RADIOSITE Fórum

• DAB+

#188367  Szerző: pébégáz

Még 2012-ben vettem egy Sangean DPR 69 Plust a DAB+ miatt. Azt gondoltam akkor, hogy majd fejlesztik, és lesz rajta sok állomás. Most túlzással azt mondhatom, hogy mehet a szemétbe, mert ugyan működik és van rajta FM is, de így pont arra nem lesz jó, amire vettem.
 #188366  Szerző: Kovi02

Személy szerint azért örülök a DAB+ lekapcsolásnak,mert így itthon legalább elhúzódik az országos network kiépítése és az FM lekapcsolás.
Ennek ellenére azért egy normális rádiós piaccal rendelkező országban sajnálnám,hiszen a horvát DAB+ teszten látszik,hogy egy igényesen kialakított MUX-al valós kínálatbővítés érhető el.

(az amúgy sokat mond,hogy a szerbeknél már kész országos network van(igaz hallgatható rádió nincs rajta),nálunk meg már semmi)
 #188365  Szerző: egon2

Sajnálom,hogy megszünt a Dab+ sugárzás pedig erről már 1995ben cikkeztek a lapok ,hogy milyen jó is lesz a digitális sugárzás,szerintem nálunk a netrádiózás terjedt el.Mobilnet tèrhóditásával rengeteg rádiót lehet hallgatni,jó magam is az onlinestream.live oldalon lèvő rádiós választèkból szoktam rádiót hallgatni útközben a buszon.
 #188364  Szerző: djlacee

Megszűnt a DAB+ sugárzás Magyarországon
 #187876  Szerző: Glenn

Viccet félretéve természetesen az egyenlőség tekintetében kár lenne érte, bár hogy színvonalas-e, az megítélés kérdése. ;)
 #187871  Szerző: Kovi02

Glenn írta: 2020.07.21. 16:41
LuciFerko írta: 2020.07.20. 22:32Ott még -úgy ahogy- lehet hallgatni a Klubrádiót fehérvár környékén. :gülü2: :wailing:
Az nem is olyan nagy baj. :)
A Karc FM viszont jól fogható. :yes:
Miért nem baj az,hogy az ország egyik legszínvonalasabb rádiója elveszíti a vidéki vételkörzetének nagy részét?
 #187868  Szerző: Glenn

LuciFerko írta: 2020.07.20. 22:32Ott még -úgy ahogy- lehet hallgatni a Klubrádiót fehérvár környékén. :gülü2: :wailing:
Az nem is olyan nagy baj. :)
A Karc FM viszont jól fogható. :yes:
 #187865  Szerző: LuciFerko

kJoe írta: 2020.07.20. 09:36 itthon újabb mélypont közeledik: ezek a rádióengedélyek is lejárnak szeptember elején, pályázat sehol, így nem marad más lehetőség, mint lekapcsolni az eddig elindult budapesti adókat is... :(
Neo Fm-es idők óta lejtmenetben a platform, fogyatkozó műsorok, új bekerülők nélkül. Ez az érdeklődés teljes hiányát mutatja. :wailing:
Ott még -úgy ahogy- lehet hallgatni a Klubrádiót fehérvár környékén. :gülü2: :wailing:
 #187861  Szerző: djlacee

Disclaimer: az osztrák MediaMarktban 20€ a legolcsóbb DAB+ rádió, azt nem lenne nehéz elhozni Magyarországra is. Csak persze ahhoz megfelelő tartalomra is szükség lenne... Még szerencse hogy a szomszédos országok már sokkal előrébb járnak, mint mi, így hallgatható rádió azért akad, nem is egy, de persze nem "az ország minden pontján".
 #187860  Szerző: DRoland

kJoe írta: 2020.07.20. 09:36 itthon újabb mélypont közeledik...
Hátha országos kiépítettsége lenne és lehetne kapni olcsó DAB+ rádiókat, kocsiba, hifikbe beépítenék vagy hordozható rádióként, akkor lenne létjogosultsága. Csak túl sok a ha...
A DVBT2 átállás miatt úgyis voltak a tornyoknál nyugodtan előkészülhettek volna technikaliag.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 72