RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#188453  Szerző: Sszilu

LuciFerko írta: 2020.09.15. 07:29 Tegnap reggel kocsiban a Bayern 3 94,4-en jó vételnek számít Lepsénynél?
Az nem volt gyenge! :-)
 #188449  Szerző: joe

LuciFerko írta:Tegnap reggel kocsiban a Bayern 3 94,4-en jó vételnek számít Lepsénynél?
"Lepsénynél még megvolt..." :yeah: - ide már nem ért el, pedig figyeltem a volt helyi adóm frekvenciáján :(
 #188448  Szerző: LuciFerko

Tegnap reggel kocsiban a Bayern 3 94,4-en jó vételnek számít Lepsénynél?
 #188447  Szerző: Sszilu

joe írta: 2020.09.14. 22:25 ...most a legtávolabbi vétel a cseh Votice volt a 95,0-án, de elég gyengén nagyon gyors fédekkel jött...Pozsony még mindig RDS-sel jön, bár ebben is gyors - fél másodperces hullámzás van.
Itt sincs erős tropó, bár Brotjacklriegel (7D) és Ochsenkopf (10B) néhány percenként összeáll.
Az URH ahhoz képest, hogy van DAB-vétel, kifejezetten gyenge.
 #188446  Szerző: joe

...most a legtávolabbi vétel a cseh Votice volt a 95,0-án, de elég gyengén nagyon gyors fédekkel jött...Pozsony még mindig RDS-sel jön, bár ebben is gyors - fél másodperces hullámzás van.
 #188445  Szerző: Sszilu

joe írta: 2020.09.14. 21:03 Ide dél-keletre nem jelez terjedést, de Pozsonyból a 101,8 VLNA RDS-sel vehető...és a soproni Retróval a CR2 keveredik.
Szép vételek! Itt érdekes, hogy semmi extra nincs jelenleg. Egyedül a 11A-n jön be néhány percenként Katowice, de ez az elmúlt 2 hónapban nem számít különleges vételnek, mert szinte minden nap fogható hosszabb-rövidebb ideig. Remélem, a hajnali órákra itt is felerősödik a tropó.
 #188444  Szerző: joe

Sszilu írta:
joe írta: 2020.09.14. 18:50 Szilárd, lesz megint francia vételed? - holnap hajnalra egybefüggő "tropó zóna" kialakulása várható az Elzászi régiótól a Kisalföldig...http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html :D
Hát, kerestem ám tegnap este óta, de nem találtam franciákat. Pedig Hornisgrinde nincs messze a francia határtól. Nagyon jó terjedés volt, de a ma esti csend nem sok jóval kecsegtet. Majd hajnalban kelek, hátha megéri! :-)
Ide dél-keletre nem jelez terjedést, de Pozsonyból a 101,8 VLNA RDS-sel vehető...és a soproni Retróval a CR2 keveredik.
 #188443  Szerző: Sszilu

joe írta: 2020.09.14. 18:50 Szilárd, lesz megint francia vételed? - holnap hajnalra egybefüggő "tropó zóna" kialakulása várható az Elzászi régiótól a Kisalföldig...http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html :D
Hát, kerestem ám tegnap este óta, de nem találtam franciákat. Pedig Hornisgrinde nincs messze a francia határtól. Nagyon jó terjedés volt, de a ma esti csend nem sok jóval kecsegtet. Majd hajnalban kelek, hátha megéri! :-)
 #188442  Szerző: Sszilu

frekivadasz írta: 2020.09.14. 18:16 Nagyon köszönöm hogy ezt megírtad, enélkül biztosan nem kapcsolom be a rádiót a reggeli készülődés közben, és nem születik tropo rekord egy ócska kördipóllal :)

Meg is lett a 98.4-en az SWR3 Hornisgrinde telephelyről, 789km távolságból. Nem jött túl fényesen, de a zene felismerhető volt, és már épp kerestem a streamet az összehasonlítás miatt, közben két zene között érthetően elhangzott az állomás azonosító. További keresgélésre sajnos nem volt idő, de már ezzel is segítettél feldobni a napomat :) Köszönöm még egyszer!
Örülök, láttam a dxmaps-on, hogy összejött neked is, gratulálok hozzá!!! :-)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 331