem elég furi, és azok nagyon jól kielégítik azt, de az más topik téma...
Az Ö3-t nagyon szeretem én is, főleg a hírműsoraikat - meg úgy mindent, a szignálokat, a szinvonalat és úgy az egészet, ahogy az egészet összerakták...
Amúgy az Ö3-t nem csak ilyen elvetemült ausztriafanok, mint én hallgatom. Apukámmal régen sokat jártam Szombathely környékére és ott is hallottam pl. munkahelyeken az Ö3-t üvölteni - nomeg Győri és Szombathelyi ismerőseim is ismerik az Ö3-t meg a KRONEHIT-et... Szóval az ORF valahogy még a németet nem is beszélőket is megtudja fogni a határ túloldalán.... Felénk, ahol én lakok, nem sok embert ismerek, aki pl. a Szerb és Horvát rádiókra gerjedne...
Amúgy szegény család itthon - amikor itthonvagyok - kénytelen RADIO-ST és Ö3-al beérni, mert nálam ez rund um die Uhr megy...
A tartományiak közül szerintem az, amit még az átlag ember nagyon értékelhet, a Radio Wien - mivel az schlagermentes, igazi örökzöldekkel van tele. Illetve az ANTENNE rádiók is nagyon jók szerintem...
Nem rég, talán 1-2 hónapja volt a R-STEIERMARK híreiben egy felmérés, miszerint a tartományi rádiók (de a ST. tutti) a tartományok leghallgatottam rádiói és főleg 35 év felett... .Ez tök jól is van így, mivel ezt a korosztályt célozták meg vele, és valószínű a fiataloknak van több közül válogatási lehetőségük, de akkor is...
Én nem értem, hogy nálunk 35 felett miért nem célozzák meg a jónépet ilyen rádiócsatornával? Gondolom itt is sokan örülnének sok Szécsi Pálnak, Neotonnak meg akár Balázs Palinak a 35 felettiek...
Amikor az MR2 megújult, abban reménykedtem, hogy az amolyan ÖDREI feeling lesz, de olyan - számomra fura - zenéket játszanak, hogy maradok továbbra is a Lajtán túl...
Azért jó, hogy nem csak én vagyok ilyen "ORF barát" magyarországon