RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#184361  Szerző: Kovi02

Szocsi R1-t valószínűleg lekapcsolták,a 70,07 és a 71,93 fél órája jön az R3-mal egyetemben,de az R1 és az R2 is üres! :shock: :shock:
 #184346  Szerző: Kovi02

Idén először vettem svédeket,a MUF gyenge volt,viszont a szokásostól eltérően nem a svéd állami nagyadókból volt több,hanem kis helyiekből, a Rockklassiker alig 20W-os adója Stockholm mellől a 87,8-on jött,de a tőle 30km-re lévő nagyadó 60kW-os adóiból semmit se hallottam.
 #184343  Szerző: Kovi02

Azóta volt egy közepes francia terjedés 102MHz-ig,most már stabilan jön az 1TV R1-en,hanggal,de R2-n,OIRT-on semmi. :(
 #184341  Szerző: Kovi02

Már 2 órája folyamatos a vétel R1-en,OIRT-on még 9 felé volt pár gyenge vétel,azóta semmi.
 #184336  Szerző: Kovi02

joe írta: 2019.07.24. 23:09
Sszilu írta:
joe írta: 2019.07.24. 19:57
Amúgy a 175,25-ön még van egy adó a "közeledben", Kozara adóállomás az RTRS műsorát sugározza az E5-ön...
http://www.kocsis-ferenc.hu/tvdx-klub/v ... &start=860
Kozara nem az E5-ön, hanem az E6-on sugároz!
Az E5-ön egy keletebbi adó van, mégpedig Majevica/Udrigovo.
Köszönöm, ez még közelebb van "Kovi"-hoz, a távolsága csak 170km -> ez már helyi vétel Tompáról :D
Én köszönöm! :D Pedig már azt hittem,hogy a sok E5-ön üzemelő török TV adó egyikét fogtam meg.

Visszanézve a tegnapi logjaimat,érdekes módon sok bennük a nagyon rövid ES,CCIR-en összesen 11 1000km-nél rövidebb ugrásom volt,ebből 7db 800km-nél is rövidebb volt.
Viszonyításképp,olyan rövid távú német,bolgár,török,ukrán vételeim voltak,mintha Erdély déli részén jött volna a soproni adó. (Tehát elméletileg 2 db shortskipből akár összejöhet egy 1400-1500km közötti dupla ugrás is?)
 #184322  Szerző: joe

Sszilu írta:
Amúgy a 175,25-ön még van egy adó a "közeledben", Kozara adóállomás az RTRS műsorát sugározza az E5-ön...
Köszönöm, ez még közelebb van "Kovi"-hoz, a távolsága csak 170km -> ez már helyi vétel Tompáról :D
 #184318  Szerző: Sszilu

#184316  Szerző: Kovi02

Kovi02 írta:A végére mégegyszer bedurvult a terjedés,ez a nap már a reggeli török terjedés után is az év egyik legjobbja volt,utána a 108MHz-ig tartó tunéziaiakkal,mellé pár spanyol és algériaival már messze a legjobb nap volt,erre még rájött egy közepes OIRT terjedés az oroszoktól,és 104MHz-ig tartó belga,német,angol terjedés is befigyelt!!
Idén július 24 a tavalyi július 12 :D

Ha összeszámolom, 16 ország jött össze azonosíthatóan : Nagy-Britannia,Belgium,Németország,Franciaország,Spanyolország,Algéria,Tunézia,Ciprus,Izrael,Palesztina,Törökország,Görögország,Bulgária,Oroszország,Fehéroroszország és Ukrajna. Ha ehhez még hozzávesszük,hogy valószínűleg jött korán adás Szaúd-Arábiából és Egyiptomból,illetve volt pár UNID Líbiából,akkor ez már 19,ami új egyéni rekordom. ;)
Gratulálok! - ma nem ültem "rádió" mellé, nem számítottam extra terjedésre, de a netre sem néztem rá eddig.
(És keleti irányban? Nyugati irányból itt van Kozara(FM 92,7) de az E5 nem,viszont most átállítva keletnek,1 halvány jelnyom van.)

Köszönöm! Ma én sem számítottam extra terjedésre,főleg hogy 22. és 23. is elég erős volt,de azok a terjedések a maihoz képest annyira nem voltak erősek. Kb. pár perc alatt érte el minden terjedésnél a MUF a 108MHz körül értéket,de amilyen gyorsan jöttek az adók,olyan stabilak voltak. Samsun,Ankara vagy Beer Sheva kb. 10 percig fading nélkül szólt a sáv alján. A belgák pedig kb. 10 másodperc alatt értek el ilyen magas MUF-ot,a 87,6-on hagyott rádión hirtelen megszólalt RDS-sel a Nostalgie,majd azonnal feljött fél Belgium,és ugyanígy fadeltek ki.
 #184313  Szerző: joe

Kovi02 írta:A végére mégegyszer bedurvult a terjedés,ez a nap már a reggeli török terjedés után is az év egyik legjobbja volt,utána a 108MHz-ig tartó tunéziaiakkal,mellé pár spanyol és algériaival már messze a legjobb nap volt,erre még rájött egy közepes OIRT terjedés az oroszoktól,és 104MHz-ig tartó belga,német,angol terjedés is befigyelt!!

Ha összeszámolom, 16 ország jött össze azonosíthatóan : Nagy-Britannia,Belgium,Németország,Franciaország,Spanyolország,Algéria,Tunézia,Ciprus,Izrael,Palesztina,Törökország,Görögország,Bulgária,Oroszország,Fehéroroszország és Ukrajna. Ha ehhez még hozzávesszük,hogy valószínűleg jött korán adás Szaúd-Arábiából és Egyiptomból,illetve volt pár UNID Líbiából,akkor ez már 19,ami új egyéni rekordom. ;)
Gratulálok! - ma nem ültem "rádió" mellé, nem számítottam extra terjedésre, de a netre sem néztem rá eddig.
 #184306  Szerző: Kovi02

Kovi02 írta: 2019.07.24. 15:15
Kovi02 írta: 2019.07.24. 08:54 Törökország CCIR-en 108MHz-ig,és TV jelnyomok 175,25-n!!!
Azután volt még egy erősebb izraeli megindulás,kis szünettel talán Líbia 88,5 89,1 és nemsokára rá Tunézia a sáv tetejéig spanyolokkal keverve,utána még pár algériai,és vége.
https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... 8&band=ALL
mai logjaim.

Egy új országot is vettem ES-sel(mert tropóval már összejött egyszer),Bulgária figyelt be kb. 760km-ről.
(ha már idén Románia vagy Lengyelország nem jön össze. :( )
A végére mégegyszer bedurvult a terjedés,ez a nap már a reggeli török terjedés után is az év egyik legjobbja volt,utána a 108MHz-ig tartó tunéziaiakkal,mellé pár spanyol és algériaival már messze a legjobb nap volt,erre még rájött egy közepes OIRT terjedés az oroszoktól,és 104MHz-ig tartó belga,német,angol terjedés is befigyelt!!

• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 552