RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#187087  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.05.11. 12:44 Kellett egy kis idő felvinni a tegnapi vételeket...ha online logolok, elveszi az időt a rádiózástól... :D

https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... &omid=2588
- hangszóró ikonokra kattintva, lehet felvételeket is hallgatni...Joe
105 vétel így május elején nem rossz. :D
Én meg eközben ráértem percekig streameket keresni,ahhoz az 1-1 adóhoz ami gyengén néha befadelt,annyira ráértem közben, az online logolás mellett.
 #187081  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.05.10. 16:43
Kovi02 írta:A reggeli 88,2 Hits után beesett Szíria és Libanon is így délutánra,de nagyon gyenge és csapongó a terjedés, RDS sehol se jött le,csak a 87,5 PalFM-nél.
(Adana szólt a 87,5-n, de eközben a 87,8-on már arab adás,érdekes. :D )
...itt vége - ha megnézed a török Adana irányát és meghosszabbítod + 80km és ott a szíriai Aleppo, ahol használatban van a 87,8 MHz... :)
Lehetséges,mire találtam működő streamet,kifédelt az adó,igazából arra írtam hogy az adanai Best FM 87,8 mindig együtt szól a 87,5-tel, a 87,5 RDS szintre emelkedett de a 87,8-on török helyett arab adás szólt,a MUF nem ért már fel odáig abból az irányból. :D

Eléggé kis területű volt az ugrópont, egyszerre két adót nem is igazán vettem, pl. 87,5-95,0 teljesen üres volt ES szempontból de a 95,5 Sawt-el Shabab percekig stabilan szólt.
 #187080  Szerző: joe

Kovi02 írta:A reggeli 88,2 Hits után beesett Szíria és Libanon is így délutánra,de nagyon gyenge és csapongó a terjedés, RDS sehol se jött le,csak a 87,5 PalFM-nél.
...itt vége - ha megnézed a török Adana irányát és meghosszabbítod + 80km és ott a szíriai Aleppo, ahol használatban van a 87,8 MHz... :)
 #187079  Szerző: Kovi02

A reggeli 88,2 Hits után beesett Szíria és Libanon is így délutánra,de nagyon gyenge és csapongó a terjedés, RDS sehol se jött le,csak a 87,5 PalFM-nél.
 #187078  Szerző: Kovi02

Most a 88,6-on gyengén fédelgetett valami,dél-délkelet irányból.
 #187077  Szerző: Kovi02

A mai nap folyamán beesett a szezon második CCIR terjedése, MUF= 95MHz.
Az elállított újvidéki adó kifejezetten jól jött, a 87,7-en gyengén arab zenéket sugárzó adó jött,mint kiderült a 88,7-tel összehasonlítva,hogy a Radio Masr adását vettem, 2300km-ről. :shock:

Nem volt túl erős terjedés,a teljes RDS PS konkrétan csak a Kan Bet jeruzsálemi adójánál és a Kan88 beer shevai és jeruzsálemi adójánál volt,a legtöbb adót PI-ből, ID-ből azonosítottam,vagy pl. Ciprusnál az azonos telephely segített.

Remélem,mostantól tényleg jönnek már a napi szintű kisebb-nagyobb ES terjedések. :D
 #186932  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.05.01. 17:22
Kovi02 írta:Egész jó szezonnak nézhetünk elébe,a briteknél ma már több kettős ugrás is volt,kár hogy ide nem jutott a mai terjedésből. :(
Nem biztos "az"..."RNE Clasica"-nak a 87,7-en nemcsak a Kanári-szigeteken van adója...nem biztos, hogy jó a britek tx azonosítása, sőt a portugál logokkal azonos időben egy Azori-szigetek - bármi lehet, de nekem ez is hibás azonosításnak tűnik...

Bocsi, hogy ezt mondom, de én ilyenekben kételkedem...
RNE-Clasicának egy adója van az Ibériai-félszigeten, a francia határhoz közel,kb. 400km-re északra a legészakibb spanyol adótól,amit vettek.
A terjedés nagy része inkább Dél-Spanyolországot,Marokkót és Portugáliát érintette,tehát jóval valószínűbb a kettős ugrás,mint egy kisteljesítményű,a terjedés körzetén kívül eső adó vétele.

Az RDP Antena 3-nak meg az az egyetlen adója a 87,7-en,ami az Azori-szigeteken működik,ha az adót jól beazonosították,más telephely nem jöhet szóba.
 #186930  Szerző: joe

Kovi02 írta:Egész jó szezonnak nézhetünk elébe,a briteknél ma már több kettős ugrás is volt,kár hogy ide nem jutott a mai terjedésből. :(
Nem biztos "az"..."RNE Clasica"-nak a 87,7-en nemcsak a Kanári-szigeteken van adója...nem biztos, hogy jó a britek tx azonosítása, sőt a portugál logokkal azonos időben egy Azori-szigetek - bármi lehet, de nekem ez is hibás azonosításnak tűnik...

Bocsi, hogy ezt mondom, de én ilyenekben kételkedem...
 #186927  Szerző: Kovi02

Egész jó szezonnak nézhetünk elébe,a briteknél ma már több kettős ugrás is volt,kár hogy ide nem jutott a mai terjedésből. :(
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 552