Sszilu írta: ↑2020.01.21. 18:34
Kovi02 írta: ↑2020.01.21. 16:25
89,6-on honnan megy a Klik FM? Gyengén jön délnyugati irányból,megegyezik a 100,6-tal.
Talán az RTV HIT relézi őket,legalábbis az FMList szerint ők a legesélyesebbek.
Kis terjedés van déli irányból, az ovcari adók üvöltenek,de a kisebb belgrádiak közül is itt van néhány.
A 102,2 S4 egész jól jön,de még mindig túl van lökve,a hangbeállítás nem valami fényes.
A szerb rádiók pedig igen változatosak,az elmúlt fél órában már háromszor hallottam a Don't Start Now-t Dua Lipától.
Nyugatról meg még jobb a vétel, legalábbis itt, a Kisalföldön. Bajor, szász, cseh DAB adásokat lehet fogni több frekin is.
Ide az a rész nem igazán jön el,szerintem az óriási 2016-os terjedés óta,amikor pl. a 102,2 Antenne jött RDS-sel Inselsbergről,nem is vettem német vagy akár cseh adót RDS-sel.
Ha van terjedés,akkor mindig jönnek ugyanazok az adók 300-400km távolságról is,de távolabbiak nagyon ritkán.
Ma is vettem Učkát, a 101,3-on a Radio Pula már megszólal,ha Zágráb eléri az RDS szintet,de ugyanarról a toronyról a teljesen üres 106,7-en nem jön fel a HKR,vagy éppen a 96,9-en a Radio Istra. Ugyanabból az irányból Mirkovica meg sem szólal.
Szerintem itt a délnyugati irányt kellene megpróbálnom,mert nyáron kétszer is belefutottam a Rai Radio1-be 88,6-on és 89,1-en,sőt, az RTL102,5-t is valamilyen scatterrel a 87,5-n.