RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#187588  Szerző: Kovi02

Az előbb a spanyolok miatt nyugatra fordított antennát csapta ki 99,1-en Líbia Dániát!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
 #187584  Szerző: joe

Kovi02 írta:PI viszont nem 3000, hanem 5000!
- valóban, csak elírtam a fórumon...
Kovi02 írta:Akdeniz FM whatsapp-száma, FMListen viszont 303A PI-vel listázott
- 2017-es infó, azóta változhatott a PI kód, azért beírhatnád a logba az új PI kódot is, mert az adminisztrátor visszajelzett megfigyelések (logok) alapján frissíti a listát...

Vasárnapi logom - 89,9-en vett török rádiónál két szó és egy telefonszám volt az RDS-be a 8990 PI kód mellett - rákerestem a neten, és egy étterem neve és telefonszáma Silifke városban - > FMlisten szerepelt egy helyi adó Silifke városból -> nagy valószínűséggel ezt vehettem.
https://www.fmlist.org/fm_fminfo_show.php?lfdnr=8003177

Van még egy érdekes logom, igaz ez dán:
Kép

Csak vivő volt RDS-sel és az FMlisten nem szerepel sem a PI kód, sem a rádió...kicsit nyomoztam, a P Scenen - https://www.facebook.com/pscenen/ - egy autós mozi neve Aarhus városban - a vétel ideén egy 3 perces sávban ezen kívül még 11 adót logoltam Aarhus körzetéből...
 #187579  Szerző: Kovi02

Végre végeztem a 06.21.-i első etappal, most rátértem a törökökre.
Érdekes módon rögtön beleakadtam az általad írt 93,5-re , RT-ben is írja a Zenobia FM-et., PI viszont nem 3000, hanem 5000!

Másik érdekesség, a 89,2-n semmi más nem jött PS-ben,csak egy telefonszám : "0553____ 5620405_" PI: 3850
rákeresve a telefonszámra, ez az Antakya-ból sugárzó Akdeniz FM whatsapp-száma, FMListen viszont 303A PI-vel listázott.
 #187578  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.06.23. 18:19
Kovi02 írta:06.21. milyen volt nálad? Itt nagyon durva volt,ment kb. minden irány a délnyugati kivételével.
...nem is tudom, vasárnap csak "háttérrádiózás" volt...az embernek más dolga is akad...vettem a szír 93,5-öt PI:3000 PS: Eltradio - ha jól hallottam Zenobia FM -ként azonosította magát...ellenben az csak a 98,0-án van listázva...IQ-kat még nem hallgattam vissza, de nincs is sok belőlük...
Itt 93,5-n csak PI:5000 jött,az talán a Ninar FM. Amúgy egész sok szír megy PI:5000-el, valamelyik nap 4 adót is vettem ugyanezzel a PI-vel Szíriából. :D
06.21.-re kíváncsi lettem volna nálad is, itt alig volt adó 100MHz felett,de annyi irány ment,hogy lehet az év eddigi legjobb napja lesz.

A mai nap se volt rossz, tele voltam törökkel és olasszal,de Málta is befigyelt pár frekin megint, de most 100,2-ig,ott XFM-et vettem. IQ-ból van olyan 50+, az elmúlt 1 hétben inkább csak felveszem a terjedéseket,olyan erősek,hogy az élő logolás kb. esélytelen,ha mindent fel szeretnék vinni.
 #187577  Szerző: joe

Kovi02 írta:06.21. milyen volt nálad? Itt nagyon durva volt,ment kb. minden irány a délnyugati kivételével.
...nem is tudom, vasárnap csak "háttérrádiózás" volt...az embernek más dolga is akad...vettem a szír 93,5-öt PI:3000 PS: Eltradio - ha jól hallottam Zenobia FM -ként azonosította magát...ellenben az csak a 98,0-án van listázva...IQ-kat még nem hallgattam vissza, de nincs is sok belőlük...
 #187571  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.06.23. 12:02
Kovi02 írta:Lassan annyi ES van,hogy a feldolgozatlan IQ-imnak már nem lesz hely az új 1TB-s háttértárolómon. :shock: :shock:
...1TB ? - másodikat kezdtem - igaz 500 GB-t - főleg a szezon elejét lehetne törölni, de még egyszer át akarom nézni...de ma is már 100 feletti IQ-t rögzítettem, igaz az utóbbi időben egyben kb. 15-20s szoktam csak rögzíteni - ha van RDS, akkor ezalatt is lejön, ha nincs akkor úgysem tudom azonosítani az adást. Néha bejön az, hogy egész óra előtt 30s-cel indítom a felvételt és felveszek kb. másfél percet egyben, de legtöbbször ez is eredménytelen. A szírek nem adnak pontos időjelzést, a törököknél csak a TRT-k, Libanon és Líbia megvárja a zeneszám végét és csak akkor "gongat" ...vagyis össze-vissza...
Én órakezdéskor inkább kimaxolom a limitet,és 3 perceket veszek, úgy inkább esélyesebb az ID. Én inkább maradok a hosszabb IQ-k nál, ebben a káoszban kell nekik az idő,hogy elérjék az RDS szintet, mert ha oldalról közrefogják a vett adót,akkor hiába jön nagy jelszinttel,úgyse jön le az RDS,csak ha a mellette lévők legyengülnek.
(legalábbis a finn/svéd terjedés 06.21-n nálam nagyon ilyen volt, a sáv alján minden óriási térerővel,de RDS alig volt,csak ha széles szűrővel néztem)

06.21. milyen volt nálad? Itt nagyon durva volt,ment kb. minden irány a délnyugati kivételével.
 #187570  Szerző: joe

Kovi02 írta:Lassan annyi ES van,hogy a feldolgozatlan IQ-imnak már nem lesz hely az új 1TB-s háttértárolómon. :shock: :shock:
...1TB ? - másodikat kezdtem - igaz 500 GB-t - főleg a szezon elejét lehetne törölni, de még egyszer át akarom nézni...de ma is már 100 feletti IQ-t rögzítettem, igaz az utóbbi időben egyben kb. 15-20s szoktam csak rögzíteni - ha van RDS, akkor ezalatt is lejön, ha nincs akkor úgysem tudom azonosítani az adást. Néha bejön az, hogy egész óra előtt 30s-cel indítom a felvételt és felveszek kb. másfél percet egyben, de legtöbbször ez is eredménytelen. A szírek nem adnak pontos időjelzést, a törököknél csak a TRT-k, Libanon és Líbia megvárja a zeneszám végét és csak akkor "gongat" ...vagyis össze-vissza...
 #187566  Szerző: Kovi02

Lassan annyi ES van,hogy a feldolgozatlan IQ-imnak már nem lesz hely az új 1TB-s háttértárolómon. :shock: :shock:
 #187552  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 91,1 és 90,4 se nagyon ment, én meg félúton lakom Szolnok és Félegyháza között. Eleve a szokatlan erejű terjedés is az FM sáv első felére korlátozódott.
Nem igazán korlátozódott az az ES sehova, nálam úgy 20 percen keresztül üvöltött RDS+ST-ben a Radio Haifa a 107,5-n,amit még sosem vettem előtte.
A 91,1-t szerintem a B'PIK nyomhatta el a Mount Olympos adóról,itt úgy 3 órán keresztül lényegében statikusan szólt.

A mai nap zárása se volt rossz,OIRT-on még befigyelt pár belorusz+ moszkvai adó, CCIR-en Moszkva szólt megint,de azt már ma felvettem egyszer a sáv végéig,mégegyszer nem érdekelt. :D
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 552